8 типів користувачів Facebook: зрадофіл, скиглій та казкова фея

Анастасія Пашинська
20 квітня, 2017 четвер
14:39

Як користувачі соціальних мереж поділилися на самобутніх персонажів

1. Зрадофіл 

Користувач, у якого душа болить за країну, а в кожній події він знаходить підступ. І "безвіз" його не радує, і президент не розуміє, як управляти країною. Сам би він, звичайно, показав як треба жити, та тільки міняти і робити нічого не хоче: виправдовується класовою нерівністю суспільства.

Аналог "таксиста" в соціальній мережі: дасть відповідь на всі питання, але машину припаркує на тротуарі або пішохідному переході.

Підозрює всіх у змові з ворогом і з радістю репостить будь-яку незрозумілу новина, що підтверджує це: інопланетяни захопили уряд, Порошенко не так зав'язує шнурки, буряки не зійшли, тому що бюджет розікрали.

З усіх соціальних мереж обирає Facebook. У коментарях до постів інших людей швидко переходить на особисті образи. Коли аргументи закінчуються, особливо грамотні "зрадофіли" критикують правопис опонента, щоб хоч якось довести його нікчемність.

Як боротися? Жартами, посмішками. Можливо, людині не вистачає радісних подій у житті - підійміть йому настрій. У найгіршому випадку "зрадофіл" вважатиме вас наївним добряком і залишить у спокої.

2. Живе заради лайка

Додає в друзі всіх підряд, просить оцінити свій профіль, фотографію. Натомість пропонує свою віртуальну дружбу, лайки і милі коментарі під фотографіями. Бере участь в стомлюючих опитуваннях і флеш-мобах з фотографіями. Використовує будь-який привід, щоб відзначити своє існування в мережі, що іноді веде до небезпечних подій.

У 2016 році, щоб здивувати фоловерів, дівчина з Китаю підпалила свій автомобіль. Китаянка привернула увагу, але загасити пожежу самостійно їй не вдалося. Довелося викликати пожежників, інакше полум'я загрожувало перекинутися на все навколо.

Як боротися? Швидше за все в реальному житті, "лайкозбирачу" не вистачає уваги. Тому слід упорядкувати невгамовну енергію та бажання подобатися всім в потрібне русло: порятунок голодуючих в Африці, будівництвом греблі для бобрів або хоча б ремонт у себе вдома.

3. Просвітлена богиня (буває обох статей)

null

Сильна і незалежна "богиня" вихлюпує свій прекрасний світ на всіх оточуючих. У стрічці таких дів можна дізнатися за психологічними статтями: стань господинею свого оргазму, 5 способів закохати в себе чоловіка / жінку, правила життя від Кім Кардашьян.

Іноді боги/богині проходять тести на стан чакр, фотографуються в задумливій позі з книгами і зеленим чаєм. В постах люблять зловживати великими літерами: Жінка, Чоловік, Любов, Щастя і цитувати письменників, часто плутаючи авторство.

Це саме ті діви, які раніше писали статуси "Мене важко знайти, легко втратити ... і неможливо забути". Зараз вони виросли і почали відвідувати тренінги особистісного росту, а тому писати подібні статуси припинили.

Як боротися: внутрішню богиню з людини вже не витягнеш. Тому доведеться терпіти і сподівається, що богиня не почне проводити сама тренінги або писати книги.

4. Творці інформаційного вінегрету

null

Такі користувачі беруть від віртуального життя все: фотографуються на тлі килимів і шашликів, беруть участь в акціях "мільйон доларів за репост", публікують смішні відео з тваринами. Їх профілі соціальних мереж рясніють всілякими листівками, картинками, рецептами схуднення і смачних пирогів.

Не зациклені на думці оточуючих, тому використовують соціальні профілі лише для власної розваги. Якщо в соціальних мережах є ігри - саме вони будуть запрошувати вас в них пограти.

Як боротися: просто ігнорувати. Такі користувачі не відрізняються нав'язливістю і не організують скандал через відео із пандою, що чхає,  або здивованою капібарою.

5. Я тут для бізнесу

null

Вкрай ділові користувачі - розкручують сторінки гарними фотографіями себе. Пишуть мотиваційні пости про те, як саме вони досягли успіху, навіть якщо незрозуміло, про який саме успіх йдеться. Завжди пишуть свої контактні дані для особистого співробітництва.

