ТОП-5 російських артистів, які потерпають через проукраїнську позицію

Дар'я Тарасова
7 жовтня, 2015 середа
10:31

Поки деякі українські артисти їздять підзаробити до країни-агресора, закриваючи очі на смерті українців на Донбасі з вини Путіна, страждають ті російські артисти, які не зраджують собі та не прогинаються під владу Кремля

Поки український Мінкульт складає "білі" та "чорні" списки, російська влада псує життя своїм громадянам, які підтримують Україну та засуджують агресію Росії. Якщо не брати до уваги українських артистів-зрадників (яких, щонайменше, 20), цілком природно, що українські артисти виступають на підтримку своєї країни та, як наслідок, потерпають від цього в Росії. Утім, окремої поваги заслуговують росіяни, які підтримують Україну.

Насправді таких артистів чимало. Серед них Лія Ахеджакова, Олег Басілашвілі, Армен Джигарханян, Юрій Шевчук, Марк Захаров, Андрій Кончаловський, Борис Акунін та багато інших. Еспресо.TV нагадує імена тих російських митців, які втратили можливість вільно творити на працювати в Росії через свою позицію.

Андрій Макаревич

null

Напевно, складно згадати якогось іншого російського артиста, який зазнав би більше гонінь у Росії, ніж Андрій Макаревич. Талановитий російський музикант, лідер гурту "Машина часу" все частіше згадується в ЗМІ як ключова фігура чергового скандалу. Вже понад рік він потерпає через свою сміливу і відкриту позицію. Його засуджуючі заяви дратували владу та провладних активістів, утім музиканта не чіпали. Аж поки в серпні минулого року Макаревич не приїхав на Донбас виступити перед дітьми-біженцями з Донецька та Луганська. На музиканта накинулися одразу на всіх фронтах. У російських ЗМІ на нього повісили тавро "фашист", у Держдумі вимагали позбавити державних нагород, а член ЛДПР Дмитро Литвинцев запропонував "вислати" Макаревича з Росії.

Гурту "Машина часу" скасували концерти в Санкт-Петербурзі, Кірові, Казані, Самарі, Саратові, Красноярську, Томську, Новосибірську та інших містах. Ба більше, сам гурт "Машина часу" припинив виступати разом через конфлікт поглядів щодо України. Окрім скасування концертів, російські комуністи прагнуть заборонити ротацію його пісень. Дехто навіть вимагає "маркувати" афіші артистів, які підтримували Революцію Гідності в Україні. Окрім концертів Макаревича, скасовують і благодійні акції, у яких він бере участь.

Хтось створює плакати, які навряд чи мають якусь силу, утім і не можуть вважатися приємними. І це не повний список того, чим намагаються зіпсувати життя артисту.

null

Утім, як каже сам музикант, ці заходи для нього залишаються марними. Він активно гастролює Європою, грає концерти в Україні та Ізраїлі і зізнається: повага людей, у яких в голові виросла пухлина під назвою "уракримнаш", не цікавить.

Борис Гребенщиков

null

Не дуже відстає від Андрія Макаревича інший російський рок-музикант, лідер гурту "Акваріум" Борис Гребенщиков. Музикант засуджував агресію Путіна, але "вагомі" підстави для сплеску агресії у прокремлівських активістів знайшлися після приїзду Гребенщикова в Україну. Після концерту музикант зустрівся з губернатором Одеської області Михайлом Саакашвілі. Після цього, зокрема, член комітету Держдуми з оборони Олексій Журавльов назвав Гребенщикова викресленим з історії Росії. За його словами, зустрічатися з "ворогом Росії" - це зрада.

null

Депутат Держдуми від ЛДПР Роман Худяков заявив, що після візиту Бориса Гребенщикова в Одесу в його очах він "впав як співак на найнижчий рівень". У свою чергу, член комітету Держдуми з бюджету і податків Євген Федоров вважає, що музиканта "використовують американці в своїй програмі з повалення російської влади".

Земфіра

null

Для того, щоб перетворитися на "червону ганчірку" в очах зомбованих пропагандою росіян та російських депутатів, багато не треба. Російська співачка не робила гучних заяв та залишалася поза політикою, аж поки не підняла на одному з концертів у Грузії український прапор. 

null

Земфірі закидали зраду, у Держдумі назвали її "втраченою для російського суспільства", деякі російські громадяни згадали примарні образи та навіть вимагали відкрити проти неї кримінальну справу. У Санкт-Петербурзі скасували концерт співачки і додали, що причини цього називати нема потреби.

