Маніяк в пошуках жертв

"У будь-якій незрозумілій ситуації починай переслідувати Ходорковського" - здається, це і є головний принцип путінської політики останніх десятиліть

Ну, скажіть, який стосунок має опальний олігарх до розслідування Олексія Навального, який продемонстрував кримінальну сутність російського генерального прокурора Юрія Чайки і членів його "святого сімейства"? Яке відношення Ходорковський має до публікації іспанського розслідування, автори якого довели, що глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін отримав свою посаду за посередництвом бандитів, та й інші представники путінського оточення теж пов'язані з мафією. Та ніякого! І новини в цьому ніякої теж немає. Тільки сліпий не бачить, що Росією керують кримінальники на чолі з "паханом", а наш славний Янукович з його “шапками” був при цьому кодлі просто безславною "шісткою".

Але дуже хочеться сказати, що "ваш" Ходорковський - не святий, а теж бандит і вбивця. І оголосити його в розшук. Тільки не зрозуміло, що це змінює. Святих олігархів дійсно не буває - не та професія. Всі великі статки на пострадянському просторі нажиті нечесним шляхом. Це знає навіть школяр. Не буду обговорювати причетність Ходорковського до вбивства мера Нафтоюганська, просто поцікавлюся - навіщо шукати того, хто за кордоном і не ховається замість того, щоб знайти тих, хто в Росії? Чайку, зв'язок якого з бандитським угрупуванням Цапків давно вже мав привести до його відставки. Бастрикіна, зв'язок якого з бандитським угрупуванням "тамбовських" вже мав привести до його арешту. Потрібно продовжувати список? Так у ньому тоді будуть практично всі російські олігархи, велика частина співробітників президентської адміністрації, міністрів, депутатів. Всі бандити, всі - в кого не плюнь, потрапиш в безсоромну морду!

Так навіщо ж починати розшук Ходорковського, коли сам колишній олігарх і західне правосуддя лише посміються над Путіним і його бажаннями? Раніше, коли Ходорковський був в руках у Путіна, знущання над ним мало хоча б якийсь сенс - і для російського "пахана", і для тих, хто співчував долі олігарха. І чи не достатньо Володимир Володимирович вже помучив свого давнього ворога? Невже для реалізації садистських нахилів йому мало Наді Савченко, яку досі не випустили з російських катівень?

Адже закоренілим маніякам завжди цікавіше мучити невинних жінок ...