Зміна спеціалізації. Як українські чемпіони виступають у "чужих" видах спорту

Зимове міжсезоння спонукає представників літніх видів спорту переключитися на інші види – у залі чи на ковзанці

Традиційно дворазовий олімпійський чемпіон з боксу, чемпіон світу серед професіоналів за версією WBO Василь Ломаченко розпочинає новий рік з хокею.

Щоправда, український чемпіон не цурається не профільних видів і влітку. Особливо пов'язаних з водою – веслування на каное, вейкбордінг, віндсерфінг.

Мабуть, водні види спорту – це слабкість боксерів. Брати Клички теж полюбляють промчати по водних просторах на швидкості.

Футболісти "Дніпра" і жартома, і всерйоз відриваються в інших ігрових видах спорту – гандбол, волейбол, баскетбол. Причому виграють навіть кубки - цьогоріч втретє поспіль перемогли у "Різдвяних зустрічах".

Володар "Золотого м'яча"-2004 Андрій Шевченко завершив кар'єру футболіста, але не спортивну. Українець змагається в гольфі і вже має титули - він віце-чемпіон України, а також вигравав турнір в Англії.

Для олімпійської чемпіонки з вільної боротьби Ірини Мерлені змінювати спеціалізацію без духу змагань було б нудно. Тож хай і не чемпіонат світу чи Олімпіаду, але телешоу "Танцюю для тебе" вона виграла.

Олімпійська чемпіонка й рекордсменка світу з легкоатлетичного семиборства Наталія Добринська теж подалася в танці. І хоча виграти проект їй не вдалося, проте довела, що має талант не тільки до бігу, стрибків і метання, а й до танцювальних па.

Чемпіонка світу, Європи й Олімпіади з фехтування Ольга Харлан, як і дві її попередниці, поєднала спорт, шоу і телебачення. Щоправда, екстріму в її експерименті було більше - вона стрибала з вишки. Виграла і шоу, ще більше сподобалася глядачам і навіть підкорила вимогливе серце головного тренера збірної України зі стрибків у воду Тамари Токмачової.

Відео: Youtube

Фото:  fcdnipro.ua, dominicmarley.com, соцмережі