Нежіноча жіночність та стрази на чоловічому одязі: Ашиш Гупта на London Fashion Week

Модельєр з Індії Ашиш Гупта (Ashish Gupta) вразив на показі в Лондоні

Зараз весь модний світ переніс свою увагу в Лондон, адже тут зараз проводить традиційний Тиждень моди. Світові кутюр'є у столиці Британії представляють тренди сезону Spring/Summer 2016. У рамках показів свої колекції представлять Burberry Prorsum, Christopher Kane, Erdem, Peter Pilotto, Antonio Berardi та багато інших. 

Читайте також: Готика та клоунада від Гарета Пью: Епатажний модельєр на London Fashion Week

Черговий виклик звичайному та звичному кинув Ашиш Гупта. Його моделі вийшли на подіум в яскравому та кольоровому вбранні. Утім, вражало зовсім не це. Чоловіків Ашиш випустив на подіум у жіночних нарядах.

Вперше Ашиш Гупта представив свою колекцію на Лондонському тижні моди в 2005 році. Тоді він виграв одразу три премії  New Generation.

Ашиш із родини лікарів, він народився в Делі, вивчав образотворче мистецтво в Індії, а потім переїхав до Лондона, щоб отримати ступінь магістра під керівництвом легендарного Луїза Вілсона. Після закінчення навчання в 2000 році планував творчу діяльність в Парижі. Однак ці плани були зірвані: його дорожню сумку з портфоліо, де були всі його роботи, та усіма грошима викрали. Ашиш почав створювати одяг для друзів і згодом – у 2001 - привернув увагу Браунса Фокуса, який став першим замовником Ашиша. 

Цього року Ashish святкує 10-річчя творчої діяльності. Після показу колекції на Тижні моди в Лондоні, вже у жовтні, він зробить ретроспективу в музеї "Fashion in Motion"

фото: REUTERS