Як українка Світоліна захоплює світовий тенісний трон

Еліна Світоліна завдяки перемозі на турнірі у Дубаї стала першою українського тенісисткою, яка увійшла до топ-10 світового рейтингу

Кращий сезон у кар'єрі

Нинішній сезон для першої ракетки України Еліни Світоліної вже став найкращим у кар'єрі, попри те, що у тенісистів більша частина змагального року ще попереду.

Світоліна почала демонструвати вражаючі результати з самого початку року. У січні на турнірі у австралійському Брісбені вона здолала першу ракетку світу – Анжеліку Кербер з Німеччини та дійшла до півфіналу.

У лютому – спочатку виграла свій п'ятий титул у кар'єрі на турнірі WTA (Жіночої тенісної асоціації) у Тайвані. Потім своїми двома перемогами у Харкові допомогла збірній України здолати Австралію у Кубку Федерацій і, нарешті, - минулими вихідними виграла турнір у Дубаї.

Найбільша перемога

Перемога у Об'єднаних Арабських Еміратах, без сумніву, стала найвагомішою у кар'єрі 22-річної Еліни Світоліної. Dubai Duty Free Tennis Championships належить до змагань WTA найвищої категорії, престижнішими за які є лише турніри Великого шолому. Відповідного розміру й призовий фонд – $2,37 млн.

Проте Світоліна відзначила, що цінує й свої попередні титули, адже вони стали запорукою її нинішнього великого успіху. "Маленькі титули - це як фундамент.

Після перемог на турнірах WTA International я намагалася думати про те, які позитивні моменти можна перенести на великі турніри і важливі матчі. Це зробити вдалося і я продемонструвала відмінний теніс", - сказала Світоліна.

Дійсно, українка у Дубаї виглядала неперевершено. Вона невимушено дісталася до півфіналу, віддавши суперницям лише одну партію. Там на Світоліну чекала стара знайома - Анжеліка Кербер, для якої зустрічі з нашою тенісисткою поступово перетворюються на суцільне жахіття.

Ось і цього разу українка прибрала зі свого шляху німкеню – 6:3, 7:6 (7:3), тим самим здолавши її втретє поспіль. Ще більш переконливою Еліна Світоліна була у фіналі, де перемогла іншу екс-першу ракетку світу – Каролін Возняцкі з Данії – 6:4, 6:2.

Прорив до еліти

За перемогу на турнірі одеситка отримала чек на $487 тис. Вона дозволила Світоліній піднятися на 10-е місце у рейтингу WTA та стати першою українкою, яка потрапила у топ-10 світової класифікації.

Та й взагалі в українському тенісі, крім Світоліної, до чільної десятки рейтингу піднімалася лише одна людина – Андрій Медведєв, який у 1994 році йшов четвертим у рейтингу ATP (Асоціації тенісистів-професіоналів).

Читайте також: Хто така найбагатша спортсменка України Еліна Світоліна

Сама тенісистка не приховувала, що вона у захваті від потрапляння у топ-10, проте запевнила, що зупинятися на цьому не збирається. "Я все життя мріяла бути в топ-десятці рейтингу. Задоволена, що змогла домогтися цього результату, вигравши титул. Я у великому передчутті від продовження цього сезону", - сказала Світоліна.

Друга після Вільямс

Найголовніше ж, що Еліна Світоліна цього року б'є не лише національні рекорди, що останнім часом стало для звичною справою. Вона зараз одна з найсильніших тенісисток світу. За кількістю виграних цього сезону титулів вона взагалі найкраща . Окрім українки жодна тенісистка ще не здобула з початку року два титули.

Ще більш запаморочливою є позиція Світоліної у чемпіонській гонці WTA в якій враховуються лише очки, набрані безпосередньо цього року. У ній українка поступається лише найсильнішій тенісистці сучасності Серені Вільямс зі США і посідає друге місце.

Тож поки шанси українки вперше зіграти восени на підсумковому чемпіонаті WTA, де сперечаються вісім найкращих тенісисток світу, виглядають чудовими.

Еліна Світоліна набрала вражаючу форму і якщо вона й надалі гратиме на такому рівні, то здобуте цього сезону ще не один титул. Цього тижня Світоліна буде відстоювати титул переможниці на турнірі у малайзійському Куала-Лумпурі.