Візит до Мінотавра

Шанувальники російського правителя мають повне право порівняти подорож свого героя в Нью-Йорк з візитом до загадкового критського лабіринту, в головній кімнаті якого на візитера чекав гостинний і голодний Мінотавр

Як і інші відвідувачі критської виправної установи, наш гість прибув з метою вибратися з лабіринту - очевидно, йому не повідомили, що виходу немає і він відважно помчав по кімнатах. Обміняти участь у знищенні "Ісламської держави" на відмову від претензій з приводу української авантюри? Попередити, що якщо йому будуть заважати рятувати свого другана Башара, він може так вдарити по сирійській опозиції, що вона і дитячих кісток не збере? Продемонструвати, що Україна його абсолютно не цікавить, він весь на Близькому Сході. І взагалі - Росію ізолювати не можна, подивіться на карту! - кричав він в одній з кімнат, сподіваючись, що якщо не політика, то хоча б географія підкаже йому вихід. А ось і Мінотавр з Нуланд і кетчупом ...

Вже ясно, що він сам запропонував своїм західним друзям схему своєї остаточної ізоляції. Якщо в Сирії він буде вести себе погано - а він не може там вести себе добре, тому що хороша поведінка не входить в його плани і він не зможе з її допомогою врятувати другана Башара - то йому загрожує нова ізоляція. І тоді йому доведеться жити вже з трьома шарами санкцій - кримськими, донбаськими, сирійськими. Крім того, він дізнається, що одна справа - бешкетувати на власних кордонах і вбивати людей на чужих. Він переконається, що арабський біженець здатний зворушити мир куди сильніше, ніж український - йому варто було б поцікавитися, чому це так, у Нетаньяху або Ердогана, вони б пояснили йому, що українці живуть в основному в Україні, а араби все більше - в Європі, але навіщо борцю з Мінотавром лженаука демографія? І з кожним його обстрілом розуміння того, що його треба ізолювати всерйоз і надовго, посилюватиметься в Штатах і Європі, а монархи Затоки стануть настійно вимагати цього від своїх західних друзів. Це йому не Луганськ!

Це - справжній високохудожній лабіринт, в якому можна борсатися до одуріння - він і сам буде не розуміти, що станеться, якщо він піде на компроміс в одному місці і позбудеться від одного шару санкцій - чи дійсно це допоможе йому знайти вихід з ситуації або доведеться знову бігати по лабіринту в пошуках нових відкриттів і випадкових зустрічей з Мінотавром. Він, нарешті, дізнається, що Мінотавр не один: є який з кетчупом, є який з дижонською гірчицею і є яка з тушкованою капустою. І кожен з виделкою і наручниками для другана Башара. Так що чим більше він буде намагатися довести свої близькосхідні можливості, тим глибше буде забиратися в самі нетрі лабіринту, весь покритий плямами від соусів. Зрештою він зменшиться настільки, що його будуть поливати навіть хумусом і сметаною. Він перетвориться на фалафель! На вареник! Але все одно буде блукати по лабіринту у впевненості, що він все ще великий і могутній, що санкції скоро скасують і його не з'їдять!

Звичайно, шанувальники нашого потенційного вареника скажуть вам, що Мінотавр теж не вічний, Тесей його  вбив одним ударом кулака! Але у Тесея - хочу нагадати - була союзниця і порадниця Аріадна. А хто у нашого героя Аріадна? Патрушев? Сергій Іванов? Глазьєв? Медведєв?

Як то кажуть, не смішіть мої "Іскандери".