Головред телеканалу "Еспресо.TV" Василь Рябчук: З 23 листопада ми достатньо серйозно змінюємося

На дворіччя телеканал "Еспресо.TV" запускає низку нових програм

На дворіччя телеканал "Еспресо.TV" запускає низку нових програм 

23 листопада – день народження "Еспресо.TV". Цього ж дня телеканал змінює свою розклад програм. Про те, що чекати від нового телевізійного сезону глядачам розповідає головний редактор телеканалу Василь Рябчук.

- "Еспресо.TV" відзначає два роки в ефірі. Як зміниться розклад програм телеканалу?

- Дійсно, від 23 числа ми достатньо серйозно змінюємось. І якщо раніше наш глядач орієнтувався на слоган "Завжди новини", то відтепер у нас – "Новини і життя". Відповідно, ми почнемо більше звертати увагу на ті сфери життя, які так чи інакше стосуються кожного з нас. Телевізійні рейтинги доводять, що люди втомилися від політики, від економічних негараздів, від війни та чвар можновладців. Тому ми збільшуємо в ефірі кількість матеріалів та програм, зокрема, соціального спрямування.

З'являються також і програми "за інтересами" - про культуру, музику, автомобілі тощо. Тож кожен зможе знайти щось для себе. А шукати починайте вже – щодня, з 20.00, у нас на "Еспресо" - оновлені та абсолютно нові проекти.

- Розкажіть, будь ласка, які авторські проекти буде запущено? Яких цікавих людей залучатимуть до створення цих програм?

Насправді нові проекти поступово з’являються в нашому ефірі впродовж останнього місяця. "Pro здоров’я", "Автопарк", "Культекспрес", "Мережа" - ці програми у нас на каналі достатньо молоді, але вже мають свого глядача.

Але найголовнішим сюрпризом стане те, що ми виходимо за межі камерних студійних проектів і запускаємо великі формати зі студійного павільйону. Зокрема, абсолютно впевнений, що справжньою подією стане повернення в телевізійний ефір "Політклубу Віталія Портникова".

Відтепер щоп’ятниці глядач матиме розумну альтернативу безглуздим політичним теревеням, якими дуже часто зловживають в інших українських ток-шоу.

Подією стане і шоу Тетяни Шустрової, блискучого журналіста-розслідувача. Поки збережемо таємницю, але таких форматів у нашому телепросторі точно не існує.

До нового павільйону переїдуть і вже знайомі "Про політику" із Сергієм Щербиною та багато в чому брендоутворююча для каналу програма "Вечір з Миколою Княжицьким".

Справжньою ефірною родзинкою стане проект відомого журналіста  Леоніда Канфера  - "Список Канфера". Повірте, його розмови з відомими та авторитетними людьми – це вищий пілотаж у мистецтві інтерв’ю.

- Якщо з'являться нові програми, імовірно, мають зникнути деякі існуючі. Які програми глядач більше не побачить?

Насправді зникне лише одна програма – "Нічний телеекспрес", проте зміниться та посилиться "Вечірній" - тепер його вестиме не лише Василь Зима, а й Наталка Лятуринська, тому прошу глядачів не панікувати.

Інші ж програми лишаються в сітці. Канал просто збільшує власне виробництво, при цьому якісно покращуючи проекти, що існують.

- Чи залишиться телеканал і надалі виключно інформаційним? Чи, можливо, з'являться програми іншого спрямування?

Я вже казав про те, що ми даватимемо нашому глядачеві тепер більше, ніж просто новини. Але політика все одно "знаходить кожного з нас", а тому, звісно, ми не лишимось осторонь актуальних політичних подій і глядачі "Еспресо" й надалі про все дізнаватимуться першими.

Оновлена новинна студія "Еспресо"

- Окрім випусків новин і телепрограм, чи стане в ефірі більше фільмів чи записів концертів? Чи в пріоритеті залишиться авторський контент "Еспресо"?

Відомо, що "Еспресо" ніколи не лишалось осторонь якісного документального кіно. Збережу інтригу, лише натякну, що незабаром і в цьому напрямку нам буде чим вразити глядача.

- У нових програмах нового сезону буде комунікація з глядачем? Може, ведучим і гостям будуть ставити питання телефоном чи через соцмережі?

Звісно, буде. Всі доступні сучасні засоби зворотнього зв’язку ми використовуватимемо. "Еспресо" завжди був абсолютно відкритим каналом для всіх, так лишатиметься і надалі.

- Чи з'являться на "Еспресо" нові обличчя?

Вони у нас з’являються постійно, і ми пишаємось співпрацею з людьми, які вже стали легендами українського телебачення. Ігор Моляр, Марія Бурмака, Віталій Портников, Микола Княжицький. В новинах вже декілька тижнів ви бачите Назара Довгого, якого, попри достатньо молодий вік, можна теж вважати досвідченим бійцем нашого телепростору. Окрім того, як на мене, за 2 роки ми змогли створити і нові обличчя. Василь Зима, Христина Яцків, Наталка Лятуринська – уявити "Еспресо" без них теж просто неможливо.

-  До запуску нового сезону на "Еспресо.TV" з'явилася нова студія. Розкажіть, що ще нового буде у візуальному оформленні ефіру? Можливо, Еспресо змінить логотип?

Тут краще подивитись, ніж слухати мене. Просто скажу, що візуально ми теж дуже змінимось. Вмикайте "Еспресо" - і переконаєтесь!