Чому депутатам краще забути про сімейні цінності

Тетяна Микитенко
18 листопада, 2016 п'ятниця
15:39

Чому народним депутатам краще не чіпати сімейні цінності, суддям е-декларування, а вкладникам "Михайлівського" заборонити віддавати гроші на депозити

Щотижневий рейтинг зради в українському Фейсбуці від Еспресо.TV.

Якщо у вас до цього дня ще залишалися надії на те, що в Верховній Раді є адекватні люди, облиште всі сподівання.

У четвер, вдягнувши костюми “ми всі д’Артаньяни (а народ ананас)”, депутати взялися регулювати поняття “сексуальної орієнтації” і “гендеру”. Чомусь вони вирішили, що саме сферу самоідентифікації і сексуального життя треба піддати жорстокому оперуванню, виправдовуючи це тим, що вони мають відповідати “традиційним українським моральним цінностям”.

Поняття “гендеру”, загрожує українській духовності? А блазнювання українських депутатів хіба ні? Гм, ми взагалі думали, що всі їхні цінності вичерпуються переліком годинників, картин, шуб, мощей і церков у їхніх деклараціях. Ми помилялися.

Сказати, що обговорення закопропроекту про запобігання домашньому насильству вийшло гидотним і мерзенним - це нічого не сказати. У хід пішла найпопулістичніша риторика з можливих* - “Україна - колиска християнських цінностей”, “ми за те, щоб держава захищала саме українську традиційну сім’ю” (Олег Ляшко, на хвилиночку), “поняття “сексуальної орієнтації”  буде відрегульовано, виходячи  із християнських цінностей цього залу”.

На цих останніх словах починає просто розривати зсередини. Відрегульоване чим?  Регулювальниками на перехресті?

Здається, треба все-таки для початку прийняти закон “Про запобігання насильству спрямованому на християнські цінності”, бо депутати якось надто захопилися тим, що прикриваються ними виключно у зручні для себе моменти, хоча зазвичай  відверто пердолять ці християнські цінності з особливим цинізмом.

Взяти хоча б “не кради” - якщо ви почитаєте декларації особливо ревних захисників християнських цінностей, ви побачите, що вони їх з шафи дістають хіба що на свята та для виступів у Верховній Раді. Не кажучи вже про те, що останнє, на чому знаються наші депутати, так це на тому як “любити свого ближнього, як самого себе”. Вони нас відверто не люблять, але при цьому чомусь диктують як любити одне одного нам.

Одним словом, щоб підсумувати - вилучаючи з законопроекту слово "гендер" і поняття "сексуальна орієнтація", депутати легітимізують дискримінацію за цими ознаками. Всі люди рівні, але деякі з них рівніші?

Більш того, все це роблять це за участю церкви. Ми не жартуємо, законопроект буде доопрацьовано разом з представниками Ради церков. Україна - світська держава? Ні, не чули.

* Дослівно весь хід обговорень можна прочитати у стенограмі на сайті Ради.

Пригоди Буратіно або золоте декларування

null

Валентина Симоненко

Раз ми вже торкнулися теми “не вкради”, то давайте ж перейдемо до улюбленої рубрики “Електронне декларування: все що нас не вбиває, робить нас сильнішими”. Цю тему можна тільки так охарактеризувати, бо вона випробовує і загартовує наше психічне здоров’я як ніщо інше.

Минуло кілька тижнів, хороших новин поки немає, нікого особливо не покарали, а головним своїм завданнями чиновники, вочевидь, вважають вигадування того, як приховати свої величезні готівкові запаси від народного ока і дискредитувати електроні декларації.

Так, за словами Голови Ради суддів України Валентини Симоненко, е-декларування - це концентрація зла, бо воно провокує хвилю пограбувань найчесніших українських суддів. Пані Валентина при цьому забуває, що якщо суддя найчесніший, то у нього просто по замовчанню не може лежати вдома кілька стосів відбірної негривневої готівки.

