Гіві, Моторола та інші. Хто з бойовиків вже дотримується "режиму тиші"

8 лютого, 2017 середа
14:38

Все про загадкові смерті самопроголошених лідерів невизнаних республік Донбасу

Звістка про смерть терориста "Гіві" – чергове загадкове вбивство. "Гіві" став ще одним бойовиком високого рангу, чиє життя обірвалося на Донбасі.

Таке вирішення "кадрових" питань вже стало нормою у "республіках". Керівництво терористів традиційно звинувачує у замахах українських диверсантів. Проте жодної з українських ДРГ після подібних випадків затримано ще не було.

Еспресо.TV вирішило згадати, кого з сепаратистів вже зачистили на Донбасі. 

Розстріл "Бетмена"

бетмен терорист

1 січня 2015 року в районі міста Лутугине на Луганщині був розстріляний кортеж Олександра Бєднова з позивним "Бетмен". Шансів вижити у нього не було - кортеж розбили з БМП, гранатометів, стрілецької зброї і реактивних піхотних вогнеметів "Джміль". На дорозі залишилися лише понівечені автомобілі та обгорілі трупи.

Бєднов був "авторитетним" польовим командиром в самопроголошеній "ЛНР". Він очолював створену ним же диверсійну групу швидкого реагування "Бетмен". 

Навесні та влітку 2014 року "Бетмен" брав активну участь у патрулюванні Луганська. Наприкінці серпня протягом нетривалого часу керував російськими найманцями "міністра оборони ЛНР".

"Генпрокуратура "ЛНР" повідомила, що Бєднов відмовився підкорятися "законним вимогам роззброїтися" і був убитий в перестрілці.

Ліквідація Мозгового

мозговий

Ще одна загадкова смерть серед керівництва бойовиків -  це ліквідація "командира бригади" терористів Олексія Мозгового з позивним "Привид".

Мозговий, його прес-секретар, два охоронці, а також начальник служби безпеки Мозгового загинули, потрапивши під обстріл 24 травня 2015 року. Перед мікроавтобусом, в якому знаходився "командир" і його соратники, підірвали міну, а потім розстріляли зі стрілецької зброї, в тому числі з кулемета.

За словами нардепа Антона Геращенка, причина вбивства - "та сама, що і в січні з іншим відомим лідером луганських бандформувань "Бетменом" - небажання підкорятися командам з Москви".

Навесні 2014 року Мозговий був активним учасником луганського Антимайдану. У квітні він організував "Народне ополчення Луганщини" і вже 10 квітня практично офіційно відвідав Москву як один з "лідерів протесту", де зустрівся з главою парламентських фракцій ЛДПР Володимиром Жириновським і "Справедливої ​​Росії" Сергієм Мирним. 

Мозговий спільно з Павлом Дрьомовим керував бойовиками під час бойового зіткнення із українською армією по лінії Рубіжне - Сєверодонецьк - Лисичанськ.

Антон Геращенко нагадав, що вперше банда Мозгового стала відома 13 травня 2014 року, коли її члени розстріляли авто підприємця з міста Свердловська, який, зібравши свої заощадження, намагався вирватися з захопленого терористами міста. Він не зупинився на блокпосту терористів і його машину зрешетили кулями. Тоді загинув сам підприємець, його дружина, а 10-річна дочка була поранена.

Зачистка Дрьомова

дремов

12 грудня 2015 року на окупованій території Луганщинм в результаті замаху був убитий командир 6-го козачого полку Павло Дрьомов. Бойовик загинув в результаті підриву його автомобіля Land Rover вибухівкою в районі міста Ірміно (Теплогірськ) на трасі між Первомайськом та Стахановим. 

Ватажок бойовиків відгуляв своє весілля 5 грудня в Санкт-Петербурзі, де одружився на росіянці.

"Дрьомов їхав на святкування свого весілля вже в рідному Стаханові в ресторані "Ніка ". Але не доїхав. І вже не посвяткує. Загибель Дрьомова могла бути наслідком суперечок між неконтрольованими козацькими ватажками і їхніми російськими кураторами", - зазначив речник МВС Артем Шевченко.

Відомо, що у бойовика Дрьомова був давній, серйозний і відкритий конфлікт з лідером самопроголошеної "ЛНР" Ігорем Плотницьким.

