Треш та цирк як мистецтво. Топ-10 подій ГогольFest

Дар'я Тарасова
15 вересня, 2016 четвер
16:22

Цьогоріч наймасштабніший фестиваль сучасного арту підготував близько 200 заходів, з яких ми обрали 10 найяскравіших

Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва, який вже не вперше знайомитиме гостей з прогресивним та актуальним мистецтвом усіх напрямків, цього року змінив локацію. 

Тепер ГогольFest оселився на Арт-заводі "Платформа", де проходитиме з 16 до 25 вересня. Цьогорічна програма, що охопить понад десять напрямків – від кіно і театру до візуального мистецтва і фешн-арту, - присвячена Вавилону. 

"Шоу В."

Коли: 16 вересня, о 21:00
Де: Сцена ATLAS
Скільки: від 120 грн

У день відкриття ГогольFest фрік-кабаре Dakh Daughters та колектив Нової опери представить перформанс нового типу – незвичайний музичний концерт, який поєднає театр, музику, оперу, цирк, медіа-арт та театр ляльок.

Така інноваційність у сучасному мистецтві не дивина, коли йдеться про вистави від Владислава Троїцького.

Режисер, драматург, засновник ГогольFest вкотре вражатиме глядачів. Цього разу його вистава буде присвячене найважливішому міфу людства - вавилонській вежі, вавилонській блудниці, вавилонському стовпотворінню як уособленню очікування апокаліпсису.

Опера-цирк "Вавилон"

Коли: 18 вересня, о 19:00
Де: "Літера Б"
Скільки: 300 грн

Ще одна інтерпретація біблійної легенди про конфлікт людини і Бога, спроектована на урбаністичну трагедію сучасного суспільства, сповненого передчуттям апокаліпсису.

Трагедію у Вавилоні артисти відтворюють поєднанням контрастних стилів: авангарду та року, тріп-хопу та шаманського фольклору. 

Музиканти використовують препарований рояль, toy piano, валторна, кларнети, контрабас, віолончель та урбаністичний drum-set. Дійство супроводжується сакральними текстами. Автори музики - Роман Григорів та Ілля Разумейко, відомі зокрема і роботою над оперою "Іов".

Цього разу режисер-постановник Влад Троїцький вирішив створити видовищний сценічний супровід, тому в постановці також братимуть участь драматичні актори, циркові артисти, живі ляльки та команда віджеїв.

Цирк-кабаре "БАБИ BABYLON"

Коли: 22 вересня, о 21:00
Де: "Літера Б"
Скільки: 300 грн

Завжди оригінальні Dakh Daughters вразять навіть тих, хто вже звик до їхньої яскравості. У новому проекті "БАБИ BABYLON" візьмуть участь повітряні гімнасти, еквілібристи та віджеї. Дійство розгортатиметься на складній механічній сцені, складеній з восьми концентричних кіл, що обертаються в різні боки.

Цирк-кабаре "БАБИ BABYLON" – це жіночий погляд на історію Вавилонської вежі. Проект розповість легенду з жіночною мудрістю, іронією та більш людяним розумінням.

Танцювальна вистава Feel-Link (литовський фокус)

Коли: 25 вересня, о 19:00
Де: Лофт
Скільки: 200 грн

Литовські хореографи та танцівники театру "Low Air" представлять у Києві постановку, присвячену різним граням кохання. Танцювальному дуету Лаврінаса Жакявічюса та Айіріди Ґудайте, які у реальному житті подружня пара, є що сказати мовою тіла.

40-хвилинна вистава досліджує на сцені почуття, навіяні досвідом власних подружніх стосунків. Критики називають цей спектакль захоплюючою виставою для всіх, хто коли-небудь кохав.

Урбаністичність постановки підкреслюється лаконічними декораціями – два контейнери, розміщені на сцені. Творці й виконавці представлять альтернативну інтерпретацію музики Ніни Сімон. 

Театр "Low Air" був заснований у 2011 році. Саме він вивів вуличну, андеграундну хореографію Литви на новий рівень.

Чеві Мюрадай: Black box, Вечір танцювальних мініатюр

Коли: 24 вересня, о 19:00
Де: Лофт
Скільки: 150 грн

Хореографічна вистава Black box – це спільна робота відомого іспанського хореографа та режисера Чеві Мюрадай та київської танцювальної компанії "Totem Dance Group" під керівництвом художнього керівника Христини Шишкарьової.

Хореограф Чеві Мюрадай – володар багатьох міжнародних премій в області танцю, визнаний одним з найкращих постановників. Через це іспанець був запрошений працювати до Лондона, а згодом зі спектаклем Руї Хорта Константа "Об’єкт" об’їхав США і Південну Америку. Мюрадай – засновник танцювальної трупи "Losdedae". Окрім цього, він співпрацює з театром, де займається постановкою сценічного руху.

"…але вітер..."

Коли: 17 вересня, о 19:00
Де: "Літера Б"
Скільки: 300 грн

Ще одна фантастична вистава від Влада Троїцького розповість про зустріч, про любов, про розставання та про надію. У кінетичній постановці задіяні троє акторів, але дійових осіб лише двоє: людина і вітер.

