Бебі-бос. Чому мульт про нахабного малюка сподобається усім

Американський мультик "Бебі-бос" від автора трилогії "Мадагаскар" однаково добре сприймуть, як дорослі, так і діти

Мультфільм студії DreamWorks "Бебі бос" є екранізацією книги американського ілюстратора дитячої літератури Марли Фрейзі. Кажуть, що сценарій для фільму суттєво різниться із книжним. І це зрозуміло, адже кіно і література не мають сліпо копіювати одне одного.

Для режисера Тома МакҐрата - це вже п'ятий кінопроект. Він отримав популярність завдяки культовій комедійній трилогії "Мадагаскар" про групу неприлаштованих до живої природи звірів, які втекли з зоопарку на волю.

Колоритного боса-молокососа з нового фільму МакҐрата озвучує знаменитий актор Алек Болдвін, який ідеально вжився у роль президента Трампа. У "Бебі-босі" є й інші кінозірки: батьки головних героїв говорять голосами Фібі з "Друзів" і ведучого "Оскара" Джиммі Кіммела. На щастя, голоси акторів можна почути на показах мовою оригіналу.

Цікаво, що Бебі-бос з'являється у фільмі неодразу. Історія розказана від імені 7-річного хлопчика Тіма, обласканого батьківською любов’ю. В нього не існує жодних проблем, адже тато з мамою приділяють йому всю свою увагу.

Водночас Тім звикає до того, що світ крутиться навколо його персони. Він відкидає ідею батьків завести собі ще одну дитину, бо не хоче мати конкурента.

Ось тут перед глядачем і з’явиться головний герой цієї історії - бебі-бос, який під прикриттям поповнення в сім’ї, насправді, виконуватиме секретну місію "Корпорації Малюків".

Бебі-бос - незвичайний малюк: він ходить у костюмі з краваткою, збирає наради, проводить телефонні переговори, проте без суміші для новонароджених може впасти у стан немовля.

На перший погляд, фантастичний сюжет мультика "Бебі-бос" абсолютно не пов’язаний з реальністю і не стосується живих людей. Проте, це не так. Цей мультик, хоч і з гумором, але ставить важливі питання щодо сучасної сімейної політики.

Нам показують ідеальну сім’ю не з точки зору батьків, а саме їхніх дітей. Через це сюжет настільки фантастичний, адже свідомість дитини може малювати абсолютно нереальні картини того, що є насправді.

Головна ж ідея фільму "Бебі-бос", незважаючи на всю свою банальність, актуальна повсякчас: люди, незалежно від їхнього віку, мають ділитися любов’ю. Адже чим більше ми отримуємо любові в сімейному колі, від найближчих людей, тим більше любові ми несемо у світ.

Абсурдне переплетення в образі бебі-боса зовнішності малюка і повадок керівника захоплює від початкових до фінальних кадрів. Кожен крок, жест, репліка героя дотепні і переконливі. Сміливий гумор фільму одночасно буде до вподоби, як дітлахам, там і дорослим.

Тим, хто дивитиметься фільм з українською озвучкою, пощастить почути захоплюючу просторічну мову, вирази на кшталт "пукально-пердюкальне безпорадне немовля".

Пробачаючи авторам незначні кіноляпи і зайві сюжетні ходи, які розконцентровують увагу, можна стверджувати, що "Бебі-бос" приречений на успіх у шанувальників кіно та зможе зібрати хорошу касу в українському прокаті. Познайомитися з дуже незвичайним малюком можна з 23 березня у кінотеатрах.

THE BOSS BABY (БЕБІ БОС)

Студія: DreamWorks Animation

Жанр: анімація, комедія  

Режисер: Том МакҐрат