15 найкращих подій травня. Фестивалі, місця, концерти

Чим тепліше на вулиці, тим довший список цікавих подій. Де, коли і за скільки можна відпочити, дізнавалося Еспресо. І це – лише частина


Просто неба


Травень – місяць, коли все більше хочеться проводити час на вулиці, а не в приміщенні. Розділяючи це загальне бажання, українські арт-менеджери відкривають фестивальні майданчики просто неба.

Skansen Music Fest

Коли: 2-3 травня
Де: Музей у Пирогові
Скільки: 60 грн, дітям – 20 грн.

Skansen Music Fest – це захід для тих, хто однаково сильно полюбляє і музику, і природу. У Національному музеї народної архітектури та побуту протягом двох днів виступатимуть українські артисти. 

2 травня на сцену вийдуть Світлана Тарабарова, гурт "OT VINTA", Женя Толочний, Дмитро Бабак, OLEYNIK, Брати Борисенко, DJ STARKOV.

3 травня - "Mad Heads", "Авіатор", "Ва-Банк", "Беz Обмежень", Денис Мусаєв, Олексій Двін, "Adidaz", DJ STARKOV.

Травневі на ВДНГ

Коли: 1-3 травня
Де: ВДНГ
Скільки: безкоштовно

Програма залишається практично такою ж. Змінюються учасники та місце. Якщо вам більш до душі ВДНГ, тут заплановані майстер-класи, танцювальні шоу, спільні спортивні заняття, живі виступи українських гуртів, смачна їжа та багато іншого. 

Фестиваль у парку "Київська Русь"

Коли: 30 квітня – 3 травня
Де: Парк "Київська Русь"
Скільки: 150 грн (студенти – 80 грн, школярі – 50 грн)

Травневі свята можна провести і в парку "Київська Русь". Вже на місці можна буде обрати собі подію до смаку. У програмі – Середньовічний вертеп з виступом кінно-трюкового театру, постановка "Сила кохання", музичний спектакль "Слов'янський мюзикл". 

Фестиваль писанок на Софійській площі

Коли: до 9 травня
Де: Софійська площа
Скільки: безкоштовно

Соцмережі практично заполонили фотографії киян на тлі писанок. 374 великих яйця встановили на Софійській площі до Великодня. Раніше художники з різних куточків України розписали їх, і тепер писанки об'єднали у спільну виставку.

Тож  якщо у вас ще нема такого фото, є ще час до 9 травня.

Paska Fest

Коли: до 9 травня
Де: Володимирська гірка
Скільки: безкоштовно

Паски від шеф-поварів, еко-базар, майстер-класи і хендмейд, атракціони, кулінарні батли, пікніки та гарна музика – все це обіцяють організатори Paska Fest.

Травневі у Феофанії

Коли: 30 квітня – 3 травня
Де: Парк Феофанія
Скільки: 10 грн 

У святкові дні у парку Феофанія проходитиме концерт живої музики, майстер-класи для дітей із розпису писанок, ліплення з солоного тіста. 

Рок-табір для дорослих Big Rock Camp

Коли: 6-8 травня
Де: Дитячий табір "Імперія дитинства", Київська область, с. Мироцьке
Скільки: 3500 грн за 3 доби

Big Rock Camp – це інший формат відпочинку, де можна поєднати приємне та корисне та здійснити дитячу мрію. Учасники табору зможуть зіграти на одній сцені з професійними музикантами та набратися досвіду в них. 

Для цього слід попередньо зареєструватися на сайті Big Rock Camp та обрати собі викладача. Ділитися досвідом будуть Ярослав Вєрьовкін з ТНМК (гітара), Володимир Зюмченко з "Мед Хедс" (ударні), Дмитро Дзюба з ню-метал-гурту "ТОЛ" (бас), Олексій Шерхан з MEGAMASS (гітара) та Олександра Бабій з гурту Azathoth circle (вокал, екстрім-вокал). 

Окрім цього, у рок-таборі можна буде взяти участь у музичних майстер-класах, репетиціях рок-гуртів, джем-сейшенах, зйомках кліпу та концертах. На території працюватимуть міні-зоопарк, бар та сауна.

Щоправда, і коштує це задоволення недешево. 

Фестиваль Вуличної Їжі

Коли: 13 – 15 травня
Де: Арт-завод "Платформа"
Скільки: 50 грн

Цього разу тематикою фестивалю стане Грузія. Відповідно широко буде представлена грузинська кухня, але не лише в загально звичному вигляді. Гостям запропонують познайомитися і зі стравами регіональної кухні. Лобіоті, хачапурі, харчо, чахохбілі, найрізноманітніші види шашлику та багато іншого.