До того ж у пані Валентини погано з причинно-наслідковими зв’яками і тому вони як приклад  такого пограбування наводить історію судді Мальвіни Данилової. Так, її пограбували одразу ж після декларування, але існує маленька заковика - вкрали у пані Мальвіни півмільйона доларів (яка чесна суддя), котрі вона не декларувала. Більш того! Вкрали їх з дому, який теж незадекларований.

Так що до декларування у нас питань немає, а от до судді є - чому Мальвіна, якщо насправді вона ще той Буратіно?

Колгосп тварин

null

Олександр Корнійчук

За зрадами взагалі слідкувати дуже вигідно і цікаво - стільки нового дізнаєшся, такі приємні обличчя бачиш.

От, наприклад, якби не е-декларування, то ми б ніколи не дізналися про існування Голови Хмельницької ОДА Олександра Корнійчука. Мила скромна людина. З виду типовий працівний свиноферми. Навіть не працівник, а голова. Голова поголів’я!

Ну такий собі голова, типова держиморда, тож треба докладати максимальні зусилля, щоб таку морду вдержати. Пан Корнійчук доклав і зусилля, і матеріальну допомогу собі в кишеню у розмірі 57 тисяч гривень, назважаючи на те, що має 15 мільйонів заощаджень.

Зазвичай люди відгодовують свиней, щоб їх потім з’їсти, але, як бачимо, в нашій країні кнури самі здатні себе відгодовувати. Диво природи!

1,2 мільярди на кишенькові витрати

null

Втім, наша верхівка дбає в матеріальному плані не лише про себе, але й собі подібних. Сила об'єктивації неприборкна, тому нашим депутатам важко втриматися від підтримки таких же хитров… хитромудрих персонажів як вони самі. Історія з відшкодуванням збитків вкладникам банку “Михайлівський” - цьому найкращий доказ.

Якщо адекватний вкладник здорової людини бачить рекламу банку, який пропонує 28% по депозитах, що він робить? Правильно, проходить повз банк.

Вкладників банку “Михайлівський” не назвеш ні адекватними, ні здоровими, як і депутатів, що проголосували за забезпечення відшкодування збитків людям, яких віддрючила система тільки тому, що вони перші захотіли віддрючити її. У нас для вас прекрасна новина, в результаті дрючитимуть нас як платників податків, з кишені яких виймуть 1.2 млрд.грн.

Ми відкрили бюджет України на наступний рік і побачили, що ця сума відповідає десь 7 річним бюджетам Конституційного суду,  10 бюджетам РНБО, 2 бюджетам НАЗК і на 400 мільйонів не дотягує до бюджету Міністерства молоді і спорту.

Здається це якось дорогувато, особливо якщо зважати на те, що ми не платитимемо за щось хороше, а просто компенсуватимемо тупість і зажерливість інших.

Світить та не гріє

Закриваємо тему грошей хорошою новиною - українці нарешті почали отримувати платіжки за опалення. Щоправда, єдиний хороший аспект цієї новини в тому, що тепер у нас немає жодних ілюзій - в Київенерго працюють не люди, а генератори випадкових чисел. Так що, вітаємо, ми перша країна, яку почали завойовувати роботи, вищий інтелект, так би мовити.

Звичайно ми жартуємо, ні про який вищий інтелект не може йти мови, якщо справа стосується Київенерго. Вони розіслали платіжки, які не зчинили хвилю самогубств лише дивом, особливо після того як українці в соцмережах почали порівнювати цифри і зрозуміли, що жодної системи в них немає.

І от вже розіславши всі ці платіжки, чільники структури додумалися зібрати прес-конференцію, на якій кліпаючи очима зізналися, що в деяких випадках помилилися, хоча водночас “жодної помилки або некоректності немає", хоча водночас для деяких будинкві рахунки виставляли, навіть не подивившись на покази лічильників, хоча водночас “ну ми перерахуємо наступного місяця”. О так, перерахуєм-уєм-уєм.

50 відтінків Ляшка

Якщо на цей момент читання статті ваші руки вже стислися у кулаки, зараз ми вам це компенсуємо.

