З понеділка "Еспресо" надаватиме більше новин, важливих для кожного українця, - головред телеканалу Василь Рябчук

З понеділка, 28 березня, телеканал "Еспресо" змінює формат мовлення. На глядачів чекає чимало сюрпризів: оновлений логотип, нові ведучі, рубрики. Та головне – це перехід у формат "інформаційного марафону"

Тепер канал надаватиме глядачам ще більше оперативної та ексклюзивної інформації у режимі нон-стоп. Ефір триватиме з 6:55 до 24:00.

Чому "Еспресо" змінює концепцію мовлення? Як визначити найважливіші новини серед усього потоку? Чи виправданий взагалі формат "інформаційного марафону" — про це та багато іншого в інтерв’ю з головним редактором телеканалу Василем Рябчуком.

З понеділка телеканал повністю перезавантажиться. Чому зважилися на такий крок і що нового побачать глядачі?

Ми живемо у надзвичайно насиченому інформаційному світі. Це калейдоскоп, за яким важко встежити. "Еспресо" з самого початку був новинним каналом. Ви пам’ятаєте слоган "Завжди новини"? Це була наша головна мета. Щоб в ефірі завжди були новини. Оперативні, достовірні, якісні. Ми зробили певний експеримент, коли відійшли від новинного формату, але потім зрозуміли, що внаслідок цього, не встигаємо розповісти людям усе, що хотілося б. Саме тому, ми повертаємось в абсолютно новинний інформаційний формат, у формат інформаційного марафону – збільшуємо кількість інформаційного мовлення. Раніше воно закінчувалось о 19:00 слотом авторських програм. Тепер від 6:55 до опівночі ми постійно будемо видавати щось нове. Звісно, будуть свої пріоритети в певні часові відрізки. Новин стане більше, вони будуть з’являтися швидше, ніж у інших, принаймні ми прагнемо цього.

Марафоном сьогодні не здивуєш… Чим буде вирізнятися "Еспресо" від інших інформаційних телеканалів?

Ми доносимо своєму глядачу різні точки зору й будемо робити це надалі. Що вирізняє "Еспресо"? Це наш особливий український погляд на події, що відбуваються. До речі, таким є наш новий слоган: "Український погляд на світ". Саме це вирізняє нас від інших інформаційних каналів, які існують у телепросторі. Ми відстоюємо інтереси держави, а тому розповідаємо новини, які стосуються насамперед України та українців.

Цікаво! На вашу думку, чи не втомилися українці від безкінечного потоку новин?

Формат "інформаційного марафону" передбачає не лише видачу новин. Люди втомилися саме від об’єму інформації. А от дати правильний вектор, дати людям можливість зрозуміти, що відбувається насправді в Україні й у цілому світі – це наше головне завдання. Можливість зорієнтуватися і відокремити головне серед усього потоку інформації.

З огляду на цілі, які ми ставимо перед собою, збільшилась й кількість ведучих. Хтось із них уже знайомий глядачам, поки не буду розкривати карти. Інших зробить відомими телеканал "Еспресо". Ведучі мають допомогти глядачам розібратися у вирі подій. Усі вони дорослі люди, з певним життєвим досвідом.

Чи будуть представлені в ефірі авторські програми?

Точно залишиться велике політичне ток-шоу Віталія Портникова. Така програма необхідна, аби проаналізувати, допомогти людям зробити певні висновки. Неможливий ефір і без програми Сергія Руденка "Про політику". Ми широко дивимось на світ, адже суспільство живе не лише політикою. З’являться виокремленні з ефіру контентні новини економіки, культури. Вже успішно йдуть спортивні новини. .

Яким ви бачите свого глядача? І що можете порадить подивитися в першу чергу?

"Еспресо" - це канал для людей, які переживають за Україну і намагаються розібратися. Лише думаючі люди здатні змінити країну, зробити її кращою. Ми ж зі свого боку надамо їм усю необхідну інформацію. Дуже сподіваюсь, що прихильників "Еспресо" стане ще більше. Тож, дивіться, як ми розпочнемо нове мовлення у понеділок, 28 березня, о 6:55.