Нафта і сеча - два головних союзники Росії

Єдиною причиною російських успіхів в економіці була нафта. А єдиною причиною перемог в спорті - сеча. Це і є головні союзники Росії

Прес-конференція спеціальної комісії Всесвітньої антидопінгової лабораторії WADA підтвердила факт участі Російської держави у підробці допінг-проб спортсменів цієї країни.

У маніпуляціях з допінг-пробами виявилися замішані не тільки Московська лабораторія, але і ФСБ і Міністерство спорту. Самою спецоперацією керували високопоставлені чиновники відомства, про неї знав міністр спорту, один з наближених до Володимира Путіна Віталій Мутко.

Можна без особливих зусиль зробити висновок, що насправді за підробками допінг-проб стоїть та ж фігура, що і за знищенням малайзійського "Боїнга" - президент Володимир Путін. Не дуже складно і сформулювати завдання, яке Путін доручив високопоставленим фальсифікаторам - щоб Росія була першою! Будь-яким шляхом. При цьому комісія встановила, що такі фальсифікації могли відбуватися не лише на Олімпіаді.

Прагнення пускати пил в очі, створювати враження, не думаючи про зміст, на цей раз серйозно підвело Володимира Путіна та його оточення.

З'являється реальна можливість, що олімпійська збірна Росії буде дискваліфікована і не поїде в Ріо. У всякому разі, такі вимоги звучать від імені все більшого числа країн.

У Москві вже починають розглядати можливість виступу російських атлетів - зрозуміло, тих, кому дозволять - під прапором МОК. Хоча ще зовсім недавно єдину російську легкоатлетку, яку допустили на ігри після дискваліфікації всієї решти команди, дружно таврували як зрадницю.

Шахрайство в спорті - не найбільша рідкість. Але зараз ми стикаємося з шахрайством на найвищому державному рівні. З доказом того, що Росією правлять звичайнісінькі шахраї.

Єдиною причиною їхніх успіхів в економіці була нафта. А єдиною причиною перемог в спорті - сеча. Це і є головні союзники Росії.