Найбільш значущі фотомоменти року, що минає

У 2015 році сталося багато значущих подій - веселих, цікавих, трагічних і парадоксальних. Еспресо.TV пропонує вам підбірку таких фотографій

В Індії на березі річки Ганг у січні 2015 року пройшов традиційний індуїстський фестиваль. Фото: Reuters

У Парижі в січні сталася серія терактів. Зокрема, прихильники Ісламської держави розстріляли редакцію журналу Charli Hebdo, вбивши кількох видатних карикатуристів. На підтримку їхніх колег пройшли акції не лише в Парижі, а й по всьому світу. Фото: Reuters.

А в листопаді сталася друга серія терактів, яка забрала вже набагато більше життів. На знімку поліція евакуює постраждалого з концертного холу Bataclan. Фото: Reuters.

Частина поліцейських Нью-Йорка у січні розвернулися спиною до мера міста на знак протесту проти його слів, які, на думку правоохоронців, надихнули злочинців на вбивство їхніх колег. Фото: Reuters.

Рік відзначився кількома грандіозними авіакатастрофами. 24 лютого на Тайвані розбився літак авіакомпанії Trans Asia. Момент падіння зняв на відеореєстратор водій. Фото: TVBS / Zuma / Vida Press.

Уламки літака Airbus A320, який 24 березня прямо в гору скерував пілот Андреас Любітц. Фото: Reuters

А в Єгипті через вибух бомби на борту розбився російський літак А321. Фото: ТАСС

Афганський хлопчик розважається на каруселі. У 2015 році в одній з найбільш знедолених країн світу активізувався терористичний рух Талібан, через що американці та британці вирішили призупинити виведення своїх військ. Фото: Reuters.

Нові російські призовники. Фото: Reuters.

Тим часом у Росії засудили до 20 років режисера Олега Сенцова (ліворуч) та до 10 років Олександра Кольченка (праворуч). Фото: "РИА Новости".

Українська льотчиця, народний депутат і депутат ПАРЕ Надія Савченко зустрічатиме Новий рік голодовкою, яку вона оголосила 17 грудня. На знімку вона показує свої малюнки суддів та прокурорів. Фото: Антон Наумлюк.

Затемнення Сонця 20 березня. Так воно виглядало в Норвегії. Фото: Reuters.

Виверження вулкану Кальбукков в Чилі, 22 квітня. Фото: Reuters.

На японському острові Аошіма, де більшість населення заробляє з риболовлі, панують кішки. На кожну людину там нараховується шість "мурчиків". Фото: Reuters

У Сирії тривав четвертий рік війни. У вересні до бомбардувань приєдналась Росія. На фото - дівчата, які стали свідками авіанальоту армії президента країни Башара Асада. Фото: Reuters.

Дівчата, що вижили під час бомбардувань у Сирії. Фото: Reuters.

Це також Сирія, передмістя Дамаску. З асфальту стирчить уламок  того, що місцеві активісти назвали уламком кластерної бомби. Фото: Reuters.

У Вірменії в червні відбувся "Електричний майдан". Люди вийшли протестувати через підвищення тарифів, а після того, як поліція почала розганяти їх сльозогінним газом, кількість протестувальників лише збільшилась. Фото: Twitter

Грандіозний скандал через хабарництво стався у ФІФА. Президента організації Йозефа Блаттера на 8 років відсторонили від футболу і він очолив світовий рейтинг кар'єрних падінь 2015 року.

У африканській країні Бурунді виживати нелегко. А цього року там відбулися чергові заворушення. Фото: Reuters.

У Бразилії цього року кілька разів сталася грандіозна повінь. Зокрема, у серпні. Фото: Reuters.

А це також повінь у Бразилії, але вже у листопаді. Фото: Reuters.

Тим часом у США кандидат у президенти Дональд Трамп весь рік дивував глядачів своїми витівками. З'ясувалось також, що вони з Путіним симпатизують один одному. Фото: Reuters.

У Мексиці втік з в'язниці (вдруге!) наркобарон Коротун (Ель Чапо). Його досі шукають. Фото: Reuters.

Саміт Великої сімки у німецьких Альпах пройшов без Путіна. Фотографи упіймали Меркель та Обаму в момент бесіди. Знімок надихнув блогерів на велику кількість фотожаб. Фото: Reuters

У вересні британці святкували 125-річчя письменниці Агати Крісті. Її онук вперше показав досі невідомі архівні фотографії письменниці. Фото: CNN

Ці двоє літніх людей насолоджуються купанням поблизу Гавани. Куба цього року стала ближчою до США. Обидві країни відновили дипломатичні відносини, які були перервані понад півстоліття тому. Фото: Reuters.

А ось це цьогорічне "купання" Путіна. Він викликав чергову хвилю глузувань після того, як його зняли у батискафі, на якому російський президент спускався в море поблизу Севастополя. Фото: Reuters.

Не відставав і російський прем'єр Дмитро Медвєдєв. Він потішив блогерів ось цим знімком. Фото: Кабмін Татарстану

Проблема біженців стала однією з ключових для європейців. Влада Угорщини діяла дуже жорстоко. Фото: Reuters.

А допомогти поліції взялися деякі угорські "журналісти". Цю жінку,бь яка збила біженця з дитиною на руках з ніг, звільнили з роботи. Фото: Reuters.

Також в деяких європейських активістів були питання до голови Європейського Центробанку Маріо Драгі. Фото: Reuters.

Іран цього року підписав ядерну угоду і позбавився від міжнародних санкцій. Фото: Reuters.

В Ізраїлі нападник з ножем убив кількох ЛГБТ-активістів під час вуличної акції. Фото: Reuters.

Загалом же країна цього року зіткнулася зі зростанням активності терористів. Фото: Reuters.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху цього року на позачергових виборах зберіг свою посаду. На цьому знімку голова уряду та його дружина Сара святкують Мімуну - традиційне свято євреїв з Африки. Фото: Reuters.

У мешканців Палестини своя правда щодо ізраїльскої політики. Це доріжка, розстелена в Газі перед презентацією фільму про війну. Фото: Reuters.

У Північній Кореї цього року святкували 70-річчя Робітничої партії. Фото: Reuters.

У липні на Землі отримали унікальні фотографії Плутона, які надіслала міжпланетарна станція New Horizons. Фото: NASA.

Сирійські курди повертаються до своїх будинків, відбитих від бойовиків Ісламської держави. Фото: Reuters.

А це бої іракських шиїтів з терористами ІДІЛ у березні. Фото: Reuters.

Сирійські біженці, що облаштувались у таборі тимчасового проживання в сусідньому Ливані. Фото: Reuters.

Це також мігранти, але не в Європі, а у М'янмі. На цьому знімку вони збирають дощову воду. Фото: Reuters.

А це просто люди потрапили під дощ у морі поблизу Панами. Дівчинка намагається сховатися від води з неба під банановим листом. Фото: Reuters.

Голівудським акторам цього року компанія Lego вручила свою версію Оскара. Одна з таких іграшкових статуеток дісталася акторці Еммі Стоун (ліворуч). Фото: Reuters.

Папа Римський Франциск цього року вперше відвідав США. На фото він потискає руку ув'язненому в Філадельфії.

Британський принц Джордж вже ходить і на прогулянці заглядає в коляску до своєї сестри Шарлотти. Фото: Reuters.

П'ятирічній Хейлі Девідсон, яка має вроджений дефект, інженери з Університету Невади зробили роботизовану руку. Фото: unlv.edu.