10 найзнаковіших пісень Леонарда Коена

У Лос-Анджелесі на 83-му році життя 10 листопада помер популярний співак, письменник та автор пісень Леонард Коен

14 студійних та 8 концертних альбомів, 8 збірок та понад півсотні синглів. Відомий канадський виконавець, оксамитовий бас якого люблять у всьому світі, не припиняв творити протягом всього свого життя. 

Його останній альбом "You Want It Darker" вийшов менше місяця тому – 21 жовтня 2016 року. 

Пісні Леонарда Коена відрізняються не лише теплим звучанням, а й глибиною текстів. Саме слова були на першому місці у його піснях, тож і не дивно, що свій творчий шлях Коен розпочав із видання поетичної збірки Let Us Compare Mythologies ("Порівняймо міфології") у 1956 році. 

Згодом вийшли і його романи Тhe Favourite Game ("Улюблена гра") та Beautiful Losers ("Прекрасні невдахи"). І тільки потім він розпочав музичну кар'єру, випустивши у 1967 році свій перший альбом The Songs of Leonard Cohen.

Залишаючи у першу чергу письменником, Коен створював пісні, наповнені релігійними, міжкультурними і філософськими змістами, а також не позбавлені гумору. Його лытературний спадок - це 10 поетичних збірок та два романи.

Характеризуючи його останній альбом, критики зауважували, що деякі пісні можуть бути присвячені прощанню. В останніх інтерв'ю Коен зізнавався, що готовий до смерті та усвідомлює, що альбом "You Want It Darker" може стати його останнім.

Еспресо.TV згадує найзнаковіші пісні канадської легенди.

Leonard Cohen - Hallelujah

Leonard Cohen - Everybody Knows

Leonard Cohen - First We Take Manhattan

Leonard Cohen - I’m Your Man

Leonard Cohen - Suzanne

Leonard Cohen - Dance Me to the End of Love

Leonard Cohen - Take This Waltz

Leonard Сohen - Waiting For The Miracle

Leonard Cohen - Closing Time

Leonard Cohen - You Want It Darker