Крах генералів і рейтинг Путіна

Опозиційна "Національна ліга за демократію" нобелівського лауреата Аун Сан Су Чжі здобула переконливу перемогу на перших за чверть століття демократичних парламентських виборах у М’янмі

У партії Су Чжі буде близько 70 відсотків місць у парламенті. Було б більше, якби напередодні виборів військові, які правлять країною останні чверть століття, не змінили б законодавство і не направили б до парламенту своїх представників. Формально цих представників обирають у військових частинах, але насправді їх призначають генерали.

25 років тому Аун Сан Су Чжі вже вигравала вибори - теж перші демократичні вибори за багато років. Але військовим її перемога не сподобалася. Вони скасували результати і посадили переможицю під домашній арешт. Всі ці роки військові правили М'янмою і запевняли, що користуються підтримкою більшості населення. Вони навіть проводили свої "вибори" без опозиції - правда, усього тільки один раз - але перемагали ж! Правда, в цю любов народу до генералів вірили тільки друзі режиму. І серед них - Володимир Путін, як же без нього! Російський чекістський режим - вірний союзник режиму генералів М'янми.

Історія краху військового режиму в М'янмі - все, що потрібно знати про рейтинг Путіна і "популярність" кремлівського авантюриста у росіян. Ця популярність - плід повної відсутності конкуренції в політиці, "зачистки" інформаційного простору, пропагандистської обробки людей, розправ з опозицією. У М'янмі було все рівно те ж саме! Але як тільки людям запропонували альтернативу - вони її підтримали.

Міжнародне співтовариство ніколи не визнавало того, що робили в М'янмі генерали-узурпатори. І домоглося їх нової поразки і краху. Домоглося не тому, що щось там організувало, а тому, що народ М'янми отримав можливість чесно проголосувати за своїх обранців. Якщо цивілізований світ обере таку тональність у діалозі з російськими чекістами, їх режим теж зазнає краху. І тоді виявиться, що рейтинг "партії шахраїв і злодіїв" - "Єдиної Росії" Путіна - дорівнює рейтингу партії генералів М'янми "Союз солідарності та розвитку".

Тому що за такі партії, як партія чекістів і партія генералів в умовах демократії голосують тільки ті, хто від них годується.