7 новітніх гаджетів, які з'являться цього року

5G смартфон, віртуальні окуляри, планшет для художників та телефон доповненої реальності. Найцікавіші новинки гаджетів, які можна буде придбати найближчим часом

Mobile World Congress закінчився минулого тижня, а безліч виробників мобільних гаджетів встигло показати свої новітні розробки.

1. Asus ZenFone AR

Смартфон, в який вмонтовано технології доповненої реальності Tango, і VR-платформа Daydream. Що це означає? Телефон оснащений 23 мегапіксельною системою камер, за допомогою якої можливо вимірювати відстань між об'єктами, приміряти 3D моделі (наприклад 3D меблі в кімнату).

Смартфон має 8 гігабайтів оперативної пам'яті і працює це все на потужному процесорі Snapdragon 821. Внутрішня пам'ять передбачена на 32 гігабайт і розширюється до 256 гігабайт.

Продажі смартфона стартують в другому кварталі 2017 року, а ціна поки не оголошена.

2. Samsung Galaxy Tab S3

вартість від 780 євро

Компанія Samsung побоялася анонсувати свій новий флагман (мабуть тестує його на вибухонебезпечність), а замість цього представила два нових планшета: Windows-планшет Galaxy Book (який має 2 різні модифікації) і Galaxy Tab S3.

Планшет Galaxy Tab S3 базується на операційній системі Android 7.0. Основною відмінністю його від попередньої моделі Galaxy Tab S2 є наявність стилуса S Pen, який розпізнає до 4 000 рівнів тиску, що є гарною новиною для художників. Для тих, кому не вистачить цих 4 000 рівнів, можна придбати спеціальний чарівний олівець

Ультратонкий планшет (6мм), покритий захисним склом з двох сторін. 9,7 дюймовий Super Amoled дисплей з роздільною здатністю 2048х1536 пікселів вміє програвати HDR-відео. Планшет начинений 4 гігабайтами оперативної пам'яті і 32 гігабайтами основновної пам'яті (яка розширюється до 256).

Хоча Samsung має власну лінійку процесорів Exynos, в цей раз використовувався більш універсальний процесор Snapdragon 820.

3. Samsung Gear VR з портативним контролером

вартість від 2200 гривень

Ця модель віртуальних окулярів вважається однією з найбюджетніших. Як і більшість продуктів Samsung, окуляри можуть отримувати сигнал тільки від нових смартфонів цього ж бренду. Тому, Gear VR підійдуть власникам флагманських моделей смартфонів Samsung.

Для цих окулярів є досить велика бібліотека ігор, яка постійно поповнюється, а також окремий ручний контролер для віртуального світу. У порівнянні з попередньою моделлю Gear VR стали більш зручними, а також вирішена проблема з вентиляцією: тепер лінзи не запотівають.

Однак не варто забувати, що у людей з погано розвиненим вестибулярним апаратом окуляри можуть викликати головний біль або втрату свідомості.

4. LG G6

вартість від 730 євро

Відмінною особливістю смартфона є його цікаві габарити. Зазвичай виробник обирає стандартне співвідношення сторін 16:9, тоді як на LG G6 воно стало 18:9. Це означає, що при такій само діагоналі в 5,7 дюймів, смартфон отримає довгасту, вузьку форму, яка буде зручніше лежати в руці.

У смартфоні стоїть торішня модель чотирьохядерного процесора Snapdragon 821, а також 4 гігабайти оперативної пам'яті. Внутрішня пам'ять (32 гігабайти) розширюється до 256 гігабайтів.

Ємність акумулятора становить 3300 міліампер на годину. В принципі, в телефоні стоїть стандартна "начинка" для сучасного смартфона.

Маючи приблизно однакові внутрішні "залізяки", виробникам залишається змагатися лише програмним забезпеченням, ціною і камерами.

Трендом цього сезону є подвійні основні камери, за допомогою яких досягається оптичний зум. G6 не став винятком, і має 2 камери по 13 мегапікселів кожна. Камера знімає відео в форматі 4К UHD з роздільною здатністю 3840х2160 та швидкістю 30 кадрів в секунду.

Для заявленої вартості смартфон вийшов досить посереднім, хіба що порадує своїм дизайном шанувальників компанії LG.

5. BlackBerry KEYone

вартість від 600 євро

BlackBerry не змінює традиціям і робить свій флагман кнопковим. У смартфоні стоїть не найсильніший процесор Snapdragon 625 і 3 гігабайти оперативної пам'яті, що при вартості на сотню євро менше ніж смартфони Samsung швидше за все не виправдає очікувань з продажу.

Сенсорний екран смартфона становить 4,5 дюйма, іншу частину апарату займає qwerty-клавіатура.

Основна камера 12 мегапікселів, а фронтальна - 8 мегапікселів, нічим особливим не відрізняються.

Смартфон підійде для любителів кнопкових телефонів і для фанатів Blackberry, тому що за ті ж гроші можна придбати моделі цікавіше.

6. ZTE Gigabit Phone

вартість від 600 євро

Поки що мало відомо про цей смартфон. На виставці виробник не дозволяв брати його в руки. Єдине що можна з упевненістю сказати - цей смартфон є поки що найшвидшим в світі, тому що підтримує 5G. Це означає, що дані можуть передаватися зі швидкістю 1 гігабайт в секунду.

Незрозуміло, для чого потрібні такі швидкості, хіба що для передачі відео віртуальної реальності (VR), але в такому випадку для цього буде потрібно велика кількість інтернет-трафіку.

Процесор Qualcomm Snapdragon 835 встановлений в смартфоні - ще один факт, яким поділився виробник про ZTE Gigabit Phone, після чого продовжив створювати інтригу.

7. Nokia 3310

вартість від 49 євро

моделі 2000 року і 2017 року

Фінська компанія Nokia увірвалася на ринок, анонсувавши повернення свого легендарного телефону 3310. Візуально і функціонально телефон відрізняється від свого попередника 2000 року, але загальні концепції були збережені.

Наприклад, телефон не має сенсорного екрану, а управління здійснюється за допомогою кнопок. Батарея оновленої моделі 3310 може працювати до 21 години в режимі розмови і близько місяця в фоновому режимі.

Також телефон оснащений камерою, якість знімків якої залишає бажати кращого навіть в рамках заявлених 2 мегапікселів. Пам'ять телефону розширюється до 32 гігабайтів. При таких технічних можливостях незрозуміло, для чого розширювати цю саму пам'ять, але можливо комусь не вистачить місця в телефонній книзі.

Любителям ностальгії сподобаються поліфонічні мелодії, словник Т9 і гра змійка. Телефон чудово підійде тим, хто хоче вилікуватися від інтернет-залежності. Хоча на апараті встановлений браузер mini-Opera, вихід в інтернет буде обмежуватися форматом 2G, тобто швидкістю до 14,4 кілобита в секунду.