Топ-5 найяскравіших перемог Василя Ломаченка

Найяскравіші перемоги українського боксера Василя Ломаченка на професійному ринзі

Василь Ломаченко виступає серед професіоналів лише три роки, але за цей час став чемпіоном світу у двох вагових категоріях та здобув чимало видатних перемог. Еспресо.TV пригадує найяскравіші з них.

Василь Ломаченко – Гері Расселл-молодший

Дата: 21 червня 2014

Місце: Карсон (США)

Як виграв: рішенням більшості суддів

Який здобув титул: вакантний титул чемпіона світу за версією WBO у напівлегкій вазі (до 57,2 кг)

Поєдинок проти американця Гері Расселла був для Василя Ломаченка лише третім в професійній кар’єрі. На її початку український боксер наважився на ризикований крок – уже в другому поєдинку він бився за титул чемпіона світу у напівлегкій вазі проти мексиканця Орландо Салідо. Завершився бій поразкою нашого боксера, який виявився не готовий до брудних приймів суперника. Проте пояс Салідо не отримав, адже перед боєм не вклався у ліміт вагової категорії. Таким чином, Ломаченко отримав ще один чемпіонський шанс.

Расселл провів з Ломаченко за вакантний пояс надзвичайно конкурентний бій, навіть подекуди перевершуючи українця у швидкості. Але численні серії ударів українця загалом були точнішими, що у підсумку схилило суддів на його бік. Двоє арбітрів віддали перемогу Ломаченку – 116:112, один зафіксував нічию – 114:114.

Українець став чемпіоном світу серед професіоналів уже у третьому поєдинку та повторив рекорд тайця Сенсами Муангсуріна.

Василь Ломаченко – Чонлатарн Піріяпіньйо

Дата: 23 листопада 2014

Місце: Макао (Китай)

Як виграв: одноголосним рішенням суддів

Який захистив титул: пояс чемпіона світу WBO у напівлегкій вазі

У поєдинку проти таїландця Чонлатарна Піріяпіньйо Василь Ломаченко проводив перший захист титулу чемпіона світу. Сам бій проходив у китайському Макао у андеркарті зустрічі між легендарним філіппінцем Менні Пак'яо та американцем Крісом Алгієрі.

Піріяпіньйо був офіційним претендентом на титул і до того мав в пасиві одну поразку, проте жодного разу не був у нокдауні. Ломаченко швидко заповнив цю прогалину у кар’єрі суперника та відправив його на підлогу уже у четвертому раунді. Але у сьомому раунді в українця виникли проблеми з ударною лівою рукою, і через травму та біль він був вимушений до кінця зустрічі боксувати фактично однією правою. Та це не завадило Василю Ломаченку виграти абсолютно усі раунди та перемогти одноголосним рішенням суддів –тричі по 120:107.

Василь Ломаченко – Гамальєр Родрігес

Дата: 2 травня 2015

Місце: Лас-Вегас (США)

Як виграв: нокаутом у 9-му раунді

Який титул захистив: пояс чемпіона світу WBO у напівлегкій вазі

Завдяки своєму промоутеру Бобу Аруму Василь Ломаченко виявився причетним до історичної події – "Бою століття" між Менні Пак’яо, справи якого також веде голова Top Rank, та американцем Флойдом Мейвезером.

Українець у андеркарті цього бою бився з пуерториканцем Гамальєром Родрігесом. Цікаво, що Ломаченко мав вийти на ринг безпосередньо перед поєдинком американця та філіппінця, але його матч організатори вирішили зсунути на більш ранній час. Подейкують, для того щоб Мейвезер та Пак’яо не виглядали блідо на тлі нашого боксера.

Напевне, вони мали рацію, адже "Бій століття" багатьох розчарував, а Ломаченко здобув чергову яскраву перемогу. Українець впродовж усього поєдинку домінував на ринзі і завершив бій у дев'ятому раунді ударом по корпусу, після якого Родрігес опустився на коліно і не зміг продовжити боксувати.

Василь Ломаченко – Роман Мартінес

Дата: 11 червня 2016

Місце: Нью-Йорк (США)

Як виграв: нокаутом у 5-му раунді

Який здобув титул: пояс чемпіона світу WBO у другій напівлегкій вазі (до 59 кг)

Уже на старті кар’єри Василь Ломаченко зіткнувся з небажанням суперників виходити проти нього битися. Представники напівлегкої ваги відверто боялися українця, який був вимушений проводити свій третій захист чемпіонського титулу проти маловідомого мексиканця Ромуло Коасічі.

Зрештою Ломаченко зрозумів, що у цій вазі йому робити більше немає чого та піднявся у другу напівлегку категорію. Першим його суперником новій вазі став чемпіон світу WBO Роман Мартінес. Пуерториканець нічого не зміг протиставити українцю і капітулював вже у п’ятому раунді. Ломаченко відправив суперника у нокаут серією ударів і відібрав у нього чемпіонський титул.

Василь Ломаченко – Ніколас Волтерс

Дата: 26 листопада 2016

Місце: Лас-Вегас (США)

Як виграв: технічним нокаутом у 7 раунді

Який захистив титул: пояс чемпіон світу WBO у другій напівлегкій вазі

Перший захист титулу у другій напівлегкій вазі Василь Ломаченко проводив проти Ніколаса Волтерса. Ямайця називали найнебезпечнішим суперником українця. Суперник не мав у пасиві жодної поразки та володів нокаутуючим ударом, який наводив жах на всіх представників цього дивізіону.

Тим не менш атакуючого боксу від Волтерса глядачі так і не дочекалися. Ямаєць діяв обережно та не поспішав йду вперед. Ломаченко впевнено вигравав раунд за раундом, а активізувався у 7-й трихвилинці, під час якої удари почали сипатися на Волтерса у величезній кількості. Боксер з Ямайки вчинив, як боягуз, вирішив не продовжувати поєдинок і на восьмий раунд не вийшов, "вкравши" у українця можливість виграти "чистим" нокаутом.