Історія складається в дивовижні візерунки - у древній Індії “недоторкані“ були найнижчою кастою, у сучасній Україні “недоторкані” вважають себе найвищою. Тому так і складається, що він народу у табло вони поки що не отримують, зате одне від одного отримують частіше ніж народу хотілося б - все-таки засідання і погоджувальні ради у ВР для того, що засідати і погоджувати, а не для того, щоб розмазувати обличчя одне одного про кулаках і столах.

Бойко і Ляшко про це, очевидно, були не в курсі, тож тиждень вони почали з фізкультури, а не з мозкової діяльності.

Взагалі-то, якшо позгадувати всі бійки Ляшка, то його колекція не менша ніж кінематографічний здобуток Марлона Брандо. Тільки у Брандо вже є “оскар”.

З іншого боку, Ляшко, на відміну від Брандо, ще живий, а це неабияка майстерність після всіх цих епізодів.

А тепер про перемоги!

Нам майже дали безвіз! Поки що це безвіз Шрьодінгера - його ніби вже дають, але ще не зовсім. Якщо людською мовою, то Україна отримає безвіз з ЄС як тільки ухвалять процедуру відкликання безвізу. Коли це станеться, невідомо, але ми будемо слідкувати.

А ще Генасамблея ООН схвалила резолюцію щодо Криму, в якій Росію визнано країною-окупантом, а Гаазький Міжнародний кримінальний суд назвав окупацію Криму міжнародним збройним конфліктом між Україною і Росією. І щоб ви розуміли, наскільки останнє важливо, повідомляємо, що після цього Путін терміново почав виводити Росію з угоди про Гаазький трибунал.

Але це ще не найбільша перемога! Найбільша в тому, що у Львові запустили трамвай на Сихів. Це як метро на Трєщину для Києва чи як політ на Марс для людства, якщо хочете. З такими перемогами, нам ніякі зради не страшні:)

Попередні рейтинги зради тижня від Еспресо:

1. Азаров, Каськів та картопля. Топ-5 зрад українського Facebook

2. Аеропорт за $800, безвіз та Ділан. Які теми "зраджували" українців у Facebook

3. Зрадливий Facebook. Чому Моторолі вже не до декларацій і зарплат нардепів

4. Фейсбукозрада. Яка треба квартира, щоб тримати вдома $1,5 млн

5. Хто читав декларації, той тепер не сміється

6. Чому Трампу два шампуні на рік замало, а українцям - достатньо

Точка зору редакції Еспресо.TV може не збігатися з точкою зору автора колонки. Еспресо не впливає на зміст авторських колонок і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють в них.

