Цитрусовий рай: У Франції стартує всесвітньо-відомий фестиваль лимонів

Традиційно у лютому у французькому місті Мантон проводять Лимонний фестиваль: його заходи об'єднані певною тематикою, яка змінюється щороку

Про це повідомляє Еспресо.TV

Menton lemon festival 2016 цього року проходитиме з 13 лютого по 2 березня. Саме в цей період часу на вулицях французького містечка розмістять гігантські конструкції, зроблені з органічних лимонів та апельсинів.

Захід приваблює у маленьке французьке містечко Мантон 160 тисяч відвідувачів на період його проведення.

Щороку тематика фестивалю змінюється. У минолому проводились фестивалі Віва Іспанія (Viva España), Дісней (Disney), Неверленд (Neverland — Країна, що не існує — за мотивами казок), Індія.

Menton lemon festival триває кілька днів, упродовж яких на вулицях міста відбуваються урочисті ходи артистів й музикантів. 

Сади й саме місто прикрашають за тематикою фестивалю, лимонними деревами і цитрусовими фруктами.

У 1933 захід являв собою шоу плодів лимону, а згодом Menton lemon festival виріс у шось набагато масштабніше і нині є всесвітньо-відомою подією.

Більшість подій в рамках фестивалю безкоштовні, але вважається, що найцікавіші заходи організатори зробили платними. Квиток коштуватиме в діапазоні від 8 до 17 євро, в залежності від кількості днів, на які він придбаний.

Фото: REUTERS