Отар Кушанашвілі назвав вчинок співачки з українським прапором "неприйнятним та огидним", написавши цілий "гнівний" текст на Lifenews, назвавши його "Не моя Земфіра". Голова міжнародного комітету Держдуми Олексій Пушков у перший же день на своїй сторінці в Twitter розпочав "голосування" серед користувачів соцмережі: засуджують чи підтримують люди вчинок Земфіри.

null

Продюсер і чоловік співачки Валерії Йосип Пригожин, відомий любов'ю до Путіна та висловлюваннями проти України, назвав вчинок Земфіри "людоїдським піаром". Він також чомусь вирішив, що, піднявши український прапор, Земфіра сказала всім, що "росіяни – сіра маса". "Тому вона, будучи громадянкою Росії, може собі дозволити на концерті в Грузії виступати з українським прапором, і їй нічого за це не буде", - сказав він Lifenews.

Російський адвокат Дмитро Аграновський написав у своєму Twitter: "Земфіра завжди була огидна - пропаганда наркоманії, депресії, чорнухи. Плюс ще просто негарна і чоловікоподібна тітка". На цьому він не обмежився. Аграновський упевнений, що весь російський рок 1980-х - це американський антиросійський проект. Російська журналістка та телеведуча Тіна Канделакі зазначила, що Земфіра дурна та божевільна і, звісно, нічого не розуміє в сучасній політиці. "Дайте Земфірі спокій. Вона – геній. Божевільна. Вона не думає, що Україну банально ділять олігархи", – написала Канделакі в своєму Instagram. Скандальний актор Олексій Панін, який щойно вийшов з психіатричної лікарні, зазначив, що цим вчинком співачка Земфіра показала, що вона вважає себе патріотом "хунти, бандитів, які дорвалися до влади". Лідер гурту "Агата Кристі", який неодноразово підтримував терористів Донбасу, Вадим Самойлов зазначив, що "такі речі відбуваються не від великого розуму".

Дісталося і фанатам співачки. Активістів, які знімали ролик на підтримку Земфіри, затримали в Москві. Як пізніше пояснили, активісти "організували неузгоджений захід".

Діана Арбеніна

null

Російська співачка, лідер гурту "Ночные снайперы" теж потрапила під опалу. Вона висловила підтримку українцям і одразу перетворилася на ворога російського народу. Посприяв цьому і "викривальний" фільм "17 ворогів хунти" від НТВ, фігуранткою якого стала Арбеніна. Після цього артистці скасували щонайменше 10 концертів по всій Росії: Бєлгород, Казань, Нижній Новгород, Благовєщенськ тощо. А в Тюмені взагалі вирішили, що Арбеніна ображає росіян відвертими "антипатріотичними, антидержавними заявами".

Цікаво, що причини, з яких скасовують концерти, начебто неполітичні. "Протікав дах, був ремонт у клубі, майданчик раптово забирали під інші міські потреби, і все це, звісно ж, брехня", - розповіла на своїй сторінці в соцмережі Діана Арбеніна. Концерт в Краснодарі скасували через "заплановану пожежу". А у Москві побоялися навіть проводити літературний вечір артистки. 

Ось у такий спосіб група "Главплакат.ру" намагається образити артистів, які підтримують Україну.

null

Noize-MC

У списку тих, хто страждає від влади своєї країни, і російський репер Noize MC, який підтримав українців. Точніше, він спробував спростувати стереотип про "злих бандерівців" у Львові, за що багато поплатився. Спочатку ще під час виступу на російському фестивалі музиканту вимкнули мікрофон, коли він почав розповідати, яких людей побачив в Україні. Після цього один за одним почали скасовувати його концерти в Росії. 

null

Виступ музиканта у Краснодарі, запланований на 10 квітня, скасували "борці за мораль". Вони переконали всіх, що виступ репера несе загрозу виникнення "ексцесів". Скасували концерт і у Владивостоці. 

null

Представники фракції КПРФ у Держдумі закликають російські телеканали і радіостанції відмовитися від "антиросійських" артистів та "поважати себе". Серед таких "антиросійських" виконавців назвали Noize MC та, звісно, Макаревича.