"…але вітер…" – вистава, яка абсолютно відповідає стилю Троїцького: декорації з п’ятдесяти вентиляторів, мовчазні та майже нерухомі актори, музика, створена поєднанням шумів сцени та живих барабанів. Усі ці елементи кінетичної вистави перетворюють її на видовище, яке стане справжнім естетичним переживанням.

ATLAS STAGE на ГогольFEST

Скільки: від 200 грн

Команда концерт-холу Atlas та організаторів фестивалю Atlas Weekend проведе низку концертів і на ГогольFest. Протягом п'яти днів фестивалю працюватиме окремий великий музичний простір, який об'єднає якісну музику різних жанрів.

17 вересня на ATLAS STAGE виступлять "Один в Каное", VIVIENNE MORT з акустичною програмою зі струнним квартетом, Оля Пулатова з Flëur.

18 вересня: The Erised, Alloise (Electro Live), Cepasa (Full Band Live).

23 вересня: "Бумбокс", Bahroma

24 вересня: Sunsay, daKooka, её

25 вересня: Mujuice (Amore e Morte Full Band Live), The Elephants, Antonina Project

Арт-ярмарок "2036: Продажне мистецтво"

Коли: 18 вересня
Де: Літера 6 (4 поверх)
Скільки: безкоштовно

Один з найпровокативніших українських гуртів "Хамерман знищує віруси" разом з "ГогольFest знищує час" представить проект, який випереджає час – "2036".

"2036: Продажне мистецтво" – це арт-ярмарок, який представить на 3000 квадратних метрів сучасне українське мистецтво всіх форм і жанрів. Недарма своїм гаслом вони обрали "Продається все!". 

Задум арт-ярмарку наступний: саме зараз український сучарт переживає один з найважливіших періодів. Тож вже за кілька років роботи та особисті речі митців, які зараз можна придбати практично за копійки, стануть найбажанішими у колекціях престижних музеїв та багаторазово виростуть у ціні.

Програма проекту об'єднає перформанси, музику, найкращі роботи зірок сучасного українського мистецтва, а також їхні персональні речі і особисті історії. Арт-ярмарок обіцяє сюрпризи від Жанни Кадирової, Владислава Шерешевського, Олега Тістола, Романа Мініна та інших художників. 

Організатори вважають: "2036" – це унікальна можливість збагатитися – скупити за кризовими цінами полотна і особисті речі митців, а за 20 років продати і заробити цілий статок.

Кінопрограма 17 вересня

Коли: 17 вересня
Де: "Літера 6" (4 поверх)
Скільки: безкоштовно

Широко на ГогольFest буде представлена і програма кіно. Щодня кінопрограма включатиме різні події. Так, 17 вересня відбудуться конкурс "Золотий СУК", покази Molodiya Festival та фільму Олександра Довженка "Земля" у супроводі "ДахаБраха".

"Золотий СУК" обере переможців серед короткометражних ігрових, неігрових та анімаційних фільмів, відео-арту та музичних відео 2015-2016 років виробництва.

Molodiya Festival покаже найкращу соціальну рекламу, а також презентує діючі проекти.

Національний Центр Олександра Довженка представить найвідоміший український фільм, який був визнаний шедевром світового кіномистецтва, -"Земля". Новий музичний супровід для стрічки створив український етно-хаос гурт "ДахаБраха". Їхня музика переорієнтовує акценти "Землi" з ідеологічних на загальногуманістичні.

Вистава-треш "Попи, Мєнти, Бабло, Баби"

Коли: 20 вересня, о 20:00
Де: "Літера Б"
Скільки: від 200 грн

"Дикий театр" презентує саркастичну виставу-треш "Попи, Мєнти, Бабло, Баби", яка зухвало зриває шаблони. Тут є все, що може зруйнувати моральні та візуальні табу: жорстокість, сцени сексу, насилля.

Саркастична вистава у стилі "треш" від режисера Максима Голенко – це екшн з українським темпераментом, непередбачуваним сюжетом і пошуком відповіді на питання: "Як далеко може завести людину жага до багатства?"

