"Диверсант" від ФСБ. Хто такий Євгеній Панов

На кого хоче повісити нібито організацію теракту в Криму російська ФСБ

Сьогодні російська ФСБ повідомила, що в Криму нібито готувалася серія диверсій, підготовлених Головним управлінням розвідки Міноборони України.

ФСБ стверджує, що в ніч на 7-ме серпня в районі міста Армянськ в Криму була виявлена ​​група диверсантів, при затриманні якої "в результаті вогневого контакту загинув співробітник ФСБ Росії".

За словами російських чекістів, затримані були як громадянами України, так і Росії. В ФСБ стверджують, що серед схоплених ними українців є "один із організаторів можливих терактів" Панов Євген Олександрович. 

"Панов Євген Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України, який також затриманий і дає свідчення", - заявили в ФСБ.

Хто такий Євгеній Панов

Затриманий 39-річний Євгеній Панов народився в Енергодарі Запорізької області. 

До війни на Донбасі Панов працював водієм на Запорізькій АЕС. Але навесні 2014-го вийшов на блокпост на в’їзді в Енергодар, а потім поїхав воювати у лавах 23-ї мотострілецької бригади. 

Як розповідав він виданню theUkrainians, для того, щоби піти воювати, йому довелося хитрістю зняти "бронь", яку АЕС ставить на своїх співробітників для військкомату. В АТО Панов прослужив більше року.

Зараз Євгеній Панов - один із лідерів організації "Самооборона Енергодара", яка захищає інтереси військових. 

Також він є членом виконкому Енергодарської міськради.

З початку 2016 року Панов ще став керівником громадської організації "Енергодарське об'єднання - захисники України".