Як відповідає Путін

Відповіддю Кремля на обстріл союзниками колони сирійських урядових військ стало фактичне знищення російською або сирійською авіацією колони гуманітарного конвою, що прямував в передмістя знищуваного Путіним і Асадом Алеппо

Власне, це цілком в традиціях путінської політики - не залишати без відповіді дії опонентів. Але давайте на мить забудемо про політику і задумаємося про гуманітарну складову того, що відбувається в Сирії. 

Союзники обстріляли колону сирійських урядових військ (можливо, серед них були і російські військовослужбовці, Путін може брехати щодо їхнє виведення з Сирії). Країни коаліції стверджують, що цей обстріл стався помилково.

Путін може вважати, що його обманюють. Що цим обстрілом американці "попередили" Асада - потрібно не говорити про припинення перемир'я, а дійсно припиняти вбивати мирних жителів Алеппо. Але що робить Путін у відповідь? Може, завдає удару по союзникам - теж "помилково"? По сирійській опозиції, яка пов'язана із Заходом? По турецьким військам, які методично позбавляють його шансів заволодіти Сирією?

Ні, він бомбить гуманітарний конвой! Справжній гуманітарний конвой, а не ту "фальшивку", яку для транспортування зброї і вивезення устаткування Путін регулярно направляє в окуповані райони Донбасу.

Гинуть водії машин і співробітники Червоного Хреста - благородні люди, які ризикують собою, щоб допомогти нещасним. При цьому про жодну помилку говорити не доводиться, тому що маршрут конвою був заздалегідь повідомлений і Москві, і Дамаску.

Так, власне, ніхто й не говорить, що це помилка. Це - "отвєтка". Щоб знали. Путін і Асад можуть бути задоволені. Людожери.