Як західні політики наближають Донбас до Європи

Прагнення західних політиків домовитися з Путіним по Сирії вже призвело до безпрецедентної міграційної кризи в Європі, сплеску ксенофобії та інших бід

Фотографія міністрів закордонних справ Німеччини та Франції, які стоять спиною до мосту, зруйнованого під час нападу Росії на Донбас - символічний кадр.

Ми бачимо в цій зруйнованій агресором дорозі знищену інфраструктуру, наших загиблих співвітчизників, скривджені долі, відсутність перспектив.

Що бачать Штайнмаєр і Еро? Африку? Черговий конфлікт між тубільцями, який необхідно врегулювати? Проблему для відновлення добросусідства з Росією? Зараз, втім, "Африка" занадто близько до Європи. Та й нехтувати проблемами справжньої Африки чи Близького Сходу теж не варто.

Прагнення західних політиків домовитися з Путіним по Сирії вже призвело до безпрецедентної міграційної кризи в Європі, сплеску ксенофобії, посилення впливу правих радикалів (теж, до речі, фінансованих Кремлем), рішенню про вихід Великої Британії з Євросоюзу - і це ще не кінець, а тільки початок.

От цікаво, що, на думку Штайнмайера і Еро відбудеться, якщо західні політики продовжать домовлятися з Путіним на умовах кремлівського правителя? Конфлікти врегулюються? Люди гинути перестануть? Нові мости не зруйнуються?

Або, може бути, виборці просто перестануть голосувати за німецьких соціал-демократів або французьких соціалістів, тому що все буде "Альтернатива для Німеччини" і Національний фронт?

Я не тільки обіцяю, я гарантую людям, які відвернулися від знищеного Путіним моста, таку невтішну перспективу.