"Дрьомов і його "казачки" відкрито звинувачували Плотницького в корупції, розкраданні російської гуманітарної допомоги" та інших зловживаннях. З огляду на те, що банда Дрьомова, яка контролює окупований Первомайськ, повністю вийшла з-під контролю як Плотницького, так і російських емісарів, в ФСБ ухвалили рішення про його фізичну ліквідацію, щоб не заважав. Немає людини - немає проблеми ... У Кремлі цей принцип працює ", - написав тоді радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

Вбивство кілером Жиліна

жилін

19 вересня  2016 року вбивство лідера харківської терористичної організації "Оплот" і противника Євромайдану Євгена Жиліна сталося у ресторані "Ветерок" на території елітного селища Горки-2 в Одинцовському районі Московської області. Повідомляється, що кілер чекав на свою жертву за столиком в ресторані і відкрив вогонь, щойно він увійшов.

За даними джерел, однією з версій вбивства Жиліна розглядають бандитський переділ. Лідер "Оплоту" був не єдиною ціллю кілера. Вбивця також поцілив у знайомого Жиліна - Андрія Козирєва, - з яким той прийшов у ресторан. Козирєв вижив.

Жилін був ватажком проросійської організації "Оплот", яка довгий час діяла під виглядом бійцівського клубу. Члени організації брали активну участь в Антимайдані, а з початком війни на сході України стали воювати на боці бойовиків "ДНР" і "ЛНР".

На території, окупованій донецькими сепаратистами, був створений батальйон "Оплот", яким керував нинішній ватажок угруповання "ДНР" Олександр Захарченко. Також члени "Оплоту" підозрюються в декількох терактах на території Харкова.

Підрив Мотороли

моторола

Найгучнішим вбивстом серед бойовиків стала кончина командира угруповання "Спарта" самопроголошеної "ДНР", російського найманця Арсена Павлова з позивним "Моторола" 16 жовтня 2016 року.

Бойовик загинув від вибуху саморобного пристрою у ліфті будинку, в якому мешкав у Донецьку. За попередніми даними, у ліфті спрацював саморобний вибуховий пристрій. Сам бойовик знаходився в цей момент в епіцентрі вибуху і отримав травми несумісні з життям

"Моторолу" в Україні звинувачують у низці військових злочинів, зокрема розстрілі більше десяти військовополонених, серед них - солдата Ігоря Брановицького.

В замаху, звісно, підозрюють українську диверсійно-розвідувальну групу.

Смерть Болотова

болотов

Валерій Болотов був першим "народним губернатором "ЛНР", який брав активну участь у захопленні будівлі СБУ.  27 січня 2017 року сепаратист помер, попередньо, від серцевого нападу у своїй квартирі в Москві, йому раптово стало погано.

Болотов пішов "у відставку" у серпні 2014 року, поступившись місцем Ігорю Плотницькому. В своєму останньому інтерв'ю Болотов різко розкритикував керівництво так званої "ЛНР" та заявив, що його позбавили поста в результаті змови.

