Що відомо про ДТП начальника з "Укрзалізниці" і відомого журналіста

Хто основний підозрюваний в аварії, де постраждав журналіст Макс Левін з родиною

Вчора по дорозі на Боярку, що під Києвом, сталося ДТП, де постраждала родина відомого фотокореспондента Lb.ua Макса Левіна.

Еспресо.TV заібрало всю інформацію про аварію і про її головного винуватця.

Події того вечора

Соня Кошкіна, головний редактор видання, де працює Левін, описала події того вечора:

“Із зустрічки вилетіло п'яне чмо. Audi Q7, держномер АА7100РР. Результат - лобове. Машина Макса - в хлам”, - написала вона.

За її словами, нетверезий власник Audi Іван Федорко, ледве стоячи на ногах, розмахував посвідченням помічника голови Ради ветеранської організації МВС. Після цього він вирішив зателефонувати своєму “корешу”, котрий оперативно під'їхав і намагався переконати поліцію, що саме він був за кермом, а не Федорко.

За інформацією нардепа він "Народного фронту" Атона Геращенка, поліцейські пояснили нетверезому водію, що “ксиви” тепер не працюють, після чого доставили до лікарні для огляду на алкоголь.

Звідти винуватець ДТП втік.

“Він звідти просто втік!!! Точніше - відбили власні охоронці. Силою”, - уточнила Соня Кошкіна і додала, що наразі його шукають.

В Нацполіції підтвердили, що "49-річний киянин, який учора на автодорозі ЗабірꞋя-Боярка скоїв ДТП з трьома потерпілими, втік з лікарні під час освідування на алкогольне сп’яніння". 

"Встановлено, що водій автомобіля AUDI Q7 з невідомих причин не впорався з керування, виїхав на зустрічну смугу руху, де скоїв зіткнення з автівкою Dacia Logan, якою керував 34-річний житель м.Боярка, фотокореспондент одного з Інтернет-видань", -  розповіли в поліції. 

Основний підозрюваний

Іван Федорко

Нетверезим водієм Audi Q7 таки виявився Іван Федорко. Виявилось, що він працює начальником відділу вантажоперевезень “Укрзалізниці”. Антон Геращенко назвав його "другом і соратником звільненого рік тому з кримінальними справами, скандального начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина".

Нагадаємо, Кривопішина звільнив Кабмін через підозри в розтраті держкоштів. За інформацією ЗМІ, той за бюджетні кошти збудував спортивний комплекс.

До того ж, Федорка вже одного разу звільняли з "Укрзалізниці" - тоді, коли й Кривопішина. Рік тому новий в.о. гендиректора  "Укрзалізниці" Максим Бланк звільнив усе керівництво Південно-Західної залізниці ( у тому числі й Федорка). Після цього у ПЗЗ заявили, що Бланк перевищив свої повноваження і відмовилися йому підкорятися, а кількома днями пізніше невідомі спалили його машину.

Згодом, саме Федорка було призначено на постійній основі заступником голови "Укрзалізниці".

Крім того, за інформацією Геращенка, на своєму нинішньому посту Федорко курує питання подачі вагонів для поставок вугілля з окупованих територій терористичних організацій “Л/ДНР”, що і є, судячи з усього, основним джерелом його доходів.

Як написала Соня Кошкіна, до структур МВС Федорко ніякого відношення ніколи не мав - посвідчення фальшиве. За інформацією журналістки, живе він у розкішному маєтку в Забир'ї, хоча записана на нього скромна квартира в Дніпровському районі. Аналогічна ситуація і з авто: на самого Федорка записана Toyota Camry 2011 року випуску.

Реакція поліції та "Укрзалізниці"

Фото: Lb.ua

Радник очільника МВС Антон Геращенко запевнив, що за фактом ДТП розпочато кримінальне провадження.

У поліції підтвердили, що наразі з'ясовують усі обставини інциденту та запевняють, що усі події задокументовані.

Речник Національної поліції Київської області Микола Жукович у коментарі ТСН.ранок пояснив, що навіть, якщо він не здав кров на аналіз, то свідчення лікаря та свідків, які можуть за зовнішнім виглядом визначити, в якому стані він був, будуть задокументовані і передані до суду.

При цьому у поліції уточнили, що за фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за статтею про порушення правил безпеки дорожнього руху та за фактом опору працівникові правоохоронного органу. 

Водночас голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе запевнила, що найближчим часом Федорку вручать повідомлення про підозру і він "дуже скоро він відповість за це серйозне правопорушення".

Пізніше стало відомо, що Федорко знаходиться в реанімаційному відділенні одного з медичних закладів столиці, до нього приставлена охорона.

Водночас за словами Геращенка, він звернувся до міністра інфраструктури Володимира Омеляна та до директора “Укрзалізниці” Войцеха Бальчуна з вимогою негайно звільнити з займаної посади Івана Федорко "за дії, що перешкоджають слідству", а також провести службову перевірку результатів його роботи на своєму посту.

Сьогодні на сайті "Укразалізниці" з'явилося повідомлення, що Федорка відсторонили від виконання посадових обов'язків.

Макс Левін

За словами Соні Кошкіної дружина Макса Левіна Валя з множинними переломами наразі в лікарні, син Ярема - теж.

“Стан малого дуже нехороше - забій головного мозку, зараз перевозять з Боярки в дитячу обласну. Валя в свідомості, але стан теж не дуже. Макс і ще один малюк цілі”, - написала вона.

Сам Макс Левін розповів ТСН, що знайомив Федорка намагався "порішать" ситуацію з ДТП за гроші.

"Через хвилин 20 приїхав їхній кум, друг, сват, брат, не знаю… лисий, якого почали представляти ніби він водій. Він надав слідчому своє посвідчення, сказав, що прав у нього немає, документів немає, нічого немає. До мене він підходив хотів "порішать", перегаром дихав на мене, казав, давай, ми тобі все купим. Я сказав, що ми все будем оформлювати, як має бути", - розповів Левін.