5 найбільш брудних місць у квартирі, про які ви не здогадувалися

Ці місця брудніші, ніж кришка від унітаза

Якщо взяти пил з будь-якого будинку на аналіз, можна сказати, хто в ньому мешкає, як часто там прибирають і навіть від яких хвороб страждають.

Зазвичай, прибираючи у квартирі, ми думаємо, що знешкоджуємо небезпечні елементи і тепер можемо спокійно відпочивати. Але насправді, у більшості випадків, ми залишаємо неприбраними місця, про які навіть не здогадуємося, що там може бути небезпека.

Еспресо.TV у звичайній квартирі разом із фахівцем з прибирання знайшла п’ять найбрудніших місць. Господарі квартири навіть не здогадувалися, де приховувалася небезпека.

1. Текстильні поверхні (дивани, ліжка, штори, килими)

На них найчастіше збирається багато пилу,  їх ми перемо найрідше. На килими ми заносимо бруд та бактерії, принесені на взутті з вулиці. А у диванах більшості квартир, окрім пружин та оббивки, живуть ще й пилові кліщі. Мікроскопічні істоти харчуються останками людської шкіри та є небезпечними для вашого здоров’я.

Самі кліщі не несуть небезпеку вашому організму, в той час, як їх фекалії здатні викликати бронхіальну астму, алергічні реакції та інші неприємні симптоми, такі як нежить, кашель, сухість очей, та навіть екзему.

На жаль, звичайними засобами для чищення вони не виводяться і потрібне лише професійне прибирання.

2. Пульт від телевізора, дверні ручки та вимикачі світла

Це ті предмети, до яких ми щодня по декілька разів на день торкаємося і навіть не задумуємося про це. А тим часом день за днем на них збираються бактерії та мікроби, які потім так само легко потрапляють в наш організм.

Ввімкнули світло, зайшли у кухню і почали їсти. Включили телевізор пультом і потерли око. Так мікроби потрапляють у організм і спричиняють захворювання. А ви навіть не замислилися б про те, що причиною є ваші дверні ручки.

3. Ванна кімната  

Кожна господиня раз на декілька днів миє туалет, вважаючи, що саме там – найбрудніше місце. Насправді, увагу треба звернути на ванну. Там теж збирається пил, який ми роками не змиваємо. Тут цілий перелік, де не варто забувати робити прибирання.

Пральна машинка, ви вважаєте, що вона чиста, бо там постійно пральні порошки, а насправді гумові ущільнювачі, водоводи і контейнери для порошку з часом стають місцем, в якому мешкають небезпечні бактерії, чорна цвіль та грибки. І під час прання всі ці організми будуть переноситися в волокна тканин, а після -  на вашу шкіру.

 Вінілові фіранки в душі, ви помічали жовтуваті розводи на них - це хвороботворні бактерії. Тому краще обирати фіранки з тканини, яку можна випрати.

Насадка для душу, рушники для рук, відро для сміття і сама ванна та унітаз потребують ретельної чистки. Але є, мабуть, те, чим ще вас можна здивувати – це зубна щітка! Якщо у вашій оселі ванна  і туалет об’єднані, то під час кожного змивання зливного бачка в повітря підіймаються мільйони бактерій, які осідають у тому числі й на ваші зубній щітці. А ще бактерії полюбляють стаканчики, в яких на дні залишається вода, і раковини.

4. Дитячі іграшки

Їх діти постійно беруть у руки, граються ними, кидають на підлогу, піднімають. Вони стоять у кімнаті і на них теж осідає пил, який ми не витираємо. Діти беруть іграшки брудними руками. Коли з іграшок взяли змиви, то на них було виявлено кишкову паличку та ентеробактерії. А часто ж наш діти беруть такі іграшки до рота!!!

5. Кухня

Місце, де кожна жінка проводить найбільше часу. Так, нам здається, що ми її постійно вимиваємо і все протираємо, але саме там є місця, які стають розплідником для різних бактерій.

Під час готування їжі йде випаровування приготованого, і цей жир осідає по всій кухні.

Вчені зі США провели експеримент, вони прикріпили до руки людини прилад, який показує хімічний склад повітря. І виявилося, що найбрудніше місце, в якому перебуває людина, не машина, туалет чи спальня… Це кухня.

Наші вчені погоджуються і кажуть, що забруднює кухню газ.

Чадний газ, потрапляючи в організм, з’єднується з гемоглобіном і блокує його. Кров перестає поставляти кисень до органів в потрібній кількості. Спочатку людина нічого не відчуває, але з часом організм слабшає і може вийти з роботи уразливий орган.

Тому в кожній кухні повинна бути витяжка, яку, до речі, також треба мити.

Вологе середовище і тепло – це саме те, що потрібно для розмноження безліч бактерій. Саме тому вчені стверджують, що на вашій звичайній губці для миття посуду живуть більше 20 тисяч мікроорганізмів

Холодильник, дерев’яні дощечки, вентиляційні решітки  - теж розсадники мікробів…

Вчені говорять, що, не дивлячись на те, що в морозильній камері низька температура, там живе близько 11 мільйонів бактерій. І потрапляють вони туди разом з продуктами.

Зазвичай, ми не часто миємо морозильну камеру, а це необхідно робити 1 раз на три тижні. Розморозити, звільнити від продуктів і вимити розчином з содою або оцтом, після чого залишити на провітрювання до трьох годин.