Українці на London Fashion Week. Вітчизняні дизайнери представили свої бренди в Лондоні

Під час Лондонського тижня моди 8 українських дизайнерів представили фрагменти своїх колекцій в спільній інсталяції

Слідом за New York Fashion Week одна з найяскравіших подій в світі моди відбулася і в Лондоні. Імениті модельєри представили свої колекції осінь-зима в рамках London Fashion Week. Вперше на цій масштабній події були представлені і українські дизайнери.

З 19 по 23 лютого 8 молодих українських дизайнерів взяли участь у проекті International Fashion Showcase. Це щорічна виставка, яку організовують British Council та British Fashion Council. Вона націлена на підтримку та розвиток молодих дизайнерів усього світу. Щоразу організатори прискіпливо обирають країн-учасниць проекту.

Цього разу на International Fashion Showcase свою моду представляли 24 країни-учасниці. Серед них – і українські модельєри. 

Україну в міжнародному проекті представили Маша Рева, Іван Фролов, Юля Єфімчук, Яся Хоменко, Лара Квінт, Ірина Джус, Марія Бернар та Яна Червінська. Дизайнери об'єднали фрагменти своїх колекцій у просторі спільної інсталяції під назвою Fashion School Rebels. Інсталяція символізує стан молодої української моди, яка, незважаючи на всі складнощі, торує свій шлях до міжнародного визнання. Концепцію простору розробили Маша Рева та графічний ілюстратор Love Curly.

Інсталяцію розмістили в стінах одного з найавторитетніших музеїв світу – Somerset House. Всіх учасників оцінюватиме експертна комісія на чолі із Сарою Мауер (модний критик, контриб'ютор Vogue US та "покровитель молодих талантів" від British Fashion Council).

За п’ять днів інсталяцію Fashion School Rebels відвідало безліч гостей, серед яких Міністр культури Великої Британії, баєри Barneys, Avenue32, Machine A, журналісти Vice.com, ID magazine, Daily Mail та інші.

Український стенд Fashion School Rebels увійшов до списку фіналістів та був номінований одразу у двох номінаціях – "Найкращий дизайнер" та "Найкращий дизайн інсталяції".

Проект International Fashion Showcase проходить щороку і вважається однією з ключових платформ London Fashion Week. Він відображає симбіоз актуальної моди та сучасного мистецтва. 

Фото: прес-служба Ukrainian Fashion Week