Теги:
Читайте також:
Київ
+6°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.43
    Купівля 39.43
    Продаж 39.94
  • EUR
    Купівля 42.15
    Продаж 42.9
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
19 квітня
08:31
Оновлено
Україна_Польща
У Польщі затримали агента спецслужб РФ, який готував замах на Зеленського
08:14
Оновлено
Дніпро, ракетний удар, воєнні злочини Росії
РФ атакувала Україну: у Дніпрі та області є загиблі та поранені, в тому числі діти
08:03
OPINION
Олексій Голобуцький
Усе вирішуватиметься в Європі й вирішуватиме Європа
07:54
У РФ упав літак Ту-22м3, що бив по Україні ракетами Х-22/Х-32
07:44
Оновлено
ЗСУ генштаб війна з Росією
Армія РФ за добу війни в Україні втратила 870 військових, 9 танків та 21 артсистему
07:33
Маріуполь
В окупованому Маріуполі пролунали вибухи, уражено пункт РФ, - Андрющенко
07:19
Дональд Трамп
У суді щодо приховування Трампом виплат порнозірці обрали 12 присяжних
07:13
Радослав Сікорський
"Угорщина блокує компенсації за надану Україні зброю": очільник МЗС Польщі заявив про ускладнення подальшої допомоги
07:11
Наталія Гуменюк
Генштаб ЗСУ звільнив Наталію Гуменюк з посади речника Сил оборони півдня
07:00
Бєлгород вибух
У Росії заявили про збиття 25 повітряних цілей над Білгородщиною: нібито є пошкодження
07:00
Обидві партії у Конгресі США підтримують законопроєкт з допомогою Україні, - Шмигаль після зустрічей з сенаторами та конгресменом
06:45
Держдеп США
"Глибоко розчаровані": США закликали Грузію не приймати "інспірований Кремлем" закон про "іноагентів"
06:36
Дональд Трамп
Трамп заявив, що виживання України є важливим для Сполучених Штатів
06:32
росія мобілізація
РФ посилила мобілізацію перед можливим наступом влітку: ISW назвав проблеми, що можуть чекати на РФ
06:26
Дональд Туск
"Ситуація критична": Туск заявив, що найближчі тижні можуть вирішити долю війни в Україні
06:17
Ізраїль, ЦАХАЛ
Ізраїль завдав ракетного удару по Ірану, - ABC News
06:10
Додо, Фіорентина, Ліга конференцій
Ліга конференцій: визначились півфіналісти турніру, результати матчів чвертьфіналу
05:05
Мохамед Салах (в центрі), Ліверпуль - Аталанта
Ліга Європи: визначились півфіналісти турніру, результати матчів чвертьфіналу
04:27
Дмитро Пєсков
"Київ продовжує анонсувати теракти по території РФ": російські фейки і маніпуляції за 18 квітня
02:20
Марта Костюк
Костюк перемогла імениту суперницю і вийшла у чвертьфінал турніру WTA у Німеччині
01:45
окупант
У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам
01:00
фото Юлія Кочетова
Українська фотожурналістка Юлія Кочетова – серед переможців глобального етапу премії World Press Photo-2024
00:56
Анатолій Трубін, Бенфіка
Трубін не врятував "Бенфіку" від вильоту з Ліги Європи: по пенальті виграв "Марсель"
00:38
Баєр, Байєр, Ліга Європи
"Баєр" пройшов "Вест Гем" в ЛЄ і встановив історичний рекорд у європейському футболі
00:28
ЦРУ
Є ризик програшу України до кінця року, якщо не буде схвалено допомогу США, – директор ЦРУ Бернс
00:13
Оновлено
Харківщина газопровід пожежа
На Харківщині пошкоджено газопровід: виникла пожежа, постраждалих немає
00:01
Ентоні Блінкен та Дмитро Кулеба
"У нас немає плану Б": Кулеба прокоментував очікування від голосування в конгресі США
2024, четвер
18 квітня
23:56
Венеційська бієнале: українці поширили по всьому місту мапи бомбосховищ
23:44
Генасамблея ООН
США обмежили пересування очільника МЗС Ірану, який прибув на заходи ООН
23:13
В Україну після року роботи в Антарктиці повернулася 28-ма експедиція
23:03
Окупанти на ЗАЕС
У МАГАТЕ повідомили про вибухи на території ЗАЕС. Окупанти заявили, нібито "нейтралізували" дрон
23:01
Дмитро Кулеба
"Навіть більше є батарей, ніж 100": Кулеба про ППО, які можуть бути надані Україні
22:50
Meta представила прототип нової моделі ШІ LLaMA 3
22:27
конгрес США
Демократи у конгресі пообіцяли підтримати законопроєкт про допомогу Україні
22:18
Валдіс Домбровскіс
У G7 розглядають використання $300 млрд заморожених активів РФ як заставу для кредитів України, - віцепрезидент Єврокомісії Домбровскіс
22:14
Аналітика
Сергій Згурець, український журналіст, військовий експерт
Залежність України від допомоги США. Технологічні рішення та ситуація на полі бою. Колонка Сергія Згурця
21:51
Оновлено
Віцеканцлер Німеччини Габек
Віцеканцлер Німеччини Габек у Києві зустрівся з Зеленським
21:46
Ексклюзив
Військові
За умови нормальної ротації 70-80% військових повернулися б на фронт після відпочинку, - нардеп Костенко
21:40
"Схеми": Портнов, який перебуває в Іспанії, переоформив на дітей маєток під Києвом
21:36
Зеленський напередодні свята Песах зустрівся з єврейською громадою в укритті школи
Більше новин