Кінопрем'єри тижня: Українська драма, відважні підкорювачі Евересту та спільний фільм США і Росії

Кореспонденти Еспресо.TV дізналися, що нового відсьогодні можна подивитися в українських кінотеатрах

В український прокат цього тижня виходять стрічки, які зможуть порадувати любителів кіно, адже тут і вражаючий фільм-відкриття Венеційського фестивалю, і українська стрічка, що може представляти Україну цього року на "Оскарі", та знята у ко-продукції США та Росії фантастика.

"Еверест"

Фільм Бальтазара Кормакура, що відкривав 27-й міжнародний Венеційський кінофестиваль, знятий на основі реальних подій. Це драма про альпіністів, які вирішили підкорити вершину і під час спуску з гори потрапили в сильний буран. Зображені в фільмі події мали місце в Гімалаях в травні 1996 року. У фільмі йдеться про розвиток комерційного туризму, коли не надто підготовлені альпіністи за великі гроші ($65 тис) могли потрапити в експедицію до досвідчених гірських гідів, які взялися доставити своїх клієнтів на вершину світу. Фільм показує оголені характери альпіністів, коли в горах проявляється істинна сутність кожної людини. Завдяки сміливості гіда однієї з експедиційних груп, від гибелі були врятовані кілька людей.

Головні ролі в трилері виконали Джейсон Кларк, Джош Бролін, Робін Райт, Кіра Найтлі, Емілі Вотсон, Сем Вортінгтон і Джейк Джилленхолл. Зйомки "Евересту" проходили біля підніжжя гори в Непалі, а також в італійських Альпах.

Брати. Остання сповідь

Цей український фільм режисерки Вікторії Трофименко – один з тих, що змагатимуться за право представляти Україну на "Оскарі". Фільм був знятий у 2013 році і вже встиг завоювати низку міжнародних нагород. Стрічка розповідає про братів, які постійно все ділили, включаючи іграшки, матір, кохану жінку. Проте в якийсь момент вони перестали спілкуватися і не розмовляли один з одним протягом 40 років. Через час до їхнього маленького провінційного містечка приїжджає письменниця, яка читає в місцевому монастирі лекцію. Серед слухачів - літня людина, якого звуть Войтко. Письменниця поступово входить в життя Войтка і знайомиться з його братом. Вона стає сполучною ланкою між двома братами, сенс життя яких полягає в протиборстві: хто довше проживе на білому світі.

Стрічка поставлена за книгою шведської письменниці Торгні Ліндгрен. У фільмі зіграли, зокрема, львівські актори Наталка Половинка та Микола Береза.

Сомнія

Американський фільм жахів від режисера Майка Фленегана розповідає історію молодої пари та 8-річного хлопчика Коді, якого вони всиновлюють. З незрозумілих причин малюк дуже боїться засипати вночі. Згодом причина стає зрозумілою - у Коді незвичайний дар: поки він спить, його сни стають реальністю. Щоночі його батьки або дивляться прекрасні видіння його уяви, або жахаючі жахи.

Стажер 

Американська комедія Ненсі Меєрса з чарівними Енн Хетевей та Робертом Де Ніро порадує українських глядачів з нового кінотижня. Бен Вітакер – колишній бізнесмен, 70-річний удовець, який, вийшовши на пенсію, зрозумів, що перебуває на межі нервового зриву. Аби повернутися до гри та відволіктися від поганих думок, він влаштовується на роботу на модному веб-сайті. На чолі сайту - молода сучасна жінка, красуня Джулс Остін. У нього - свій погляд на бізнес, традиційний і безкомпромісний, а вона не в захваті від того, що їй вказує дідусь, який зовсім не тямить нічого у світі моди. Їм належить знайти спільну мову, і буде це непросто.

Ешбі

Романтична комедія від американського режисера Тоні МакНамара з Міккі Рурком та Еммою Робертс в головних ролях розповість про студента Еда. Поступивши до університету, Ед заводить дружбу з сусідом Ешбі Холлом – колишнім кілером ЦРУ, якому залишилося жити всього кілька місяців. Ця парочка друзів доволі дивна. Один закінчив школу, іншого виперли з ЦРУ. Одному пора розібратися з дівчиною, другому - розквитатися з колишніми босами. Що може вийти з цієї задумки, покаже комедія "Ешбі".

Кутіс

Стрічка, знята у ко-продукції США та Росії, - це й бойовик, і комедія, і фантастика. Режисери Джонатан Мілотт та Кері Мерніон залучили до свого фільму російського продюсера Георгія Малкова, зірку "Володаря перстнів" Елайджу Вуд, тож  команда вийшла доволі різноманітною. За сюжетом, в одній закритій приватній школі з'являється страшний вірус. Заражені школярі перетворюються на зомбі, і вчителям доводиться зробити все можливе, щоб врятувати не тільки своє життя, але і життя ще не заражених учнів. І щохвилини неуражених залишається все менше.

"Немає виходу"

Стрічка Джона Даудла розповідає про американця, який разом зі своєю сім'єю переїжджає в Південно-Східну Азію. Утім, мирно пожити там їм не вдається: навколо розгорається жорстокий військовий переворот.

Відважний лицар

Для малих глядачів – німецький мультик від Ентоні Павера про пригоди лицаря. Але щоб стати саме таким – мужнім, сміливим, відважним – герою належить пройти випробування та навчання.