Як українці перемагали весь світ у січні

Хоча на вулиці панує зима, проте українські спортсмени мають чим похвалитися не лише на лижні, а й на татамі, гімнастичному килимі, стрілковому тирі та фехтувальному помості

Феєричну перемогу і неймовірний настрій українським уболівальникам принесли біатлоністки. Ірина Варвинець, Юлія Джима, Валентина Семеренко та Олена Підгрушна виграли етсафету в рамках 5-го етапу Кубку світу з біатлону в німецькому Рупольдингу.

Приємні звістки надійшли і з менш престижного біатлонного турніру - Кубку IBU, на 6-му етапі якого наші спортсмени виграли змішану естафету (Надія Бєлкіна, Яна Бондар, Руслан Ткаленко і Дмитро Русинов) та одиночну змішану естафету (Анастасія Меркушина та Артем Тищенко).
За декілька днів після цього побалували досягненнями "стріляючі лижники" на юніорському чемпіонаті світу. Спочатку Анастасія Меркушина стала срібною призеркою в індивідуальній гонці.

А наступного дня на п'єдестал пошани за підсумками спринту серед дівчат піднялася Ганна Кривонос - за бронзовою медаллю.

Українець Богдан Нікішин здобув срібну нагороду на етапі Кубку світу з фехтування на шпагах у німецькому місті Хайденхайм. Причому Богдан обіграв немало титулованих суперників, а вфіналі поступився лише одним уколом.

Український дзюдоїст Артем Блошенко, який виступає у ваговій категорії до 100 кг, став переможцем "Гран-прі" в Гавані. У півфіналі наш спортсмен достроково розібрався з представником ОАЕ Іваном Ремаренком, який у 2014-му став бронзовим призером чемпіонату світу. Така ж доля спіткала у фіналі і німця Карла-Ріхарда Фрея (теж бронзовий призер ЧС-2014) - "іппон". Тим часом українка Світлана Ярьомка виборола "бронзу" у ваговій категорії понад 78 кг.

Представниця художньої гімнастики Ганна Різатдінова виграла абсолютно все на турнірі у Лос-Анджелесі, якими розпочався змагальний рік. Українка виграла 5 золотих медалей у п'ятьох видах програми - багатоборство, м'яч, стрічка, обруч і булави.

Олімпійська чемпіонка-2004 та дворазова бронзова призерка Ігор-2012 з кульової стрільби Олена Костевич вдало розпочала новий олімпійський сезон. У Мюнхені вона виграла міжнародний турнір зі стрільби з пневматичного пістолета, набравши у фіналі 203,9 очка.