Утім, не витрачайте час на пошуки пояснень цих слів в інтернеті. Приходьте на Арт-завод "Платформа" і дізнавайтесь експериментальним шляхом.

Кураж Night Market від "Кураж Базар"

Коли: 27 – 29 травня
Де: Арт-завод "Платформа"
Скільки: 50-70 грн

Кураж Night Market – це неповторна атмосфера та неповторні речі. Це перша і єдина в Україні величезна барахолка, на якій можна буде придбати одяг, взуття, прикраси, гаджети та все, що можна лише собі уявити.

Окрім цього, це обов'язково гарна музика, перфоманси, смачна їжа та коктейлі.


Концерти


Концерт Сергія Жадана на "Собак в Космосі"

Літературна творчість Сергія Жадана настільки популярна в Україні, що деякі письменники навіть ображаються. Мовляв, у нас що, окрім Жадана, нікого більше й нема?

Утім, фанатів і фанаток Жадана ці нарікання не спиняють, і щоразу на творчому вечері письменника чи на його спільному з гуртом "Собаки в Космосі" концерті нема вільних місць.

Цього разу 6 травня Сергій Жадан та "Собаки в Космосі" завітають до Києва, де в клубі "Atlas" відіграють концерт. Вони презентують свій четвертий студійний альбом "Пси".

Вартість: 120-300 грн

Перший концерт Bloom Twins в Україні

Уродженки України, талановиті близнючки добре відомі за кордоном. За їхніми плечима не один десяток концертів, а нещодавно дівчата повернулися зі спільного туру з Duran Duran та Seal. 

Англійські критики порівнюють їх з Lana del Rey, the Xx, Portishead та London Grammar.

11 травня дівчата вперше виступлять в Києві. 

Вартість: 250 - 850 грн

Іван Дорн в 11 містах України

Особливої презентації цей ексцентричний український співак не потребує. Іван Дорн, попри молодий вік, вже давно здобув популярність не лише в Україні, а й за її межами.

У травні Дорн вирушає у Randorn Tour, в рамках якого відвідає 11 міст. Першими послухати яскравого співака в своєму місті зможуть вінничани. А 13 травня Дорн виступить у Києві.

Планується, що на концертах Івана Дорна, як і минулого року, будуть унікальне світлове шоу, сюрпризи та експерименти. Перевірити це вже у травні зможуть:

11 травня – Вінниця
13 травня – Київ
18 травня – Харків
20 травня – Полтава
25 травня – Чернігів 
1 червня - Кривий Ріг
3 червня - Дніпропетровськ
7 червня - Чернівці
9 червня - Івано-Франківськ
11 червня - Тернопіль
17 червня - Львів

Вартість: 200 – 2000 грн. (в залежності від міста проведення)

Великий сольний концерт Джамали

Українська співачка кримськотатарського походження завоювала любов шанувальників ще задовго до своєї участі у "Євробаченні". Утім, саме зараз через міжнародний пісенний конкурс до неї прикута увага не лише палких фанатів, а й всіх українців. 

Вже 12 травня у Стокгольмі відбудеться півфінал, у якому Джамала боротиметься за участь у фіналі. Головний же етап конкурсу "Євробачення" проходитиме 14 травня. 

І одразу після "Євробачення", 24 травня, Джамала дасть великий сольний концерт у Києві. 

Вартість: 150 – 1550 грн

Київський концерт PUR:PUR

12 травня - Черкаси
13 травня – Київ

Вперше після яскравого виступу у відборі "Євробачення" харків'яни дадуть концерт у Києві. Гурт PUR:PUR цього року святкує 8-річчя. Концерт обіцяє бути атмосферним, загадковим, утім, як і завжди.

Вартість: 150 - 400 грн

Менталіст Lior Suchard в Києві

Молодий "коперфільд", зірка американський теле-шоу, Ліор Сушар підкорив найзапекліших скептиків усього світу і тепер вирушає в Україну. Телепат Ліор Сушар вражає публіку психологічними експериментами та дослідами. 

Утім, він не шарлатан та цілитель, як комусь може здатися. Це шоумен, який вміє дивувати публіку вмілим використанням здібностей свого мозку. 

26 травня у київському Палаці "Україна" Ліор влаштує вражаюче шоу. Нижче можна подивитись уривок з одного з його виступів.

Вартість: 450 - 4000 грн