New York Fashion Week. Найкращі дизайнери з усього світу та українська модель на подіумі

У Нью-Йорку завершився перший із серії головних показів Fashion Week, який вважається найглобальнішим, адже охоплює колекції модельєрів з усього світу

Уже традиційно в лютому в Нью-Йорку відбувся перший тиждень моди, що представляє колекцію осінь-зима. Саме Нью-Йорк відкриває низку показів, яку згодом продовжать Лондон, Мілан та Париж. Унікальність Нью-Йоркського тижня моди також полягає в тому, що він об'єднує модельєрів з різних країн та проходить у рамках міжнародного розкладу.

Модель Джордан Данн готується до показу колекції Діани фон Фюрстенберг

Цікаво, що перший New York Fashion Week провели в 1943 році, для того щоб відвести увагу від французької моди в часи Другої світової війни. Тоді знавці моди не мали змоги їздити в Париж на покази.

Цьогорічний показ, як і завжди, знайде, чим вразити глядачів. Зокрема, цікаву та досить оригінальну колекцію капелюшків представив американський модельєр Том Браун. 

Нью-Йоркські покази перетворюють на справжні шоу. Тож не дивно, що витрати сягають $750 тис. Зараз модельєри почали влаштовувати презентації колекції через інтернет, аби зекономити до 40% від вартості шоу.

Відвідувач біля входу на показ відомого модельєра Томмі Хілфігера. Шоу пройшло на гігантському фальшивому кораблі в Park Avenue Armory на Верхньому Іст-Сайді в Мангеттені. 

Модель Джиджи Хадид представляє колекцію Томмі Хілфігера

Діана фон Фюрстенберг (сидить ліворуч) в оточенні моделей, які представляють її колекцію.

Щороку New York Fashion Week відвідують близько 200 тис. людей. Він заманює в місто найпопулярніших блогерів, редакторів, стилістів та фотографів з усього світу. Учасниками показів, окрім нових кутюр'є, традиційно стають найіменитіші модельєри, серед яких Міхаель Корс (Michael Kors), Марк Джейкобс (Marc Jacobs), Донна Каран (Donna Karan) Вера Вонг (Vera Wang), Діана фон Фюрстенберг (Diane von Fürstenberg) та інші.

Моделі в одягу від Діани фон Фюрстенберг

Моделі в одягу від Діани фон Фюрстенберг

Моделі в одягу від Діани фон Фюрстенберг 

Свою колекцію на New York Fashion Week представила і Вікторія Бекхем

У показі колекції філіппінської кутюр'є Монік Люльє взяла участь українська модель Алекс Юрьєва

На фото вона разом зі своєю колегою з Росії Дашою Денисенко відпочиває за лаштунками подіуму. 

А ось і колекція Монік Люльє

Як і завжди, на покази New York Fashion Week запрошують популярних зірок. Серед них, зокрема, цього року була присутньою і Ріанна.

Цього разу Ріанна виступила не як співачка, а як модельєр. Барбадосська красуня представила колекцію для PUMA.

Вийшла на подіум і сама Ріанна

Колекція репера Кені Веста, який раніше наробив багато галасу своїми баченнями моди, також була представлена на New York Fashion Week

фото: REUTERS