Фоторепортаж: Як українські VIPи диктант єдності писали

Вже традиційно у День української писемності та мови всі охочі можуть написати радіодиктант єдності та перевірити свої знання

Сьогодні, 9 листопада, у День української писемності та мови українські артисти, співаки, політики та всі охочі українці знову сіли за парти. Відзначили свято вже уп'ятнадцяте Всеукраїнським радіодиктантом національної єдності. 

Як правило, текст, який диктор читає в прямому ефірі двічі, – авторський, ексклюзивний, створений спеціально на замовлення Українського радіо відповідно до всіх приписів і норм правопису. Складається з близько 150 слів. 

Сьогодні в аудиторії університету Шевченка до написання диктанту долучилися Віктор Павлик, Галина та Леся Тельнюк, Іван Леньо та Володимир Шерстюк з Kozak System, Вадим Красноокий з Mad Heads, Василь Шкляр, Сашко Лірник, Ірен Роздобудько, Тетяна Пискарева, Володимир Бугров, Анна Старостенко, Ірина Малихіна, Тимур Мирошниченко, Оксамитка Блажевська, Тарас Тополя з гурту "АнтитілА" та Анжеліка Рудницька.

Взяла участь у написанні диктанту національної єдності і Ірина Геращенко з Зурабом Аласанією.

"Вже вп'яте. Як на мене, цьогорічний текст був простішим, аніж попередні. Думаю, написала добре, чекаю оцінку від профі з Українського радіо. Аня Старостенко і Зураб Аласанія сиділи поруч - і ми одне в одного не списували і навіть не заглядали в зошити чудових відмінниць, що каліграфічним почерком виводили диктант попереду", - написала вона. 

Геращенко додала, що від Верховної Ради цього разу була лише вона.

А це диктант керівника інтернет-проекту "Главком" Віктора Шлинчака

За час проведення Всеукраїнського диктанту національної єдності постійно збільшується аудиторія та географія учасників. Десятки тисяч листів надходять з усіх областей України та з-за кордону: Німеччини, Бельгії, Великої Британії, Канади, Аргентини, Литви, Норвегії, Польщі, Швеції, Франції, Росії, Білорусі, Молдови, Таїланду.