Фотожаби тижня: Путін переписує "Вікіпедію", а Думчев еволюціонує від Шарикова

Вибори Лукашенка, православна війна Росії у Сирії та справжня еволюція кандидата Думчева. Усе, над чим сміялася українська блогосфера цього тижня

Найбільшим сюрпризом президентськиїх виборів у Білорусі стала перемога Олександра Лукашенка. У нього були такі сильні суперники з опозиції, бій був настільки запеклим і справедливим, але Лукашенко зміг вибороти собі крісло голови держави.

Незважаючи на давні гарячі стосунки з Росією, цього разу Білорусь заявила, що авіабази на її території не буде. У повітрі привабливо пахло зняттям із Мінська європейських санкцій.

Росія, продовжуючи "операцію порятунку православних Сирії", закликала бойовиків Донбасу переключитися на "ворожих мусульман" і розглянути важити можливість отримання серйозних заробітків.

Тим часом, посольство Росії в Дамаску вкотре обстріляли. Цього разу - із мінометів

Стосунки Росії із Туреччиною погіршилися через російські винищувачі, що вдираються до турецького авіапростору. Анкара викликала російського посла на килим, потім військова делегація з Москви приїхала особисто виправдатися перед турецьким Генштабом. Під кінець тижня терпець турків увірвався, і стало відомо про збитий "невідомий літак" на кордоні з Сирією.

Здивування перемогою Лукашенка все ж поступається революційній російській доповіді "Алмаз-Антей" про збиття "Боінга" MH17. Тепер Росія заявляє, що ракету "Бук" зняли із виробництва.

В Україні відсвяткували День захисника - свято, що принципово відрізняється від російського совкового "23 фєвраля".

Але з поля зору нікуди не зникали місцеві вибори, про неминучість яких нагадує всюдисуща реклама. Найбільш всюдисущим виявився кандидат на посаду міського голови столиці Сергій Думчев. Він так багато говорив про "еволюцію київської влади", що блогери нарешті встановили походження самого політика.

Агітаційна кампанія іде повним ходом усіма дозволеними й недозволеними методами, але активісти не втрачають надії.