Пір'я, стрази та гігантські хвости. У Бразилії триває феєричний карнавал

В Ріо-де-Жанейро 24 лютого стартував щорічний бразильський карнавал, в якому взяли участь 12 знаменитих шкіл самби і 42 тисячі учасників в екстравагантних костюмах

Цього року фахівці пророкують прибуток від Карнавалу майже в $2,3 млрд. Передбачається, що карнавал в Ріо-де-Жанейро відвідають близько 6 млн осіб. Він триватиме до кінця місяця.

Головні атрибути карнавалу - оригінальні костюми, маски та запальні танці. Традиційно кульмінацією став конкурс-парад шкіл самби, який проходить на самбодромі "Маркіз де Сапукаї". Тисячі танцюристів з кращих шкіл самби показали свою майстерність.

Беруть участь у змаганні колективи - по аналогії з футбольними командами - діляться на ліги, вищою з яких є Спеціальна ліга. Саме її представники - всього 12 шкіл самби - боролися за звання переможця параду. 

Школи Спеціальної ліги вийшли на самбодром в неділю і понеділок, а в п'ятницю і суботу там пройшли ходи колективів категорії "А". Результати голосування будуть відомі в день офіційного завершення карнавалу, тобто 1 березня.

В урочистій події взяли участь важливі для культури персонажі. Йдеться, зокрема, про королеву карнавалу, яка з'явилася в супроводі першої та другої принцес.

Ці ролі також розподіляють між претендентками шляхом голосування. Причому після завершення свята робота переможців конкурсу не закінчиться - і король, і королева, і обидві принцеси протягом року братимуть участь у заходах, спрямованих на його популяризацію.

фото: REUTERS