Теги:
Читайте також:
Київ
+12°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 38.92
    Купівля 38.92
    Продаж 39.45
  • EUR
    Купівля 42.08
    Продаж 42.84
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
29 березня
18:04
OPINION
Вадим Денисенко
Теракт в Крокусі. Маленький латентний держпереворот?
17:59
Китай
Китай заявив, що намагається сприяти переговорам України та РФ "у власний спосіб"
17:46
військовий квиток, мобілізація
Оборонний комітет ВР завершив розгляд усіх поправок до законопроєкту про мобілізацію: що далі
17:39
Міністерство фінансів України
Україна в березні отримала $9 млрд пільгового фінансування від партнерів, - Мінфін
17:35
польща україна , біженці
Допомога Україні: у міноборони Польщі розповіли, скільки країн увійшли до бронетанкової коаліції
17:32
Дональд Туск
"Можливий будь-який сценарій": Туск попередив, що війна може поширитись на Європу
17:20
Радослав Сікорський
Чеська ініціатива: у Польщі заявили, що транспортування снарядів для України вже організовують
17:04
ЗСУ, мобілізація
Комітет ВР пропонує, аби українці за кордоном не могли оформити закордонний паспорт без військового обліку
17:03
Луїс Ґоссетт-молодший
У віці 87 років помер перший темношкірий володар премії "Оскар" Луїс Ґоссетт-молодший
16:58
Крістіан Шевченко
"Було архіскладно": тренер розповів про адаптацію сина Шевченка в юнацькій збірній України
16:57
Зеленський з Гостомеля звернувся до українців
Путін віддасть всі території, якщо Україна вийде на лінію 2022 року, - Зеленський
16:55
На фото: Eurovision Village у Folkets Park
Євробачення-2024: Швеція посилить заходи безпеки через війну Ізраїлю з ХАМАС
16:52
закордонний паспорт
З 1 квітня в Україні зросте вартість оформлення закордонного паспорта
16:44
міни, замінований пляж
Україна працює над розробкою системи розмінування з використанням ШІ: що відомо
16:42
"Розплата невідворотна": росіяни поширюють фото нібито марок Укрпошти з зображенням палаючого "Крокус Сіті Холу"
16:29
відключення електроенергії
Масовані атаки РФ на енергосистему: українцям радять згадати, де їхні павербанки
16:27
Віталій Ігнатьєв
Україна оголосила в розшук так званого очільника МЗС Придністров'я Віталія Ігнатьєва за підозрою у зраді
16:24
Оновлено
Одеса обстріл
Росіяни атакували Одесу ракетами: серед трьох постраждалих - двоє дітей
16:18
Прем’єр-міністр Румунії Марчел Чолаку
"Почекаємо розслідування": прем'єр Румунії не може підтвердити, що БПЛА, який впав у країні, є російського виробництва
16:18
відтворення розп’яття Ісуса Христа
У Філіппінах католики поприбивали себе цвяхами до хрестів, щоб відтворити розп'яття
16:03
OPINION
Марина Данилюк-Ярмолаєва
Кошмаринг Харкова. Як Росія напомповує українців і Захід ІПСО про окупацію міста-мільйонника?
15:59
Європарламент
У ЄС ширяться чутки, що Кремль платить членам Європарламенту за втручання у майбутні вибори, - Politico
15:56
паспорт РФ
Росія прагне паспортизувати населення ТОТ до 2026 року, - Спротив
15:54
Ексклюзив
Кучеренко
Ексміністр ЖКГ Кучеренко пояснив, чим небезпечні атаки РФ по газопостачальній системі
15:43
На фото: Крістофер Нолан з дружиною Еммою Томас
За Оскар для "Оппенгеймера" Крістофер Нолан і його дружина Емма Томас отримають лицарські ордени
15:40
Володимир Зеленський
"Цілями атак РФ були дві ГЕС": Зеленський після першої Ставки, за яку відповідав новий секретар РНБО
15:40
Інтерв’ю
Лаурі Хуссар
Спікер парламенту Естонії Лаурі Хуссар: про підтримку України, колективну безпеку та чому Захід у більшості не відчуває небезпеку з боку Росії
15:39
Україна та Індія домовилися про відновлення торгівлі до довоєнного рівня
15:16
ВАКС
Ексзаступнику мера Одеси Орловському винесли вирок у справі про заволодіння майном аеропорту
14:59
Руслан Стефанчук
Законопроєкт про мобілізацію: Стефанчук сказав, коли документ можуть винести на розгляд Ради
14:57
Ґітанас Науседа
Нашою метою має бути допомогти Україні перемогти, - президент Литви у річницю вступу країни до НАТО
14:56
музика
За останні 40 років тексти пісень стали примітивнішими та злішими, - дослідження
14:47
суд, суддя
На Чернігівщині до суду скерували справу депутата міськради, який ухилився від мобілізації
14:47
Казино
Петиція про обмеження роботи онлайн-казино за пів дня зібрала необхідну для розгляду кількість підписів
14:38
Служба безпеки України
Намагалися прорвати оборону ЗСУ в районі Роботиного: чотирьох колаборантів засуджено на 15 років
14:22
Анналена Бербок, міністерка закордонних справ Німеччини
"Канцлер не боїться Путіна": голова МЗС Німеччини Бербок прокоментувала ненадання Україні ракет Taurus
14:21
арка Дружби народів
Колишню Арку Дружби народів у Києві потрібно демонтувати, перейменування недостатньо, - комісія УІНП
14:03
Інфографіка
Ціни на пальне АЗС
Ціни на пальне сьогодні: скільки коштують бензин, газ і дизель
14:00
OPINION
Євстратій Зоря
Навіть прихильники РПЦ в Україні визнають, що її документи — фашизм
13:59
фейк
"За терактом у Москві стоять ЦРУ та СБУ": добірка фейків і маніпуляцій світових ЗМІ за 29 березня
Більше новин