Бандити бояться відплати

"Секретар Ради безпеки ДНР" Олександр Ходаківський в розлогому інтерв'ю російському інтернет-ресурсу Lenta.ru фактично визнав повний перехід бандформувань під контроль російських військових

Тепер можна більше не говорити про те, що на окупованій території Донбасу існують - окремо - російські частини і частини найманців. "Сьогодні росіяни поставили своїх спостерігачів в кожний підрозділ до рівня батальйону і вище. І вже можна сміливо говорити, що завдання радниками практично виконане, контроль з їхнього боку за ополченськими підрозділами встановлений", - стверджує Ходаківський. На практиці це означає, що кожним бандитським формуванням керує кадровий офіцер російських збройних сил, який отримує прямі вказівки від свого командування. А командування, у свою чергу, замикається на Кремлі. У російських окупантів і проросійських бандитів одна головнокомандувач - Володимир Путін. І так - по всій вертикалі зрадників. "Слід визнати, що в силу названих обставин лідери протестного руху, політичні лідери сьогодні здійснюють управління опосередковано. Відповідно, змінюється і риторика голови нашої держави. Ми пам'ятаємо, як під час Дебальцевській операції і після неї ми досить часто чули радикальні висловлювання з боку Захарченка. По мірі того як контроль над збройними підрозділами передавався радникам, вже, напевно, важко говорити про те, що він може самостійно проводити якусь лінію в цьому питанні", - визнає Ходаківський. Простіше кажучи, ніякого Захарченка не існує - тепер уже навіть в очах найближчих соратників донецької маріонетки. Існує тільки Путін.

Саме тому Захарченко, Ходаківський та інші зрадники нашої країни будуть триматися за свого господаря до кінця. Ходаківський чітко пояснює російським журналістам, чому не можна передавати Україні контроль за кордоном. "Вся найбільш активна і свідома частина нашого суспільства так чи інакше вже побувала в обставинах, які не дозволять їй уникнути якихось санкцій з боку України. Тому контроль над кордоном - це питання нашого виживання ".

Переведемо: всі прихильники "Російської весни", "народних республік" та іншої нісенітниці - звичайні кримінальники і бандити. І коли буде встановлено контроль над кордоном, вони - навіть якщо "Україна зможе піти на політичний крок й зважиться на амністію" - підпадуть під дію законів звичайної цивілізованої держави. При цьому ніякої підтримки у населення "найбільш активна і свідома частина суспільства" не має. Населення просто боїться бандитів. А бандити бояться відплати.

Саме тому Путін зробить все, щоб не звільняти територію Донбасу і не передавати нам контроль над кордоном. Тому що після цього вся "найбільш активна і свідома частина населення" чкурне в Росію за окупантами. "Народні республіки" зникнуть за 24 години. А за 48 годин ніхто й згадувати не буде про якийсь особливий статус. Донецьк і Луганськ нічим не відрізнятимуться від Краматорська та Маріуполя, а їхні жителі будуть розповідати про злочини окупантів і вимагати покарання російських "радників" і їхньої обслуги. Ось що станеться! Ось чого боїться Путін!

І якщо хтось захоче розповісти мені про "внутрішній конфлікт двох Україн" - нехай просто почитає Ходаківського.