За слідами в соціальних мережах до кінця незрозуміло, чим саме займаються ці користувачі, але цілий день вони чимось зайняті. Про це свідчать фотографії з фітнес-залу, кінотеатрів, вечірок, відгуки на ресторани, книги.

Найчастіше це переростає в відеоблог. Потім "бізнесмени" починають рекламувати чаї для схуднення, сумки ручної роботи і найкращу шаурму в місті. У майбутньому бачить себе тамадою на весіллях або співаком.

Як боротися? Не дивитися відеоблог і не коментувати фотографії, навіть якщо коментарі гнівні. Чим більше уваги отримає "бізнесмен", тим більше впливу в мережі у нього з'явиться.


6. Людина-депресняк

null

За станом душі дуже нагадує ослика Іа-іа з казки "Вінні-Пух". Схожий на "зрадофіла", але зациклений на собі. Якось випадково написав вдалий текст про свої почуття, дитинство, кішку і отримав за це лайків більше, ніж зазвичай.

Не зміг впоратися з таким успіхом, втратив глузд і тепер вважає, що повинен повідомляти про будь-яку сумну подію у своєму житті: кава втекла, кіт напісяв у черевик, сніг випав. Будь-яка незначна деталь перевертає його крихкий внутрішній світ і розбиває на дрібні дзуски.

Як боротися? Під філософськими постами про перегорілі лампочки жартувати і розповідати анекдоти, можна й не дуже пристойні. Так ви зруйнуєте затишну атмосферу сумної коми і зменшите масштаб роздутою проблеми.

7. Казкові феї

Такі персонажі подорожують всілякими казковими місцями, як Балі, наприклад. Половина всіх фотографій користувача - селфі з одним і тим же виразом обличчя, наче закляк лицевий нерв. Інша половина - фотографії у відвертому і дорогому вбранні на тлі різних країн.

Дуже рідко фотографується з кимось, щоб не злякати шанувальників. Пости з текстом не пише - вважають, що вони мало кому подобаються, тому частіше використовує Instagram. Незрозуміло, як і за рахунок чого живе, напевно, харчується казковим пилком, а дорогі прикраси з'являються самі.

Як боротися? Сказати, що у вас є дуже невдала фотографія феї і пригрозити її опублікувати, якщо вона не припинить дражнити всіх своєю "безтурботним життям".

8. Гуру

Цей типаж в минулому швидше за все був "зрадофілом" або "людиною-депресняком", але вже встиг змиритися з долею країни і зі своїм внутрішнім світом. Досвідчений користувач, пише довгі політичні або психологічні тексти, що починаються з: "Мені, взагалі-то все одно, але ..." Робить вигляд, що його не хвилює ні чужа думка, ні кількість лайків.

Насправді, навіть дуже хвилює. Гуру вразливий і переживає, якщо його не оцінили по заслугах. Увагу привертає, перевертаючи факти з ніг на голову і використовуючи нецензурні вирази. Підтверджуючи дві протилежні істини, вміє створювати "холівари" у себе в коментарях.

Як боротися? Образити такого персонажа дуже легко, досить згадати його минулі помилки, коли він був "зрадофілом" або "людиною-депресняком". Ні в якому разі не брати участь в створених фейсбук-срачах під текстами цього персонажа - саме так він і харчується.

