5 серіалів, які лякають майбутнім

Андроїди, подорожі в часі та гаджетозалежність. Нові фантастичні серіали, які роблять свої прогнози щодо майбутнього людства

Вважається, що фантасти передбачають майбутнє. Інший погляд на взаємини фантастів з реальністю каже протилежне. Саме фантасти вигадують майбутнє, надихаючи науковців втілювати їхні задуми у життя.

Еспресо.TV пропонує добірку нових фантастичних серіалів, які, можливо, знову передбачають наше майбутнє.

"Чорне дзеркало"

Цієї осені вийшов уже третій сезон британського фантастичного серіалу, створеного журналістом Чарлі Брукером. Його можна починати дивитись з будь-якого сезону чи епізоду, бо всі вони не лише не пов'язані між собою, а й мають власних персонажів, антураж, а іноді навіть сценаристів.

"Чорне дзеркало" – це сатиричний серіал про недалеке майбутнє нашого суспільства, у якому технологіям відведена надвелика роль, тож люди стають рабами своїх гаджетів.

Чорне дзеркало – це метафоричне визначення екранів наших смартфонів, які створюють другу реальність. І те, що події серіалу не здаються вже надто неправдоподібними, робить антиутопію не такою й смішною.

"Світ дикого заходу"

Ще один серіал про страхи недалекого майбутнього. Науково-фантастичний трилер Джонатана Нолана розповідає про футуристичний парк розваг, у якому живуть андроїди. 

Люди приїжджають сюди, щоб розважатися, грати у ковбоїв, грабувати банки. Ці роботи зовнішньо не відрізняються від людей, але не причиняють їм шкоди. Щодня сценарій подій розгортається за бажанням туристів, а вночі андроїдам стирають пам'ять. 

Проблеми починаються тоді, коли головна героїня – робот Долорес – усвідомлює, що все її життя – це чужий спланований сценарій, а андроїди – лише актори, які виконують примхи гостей парку.

"Наслідки"

Новий серіал від Джейсона Стоуна теж розповідає про майбутнє, але постапокаліптичне. Щоб нікому не здалося замало, у "Наслідках" стається одразу все: стихійні лиха, метеоритні дощі, епідемії та навіть нашестя привидів. 

Головні герої – сім'я Коуплендів. До апокаліпсису вони жили звичайним життям, виховували трьох дітей. Джошуа – професор, який у спокійному житті займався вивченням культур та релігій, а Карен – колись була пілотом ВПС, тож має навички виживання у непростих умовах. Разом подружжя прагне не лише вижити, а з'ясувати причини апокаліпсису.

"Поза часом"

Машина часу, зміна ходу історії та ті, хто завжди намагається врятувати від цього світ. Усе це у новому серіалі від Чарльза Бісона. 

Видатного історика Люсі Престон виганяють з кафедри, яку заснувала її мати. Одного дня до неї приходять федерали по допомогу. Справа в тому, що небезпечний злочинець викрав машину часу та планує вирушити у минуле, щоб змінити його. Щоб попередите це, герої мають вирушити слідом за злочинцем.

Усі потрапляють у 1937-й за кілька годин до трагедії з дирижаблем Гіндеденбурга. Однак якщо хтось буде врятований або вбитий, це спричинить невиправні наслідки. 

"Завтра немає" 

Ще один постапокаліптичний серіал, але на відміну від "Наслідків", комедійний. Фактично "Завтра немає" – це втілення ідеї про те, що цінна кожна мить життя, і не треба відкладати втілення мрій на завтра.

Еві знайомиться з Хав'єром та хоче побудувати з ним тривалі стосунки. Однак сам Хав'єр іншої думки. Він виріть, що через 8 місяців та 12 днів наступить кінець світу. Тож він пропонує скласти список бажань і виконувати його пункти.