Інформаційна війна та інформаційні презервативи

Одностатеві шлюби, Яценюк, LifeNews, Льовочкін, Уколов

23 листопада 2015 року уряд прийняв і тоді ж опублікував розпорядження про затвердження плану дій з реалізації національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року.

Зроблено це було на виконання стратегії, яку розробив президент України. У цій стратегії багато корисних і потрібних для європейської інтеграції пунктів, серед іншого є і легалізація цивільного партнерства з урахуванням майнових та немайнових прав, володіння та наслідування майна, утримання одного партнера іншим в разі непрацездатності.

Пропонувалося, щоб Кабмін до 2017 року підготував відповідний законопроект і подав у 2017 на розгляд парламенту. Цей пункт ніяким чином не стосується одностатевих шлюбів безпосередньо.

Наприклад, якщо дві старші жінки, подруги, залишилися на самоті і разом доживають віку, одна з них повинна мати право залишити спадок іншій. І таких прикладів безліч.

Так, одностатеві сексуальні партнери теж можуть жити разом, не перебуваючи у шлюбних стосунках, але повинні мати право законно розділити спільне нажите майно, якщо захочуть роз’їхатися. Те саме стосується і співмешканців різної статі, які не взяли між собою шлюб, але можуть мати спільне майно або мати бажання залишити спадок партнеру.

Словом, нормальні європейські норми, які не мають жодного відношення до одностатевих шлюбів. І ось вчора російська Лєнта.ру друкує провокаційну статтю. Відбулося це ще 10 березня.

Згодом  новини розганяє пропагандистський LifeNews. Теж вчора.

Тему підхоплюють "Українські новини" Льовочкіна, що і не дивно.

Дивно, що купилися на цю брехню "Лівий берег", Ліга, "Новое время". Але "Українські новини" не заспокоюються і продовжують розкручувати тему.

І апофеоз – стаття блогера з Адміністрації президента Віктора Уколова, який звинувачує Яценюка в тому, що той навмисно опублікував це розпорядження саме зараз.

Вітю! Розпорядження було опубліковане ще в листопаді. А на Пошуку будь-який документ, який ти шукатимеш, буде мати зверху дату відкриття, тобто сьогоднішню дату. Тому брехливе путінське LifeNews сказало, що розпорядження було надруковане вчора, а ти  - що воно було надруковане сьогодні. Може досить українцям працювати презервативами у поширенні путінської брехні?