Теги:
Читайте також:
Київ
+6°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.55
    Купівля 39.55
    Продаж 40.08
  • EUR
    Купівля 42.28
    Продаж 43.04
  • Актуальне
  • Важливе
2024, субота
20 квітня
10:23
Ексклюзив
Боєць ЗСУ Ієвлєв прокоментував заяви про контрнаступ у 2025 році
10:18
Оновлено
Вночі двоє чоловіків розстріляли поліцейських на Вінниччині: один правоохоронець загинув, другий поранений
10:17
Олаф Шольц
Близькі до РФ країни мають сумніви щодо доцільності війни в Україні, - Шольц
10:12
ДТП у Запоріжжі 20 квітня
У Запоріжжі вночі сталася ДТП: загинули 2 людей, є постраждалі
10:08
OPINION
Михайло Гончар
Найправильнішою політикою санкцій є нищення російських НПЗ
10:02
Олександр Сирський та Майкл Віггерс Хільдгаард
Сирський зустрівся в Києві з новопризначеним командувачем оборони Данії
09:54
Ексклюзив
керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк
Журналістам заборонено було знімати Херсон та область, - медійник Нікітенко про відсторонення Гуменюк
09:48
Херсонщина
РФ увечері 19 квітня обстріляла селище Антонівка на Херсонщині: загинула жінка
09:39
Оновлено
обстріл, ППО
Українська ППО знищила дві ракети Х-59/Х-69 та чотири розвідувальні БПЛА
09:32
окупанти Маріуполь
Партизани переслідують та ліквідовують військових 568-го зенітного ракетного полку РФ, який обстрілює житлові райони Харкова
09:30
Діти, евакуація
Через російську агресію в Україні загинули щонайменше 545 дітей, 1298 отримали поранення
09:14
фейк, розсилка
"У Слов'янську ліквідовано французьких найманців": черговий фейк РФ
09:06
Оновлено
збита ракета, Київ 9 травня
Вранці 20 квітня у Запоріжжі та Одесі пролунали вибухи
09:03
Огляд
Як вийти з бідності, почати заробляти гроші та процвітати - 5 книг про маленькі справи для великого успіху
08:34
Судан
У Судані близько 800 тис. людей перебувають у "надзвичайній і безпосередній небезпеці", - ООН
08:14
Державний секретар США Блінкен з прем'єром Ізраїлю Нетаньягу
Bloomberg: Ізраїль просить у США надати більше зброї
08:05
порт
У Фінляндії виявили компанію портового оператора, яка наполовину належить росіянам
08:03
OPINION
Тарас Загородній
Треба ставити США перед вибором
07:45
ЗРК Patriot
Німеччина розглядає можливість закупівлі чотирьох додаткових систем ППО Patriot вартістю $1,3 млрд, - Bloomberg
07:40
Ексклюзив
На фото: Мітинг родичів полонених і зниклих безвісти 13.04.24
Проходять пекло на землі: як в Україні родичі розшукують безвісти зниклих воїнів
07:29
Оновлено
ЗСУ
Росія за добу війни в Україні втратила 8 танків, 20 артсистем і 750 військових, - Генштаб
07:19
Оновлено
Росія пожежа безпілотник війна з Росією
Атака дронів на РФ: У трьох областях РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру
06:41
У Нідерландах спецслужба рекомендувала урядовим організаціям не користуватися Facebook
06:30
Зоран Міланович
У Хорватії суд заборонив президенту Мілановичу ставати прем’єр-міністром, якщо він переможе на виборах
06:19
На фото: система ППО
Здатність України збивати ворожі літаки в РФ не в змозі компенсувати критичний дефіцит української ППО, - ISW
05:34
Raiffeisen Bank
ЄЦБ вимагає у Raiffeisen Bank та UniCredit згорнути бізнес у Росії
05:06
Оновлено
Близький Схід Іран Ірак Сирія США
В Іраку прогримів потужний вибух на військовій базі: США та Ізраїль відкидають причетність
04:50
США ДНР кримінал окуповані території війна з Росією
У Донецьку військові РФ вбили американця, який воював за "ДНР" і займався пропагандою
04:22
Єнс Столтенберг
Україна має право збивати ворожі військові літаки у небі над РФ, – Столтенберг
03:54
Армія, Велика Британія
Міноборони Британії використало менше половини коштів фонду підтримки України, - Guardian
03:26
Німеччина туризм
На півдні Німеччини в Альпах відновили роботу гірськолижні курорти
02:20
КНДР повела випробування двох ракет, одна з них здатна нести ядерний заряд
01:52
Іран
Радар ППО: ABC News повідомили про ціль Ізраїлю під час удару по Ірану
00:56
Румунія, прапор Румунії
Росія обурилась забороною показу в кінотеатрах Румунії пропагандистських фільмів з РФ. Бухарест відповів
00:41
OPINION
Наталка Діденко
Скільки разів в Україну приходить весна?
00:35
Оновлено
Семен Єрьомін
Сили оборони ліквідували російського воєнкора-пропагандиста Єрьоміна
00:28
Лавров
Лавров назвав Швейцарію "відверто ворожою" до РФ державою
00:01
Марта Костюк, теніс
Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла у півфінал турніру WTA у Німеччині
2024, п'ятниця
19 квітня
23:43
Путін і Лавров
"РФ завжди надає перевагу переговорам, а не бійкам та війнам": фейки і маніпуляції за 19 квітня
23:42
Вірменія
Вірменія та Азербайджан почали демілітацію кордону: Єреван віддав кілька сіл. Там почались протести
Більше новин