Читайте також: Дзвінок від "Мотороли". Чому "Гіві" заслужив на смерть

Теги:
Читайте також:
Київ
+5°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.41
    Купівля 39.41
    Продаж 39.92
  • EUR
    Купівля 42.16
    Продаж 42.89
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
19 квітня
08:03
OPINION
Олексій Голобуцький
Усе вирішуватиметься в Європі й вирішуватиме Європа
07:54
Ту-22М3
У РФ упав літак Ту-22м3, що бив по Україні ракетами Х-22/Х-32
07:44
Оновлено
ЗСУ генштаб війна з Росією
Армія РФ за добу війни в Україні втратила 870 військових, 9 танків та 21 артсистему
07:33
Маріуполь
В окупованому Маріуполі пролунали вибухи, уражено пункт РФ, - Андрющенко
07:19
Дональд Трамп
У суді щодо приховування Трампом виплат порнозірці обрали 12 присяжних
07:13
Радослав Сікорський
"Угорщина блокує компенсації за надану Україні зброю": очільник МЗС Польщі заявив про ускладнення подальшої допомоги
07:11
Наталія Гуменюк
Генштаб ЗСУ звільнив Наталію Гуменюк з посади речника Сил оборони півдня
07:05
Оновлено
збитий "Шахед"
РФ атакувала Україну: на Дніпропетровщині загинула жінка, в Дніпрі є постраждалі, зруйновано багатоповерхівку
07:00
Бєлгород вибух
У Росії заявили про збиття 25 повітряних цілей над Білгородщиною: нібито є пошкодження
07:00
Обидві партії у Конгресі США підтримують законопроєкт з допомогою Україні, - Шмигаль після зустрічей з сенаторами та конгресменом
06:45
Держдеп США
"Глибоко розчаровані": США закликали Грузію не приймати "інспірований Кремлем" закон про "іноагентів"
06:36
Дональд Трамп
Трамп заявив, що виживання України є важливим для Сполучених Штатів
06:32
росія мобілізація
РФ посилила мобілізацію перед можливим наступом влітку: ISW назвав проблеми, що можуть чекати на РФ
06:26
Дональд Туск
"Ситуація критична": Туск заявив, що найближчі тижні можуть вирішити долю війни в Україні
06:17
Ізраїль, ЦАХАЛ
Ізраїль завдав ракетного удару по Ірану, - ABC News
06:10
Додо, Фіорентина, Ліга конференцій
Ліга конференцій: визначились півфіналісти турніру, результати матчів чвертьфіналу
05:05
Мохамед Салах (в центрі), Ліверпуль - Аталанта
Ліга Європи: визначились півфіналісти турніру, результати матчів чвертьфіналу
04:27
Дмитро Пєсков
"Київ продовжує анонсувати теракти по території РФ": російські фейки і маніпуляції за 18 квітня
02:20
Марта Костюк
Костюк перемогла імениту суперницю і вийшла у чвертьфінал турніру WTA у Німеччині
01:45
окупант
У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам
01:00
фото Юлія Кочетова
Українська фотожурналістка Юлія Кочетова – серед переможців глобального етапу премії World Press Photo-2024
00:56
Анатолій Трубін, Бенфіка
Трубін не врятував "Бенфіку" від вильоту з Ліги Європи: по пенальті виграв "Марсель"
00:38
Баєр, Байєр, Ліга Європи
"Баєр" пройшов "Вест Гем" в ЛЄ і встановив історичний рекорд у європейському футболі
00:28
ЦРУ
Є ризик програшу України до кінця року, якщо не буде схвалено допомогу США, – директор ЦРУ Бернс
00:13
Оновлено
Харківщина газопровід пожежа
На Харківщині пошкоджено газопровід: виникла пожежа, постраждалих немає
00:01
Ентоні Блінкен та Дмитро Кулеба
"У нас немає плану Б": Кулеба прокоментував очікування від голосування в конгресі США
2024, четвер
18 квітня
23:56
Венеційська бієнале: українці поширили по всьому місту мапи бомбосховищ
23:44
Генасамблея ООН
США обмежили пересування очільника МЗС Ірану, який прибув на заходи ООН
23:13
В Україну після року роботи в Антарктиці повернулася 28-ма експедиція
23:03
Окупанти на ЗАЕС
У МАГАТЕ повідомили про вибухи на території ЗАЕС. Окупанти заявили, нібито "нейтралізували" дрон
23:01
Дмитро Кулеба
"Навіть більше є батарей, ніж 100": Кулеба про ППО, які можуть бути надані Україні
22:50
Meta представила прототип нової моделі ШІ LLaMA 3
22:27
конгрес США
Демократи у конгресі пообіцяли підтримати законопроєкт про допомогу Україні
22:18
Валдіс Домбровскіс
У G7 розглядають використання $300 млрд заморожених активів РФ як заставу для кредитів України, - віцепрезидент Єврокомісії Домбровскіс
22:14
Аналітика
Сергій Згурець, український журналіст, військовий експерт
Залежність України від допомоги США. Технологічні рішення та ситуація на полі бою. Колонка Сергія Згурця
21:51
Оновлено
Віцеканцлер Німеччини Габек
Віцеканцлер Німеччини Габек у Києві зустрівся з Зеленським
21:46
Ексклюзив
Військові
За умови нормальної ротації 70-80% військових повернулися б на фронт після відпочинку, - нардеп Костенко
21:40
"Схеми": Портнов, який перебуває в Іспанії, переоформив на дітей маєток під Києвом
21:36
Зеленський напередодні свята Песах зустрівся з єврейською громадою в укритті школи
21:30
Чехія допомога Україні
Україна та Чехія розпочали підготовку двосторонньої безпекової угоди
Більше новин