Бій Ломаченко-Соса. Чи зможе український геній боксу захистити чемпіонський титул

Український боксер Василь Ломаченко захищатиме титул чемпіона світу у поєдинку проти американця Джейсона Соси

Боягузливі суперники

Василь Ломаченко провів на професійному ринзі лише вісім боїв, але й такої малої кількості поєдинків йому вистачило, щоб здобути всесвітній авторитет. Українця зараз вважають одним з найкращих боксерів світу незалежно від вагових категорій.

Зараз у рейтингу впливового журналу The Ring Ломаченко займає високе шосте місце. І схоже, що для дворазового олімпійського чемпіона це не межа.

Читайте також: Hi-Tech Ломаченко. Український боксер, якого порівнюють з Мохаммедом Алі

Парадоксально, але такий стрімкий злет українця створив йому труднощі. Ломаченко постав перед фактом, що проти нього банально бояться битися. Українцю зустрівся з цією проблемою ще у напівлегкій вазі (до 57,2 кг).

 
Свій останній бій там він був вимушений провести проти відверто посереднього мексиканця Ромуло Коасічі, що стало для нашого боксера останньою краплею. Василь Ломаченко вирішив перейти до другої напівлегкої ваги (до 59 кг), де швидко також став чемпіоном світу.

Хто такий Соса

8 квітня суперником українця стане Джейсон Соса. Спочатку бій був анонсований, як об’єднавчий – американець володів титулом "регулярного" чемпіона світу за версією WBA.

Проте Всесвітня боксерська асоціація примусила Сосу вибирати – або проводити бій проти "суперчемпіона" за своєю версією – панамця Хасрееля Коралеса, або відмовитися від титулу. Боксер зі США обрав бій з Ломаченком.

Соса боксер досить високого рівня, про що свідчить хоча б той факт, що він володів титулом. "Регулярним" чемпіоном WBA американець з пуерто-ріканським корінням став у червні минулого року, відібравши пояс у домініканця Хав’єра Фортуни.

Його Соса переміг технічним нокаутом у 11-му раунді. У листопаді боксер зі США відстояв звання у бою з британцем Стівеном Смітом, здолавши його за очками.

Крім того, у 2015 році Соса зустрічався з попереднім суперником Ломаченка – Ніколасом Уолтерсом. У поєдинку було зафіксовано нічию, хоча експерти зазначали, що ямаєць у тій зустрічі цілком заслуговував на перемогу.

Хто буде фаворитом

Взагалі Соса певною мірою унікальний боксер, оскільки за свою кар’єру він завершив унічию чотири поєдинки. У пасиві американця є й одна поразка – завдав йому її співвітчизник Трешон Віггінс, вигравши у Соси технічним нокаутом у першому раунді. Втім і сам суперник Ломаченка досить володіє нокаутуючим ударом - 15 з 20 його перемог здобуті достроково.

Попри досить солідний послужний список Соси, у його успіх майже ніхто не вірить. Букмекери приймають ставки на перемогу Ломаченка з мізерним коефіцієнтом, 1.07, на якому практично неможливо заробити. На виграш американця дають 8.00, на нічию – 34.00.

Чому Ломаченко хоче знову змінити вагу

Звичайно, Ломаченко прагнув зустрітися з більш небезпечним суперником. Йому не вдалося організувати бій-реванш проти Орландо Салідо, який у 2014 році завдав Ломаченкові єдиної поразки на професійному ринзі, вигравши досить сумнівним рішенням суддів, які не помічали брудних прийомів з боку мексиканця.

Читайте також: Чи зможе Ломаченко нокаутувати найкращого бійця світу Макгрегора

ійшло до того, що промоутер українця Боб Арум почав говорити про можливість організації бою з іншим боксером його компанії Top Rank - легендарним Менні Пак’яо. Але філіппінець зараз виступає у на півсередній ваговій категорії (до 66,7 кг), що робить бій малоймовірним.

Власне менеджер Ломаченка Егіс Клімас вже порадив забути про бій з Пак’яо, відзначивши, що він для українця занадто великий. Пріоритетом американець назвав поєдинок проти чемпіона світу за версією WBC у легкій вазі (до 61,2 кг) Майкі Грасією зі США. Тож не виключено, що цього року Ломаченко дебютує уже третій за ліком на професійному ринзі ваговій категорії.

Український вечір

Буде у поєдинку Василя Ломаченка проти Джейсона Соси й родзинка. У передмісті Вашингтону – Оксон-Гіллі він вийде на ринг разом ще з двома своїми співвітчизниками – Олександром Усиком та Олександром Гвоздиком.

Усик у бою з Майклом Хантером зі США захищатиме титул чемпіона світу WBO у важкій вазі (до 91 кг). Гвоздик зустрінеться з кубинцем Юнієскі Гонсалесом.