Кінопрем'єри тижня: Різдвяні фільми, дивакуватий геній та катастрофа в Норвегії

Кореспонденти Еспресо.TV дізналися, що виходить на українські екрани цього тижня

Новорічні свята стрімко наближаються, і афіші кінотеатрів доречно нагадують про це. Цього тижня, серед іншого, в прокаті стартують комедія та фентезі на різдвяну тематику.

"Крампус: викрадач Різдва"

В український прокат виходить фантастична американська комедія Майкла Догерті. За сюжетом напередодні свята до родини приходить не Санта Клаус, а його злий двійник – Крампус. Він, як і належить антагоністу, не дарує подарунки, а відбирає їх. Утім у цьому є закономірність: "АнтиСанта" приходить до тих, хто поводив себе погано. Тож тепер всім, аби врятувати своє Різдво, доведеться докласти зусиль та стати хорошими.

Головні ролі у стрічці виконали Адам Скотт, Тоні Коллетт, Еллісон Толман, Девід Кокнер, Стефанія Овен.

"Снупі та Чарлі Браун: Дрібнота у кіно" 

Як і належить, напередодні новорічних свят кінотеатри не могли забути про малечу. В прокаті стартує американський пригодницький мультик від режисера Стіва Мартіно. Мультик розкаже історію команди друзів "Дрібнота" - Чарлі Брауна, Снупі, Люсі, Лінуса та інших. Снупі вирушає в політ, щоб виконати найважливішу місію: зловити свого ворога Червоного Барона. У цей час його найкращий друг Чарлі Браун починає свій героїчний похід.

"Запалюючи зірки"

Картина Енді Годдара створена за мотивами біографії валлійського поета, драматурга і письменника Ділана Томаса. Він прославився своїм складним характером і непростими стосунками з алкоголем. Томаса вважають одним із найвеличніших авторів ХХ століття, чия творчість донині стає предметом аналізу й натхнення. Фільм розповідає про дружбу Томаса із шанувальником, поетом Джоном Брінненном, який організував йому турне Америкою. Різні стилі життя героїв, складний характер генія і переломний кризовий момент перевірять їхню дружбу на міцність.

Головні ролі у картині виконали Елайджа Вуд і Селін Джонс. У ролях другого плану у фільмі з'являться Келлі Райлі ("Справжній детектив", "Голгофа") та Ширлі Хендерсон ("Гаррі Поттер і таємна кімната").

"Любіть Куперів" 

Американська комедія Джессі Нельсон також створить святковий настрій. Події стрічки розгортаються на Різдво, коли чотири покоління родини Куперів збираються разом за святковим столом. Веселе сімейство перетворить Різдво на справжній хаос і пригоди.

У фільмі знялися Олівія Вайлд, Аманда Сейфрід, Маріса Томей, Джон Гудмен, Дайан Кітон, Ед Хелмс

"Хвиля" 

Норвезька драма Роара Утхауга викликала справжній фурор у Норвегії. Події картини розгортаються в селищі Гейрангер, біля живописного Гейранген-фіорду. Крістіан працює сейсмологом: має стежити і виявляти небезпечні симптоми, щоб у разі потреби дати сигнал до евакуації. Коли йому пропонують гарну роботу в іншому місці, Крістіан разом з дружиною збирається переїжджати. Але герой не може з легким серцем покинути свій пост, виявивши підозріле коливання показників. Передчуття Крістіана підтверджуються, і на неймовірно мальовничі пейзажі Гейранген-фіорду обвалюється 80-метрова хвиля, яка за 10 хвилин здатна зруйнувати все на своєму шляху. 

Актори: Крістофер Йонер, Томас Бо Ларсен, Фрідтьов Сохейм, Ені Даль Торп, Йонас Хофф Офтебро, Артур Бернінг.

Читайте також: "Хвиля" у кіно: Ти гульлива та швидка