Теги:
Читайте також:
Київ
+12°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.55
    Купівля 39.55
    Продаж 40.08
  • EUR
    Купівля 42.28
    Продаж 43.04
  • Актуальне
  • Важливе
2024, субота
20 квітня
13:32
Михайло Подоляк
"Прийдуть з погрозами і танками": Подоляк про запрошення Росії на річницю висадки у Нормандії
13:24
фейк
Росіяни намагаються використати інцидент з розстрілом патрульних для підриву довіри до поліції та ЗСУ в Україні
13:21
співачка та володарка Греммі Мандіса
Американська співачка та володарка Греммі Мандіса померла у віці 47 років
13:20
Ексклюзив
Об’єднати ветеранів та їхні родини: Жолоб про роботу Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій
13:14
Інтерсіті
Укрзалізниця в тестовому режимі повертає швидкісний потяг Київ - Одеса
13:14
Завдяки протестам українців у Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті
13:05
Буданов обговорив з митрополитом Епіфанієм розвиток капеланського служіння
12:53
Оновлено
чоловік, який підпалив себе під час суду над Трампом
У Нью-Йорку чоловік, який підпалив себе під час суду над Трампом, помер у лікарні
12:46
активісти пофарбували Гранд-канал у Венеції
Кліматичні активісти пофарбували Гранд-канал у Венеції у зелений і червоний кольори
12:42
Ексклюзив
переговори України з Росією
Вже проходили таке: політолог Мусієнко оцінив заяви Лаврова про переговори
12:41
ВАКС
Справа "Роттердам+": ВАКС звільнив від відповідальності двох фігурантів через закінчення терміну давності
12:41
цвітіння сакур у Львові, погода
Де 21 квітня можливі дощі, а де - сонячна погода: прогноз від Наталки Діденко
12:33
Оновлено
Вбивство поліцейського на Вінниччині людьми в камуфляжі: є фото підозрюваних та відео з бодікамери
12:32
Оновлено
ППО
Росіяни з самого ранку атакують Україну: у Дніпрі, Запоріжжі, Харкові та Херсоні прогриміли вибухи
12:07
схема
РФ примусово вивозить українців з узбережжя Дніпра на окупованій Херсонщині: розповідають партизани
12:00
OPINION
Андрій Бондар
"Чорні півні" та "чорні лебеді" Росії
11:53
На Донеччині через російські обстріли за добу постраждали 4 людини
11:43
Оновлено
Українські спецслужби атакували об'єкти у 8 областях РФ: пошкоджено енергетику
11:27
Ту-22М3
Британська розвідка проаналізувала збиття стратегічного бомбардувальника РФ Ту-22М3
11:15
Шахтарі
На Донеччині понад 130 шахтарів були заблоковані під землею через обстріл РФ: ситуація в енергосистемі станом на 20 квітня
11:02
Сергій Курченко
У США бізнесмена засудили на 6 років за порушення санкцій: він визнав, що торгував з українським олігархом Курченком
11:01
Вовчанськ обстріл
Росія зранку вдарила по багатоповерхівці у Вовчанську: є загиблий та постраждала
10:31
Одесит, дружина і син якого загинули через російський удар, зустрівся зі спікером Конгресу США
10:30
Казино
Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо обмеження азартних ігор
10:23
Ексклюзив
Боєць ЗСУ Ієвлєв прокоментував заяви про контрнаступ у 2025 році
10:17
Олаф Шольц
Близькі до РФ країни мають сумніви в доцільності війни в Україні, - Шольц
10:12
ДТП у Запоріжжі 20 квітня
У Запоріжжі вночі сталася ДТП: загинули 2 людей, є постраждалі
10:08
OPINION
Михайло Гончар
Найправильнішою політикою санкцій є нищення російських НПЗ
10:02
Олександр Сирський та Майкл Віггерс Хільдгаард
Сирський зустрівся в Києві з новопризначеним командувачем оборони Данії
09:54
Ексклюзив
керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк
Журналістам заборонено було знімати Херсон та область, - медійник Нікітенко про відсторонення Гуменюк
09:48
Херсонщина
РФ увечері 19 квітня обстріляла селище Антонівка на Херсонщині: загинула жінка
09:39
Оновлено
обстріл, ППО
Українська ППО знищила дві ракети Х-59/Х-69 та чотири розвідувальні БПЛА
09:32
окупанти Маріуполь
Партизани переслідують та ліквідовують військових 568-го зенітного ракетного полку РФ, який обстрілює житлові райони Харкова
09:30
Діти, евакуація
Через російську агресію в Україні загинули щонайменше 545 дітей, 1298 отримали поранення
09:14
фейк, розсилка
"У Слов'янську ліквідовано французьких найманців": черговий фейк РФ
09:06
Оновлено
збита ракета, Київ 9 травня
Вранці 20 квітня у Запоріжжі та Одесі пролунали вибухи
09:03
Огляд
Як вийти з бідності, почати заробляти гроші та процвітати - 5 книг про маленькі справи для великого успіху
08:34
Судан
У Судані близько 800 тис. людей перебувають у "надзвичайній і безпосередній небезпеці", - ООН
08:14
Державний секретар США Блінкен з прем'єром Ізраїлю Нетаньягу
Bloomberg: Ізраїль просить у США надати більше зброї
08:05
порт
У Фінляндії виявили компанію портового оператора, яка наполовину належить росіянам
Більше новин