Крах Аграмунта. Як голова ПАРЄ долучився до холуїв Путіна

Поїхавши до сирійського президента Башара Асада разом з росіянами, голова ПАРЄ Педро Аграмунт приєднався до військових злочинців

Завтрашній день - день візиту іспанського короля Філіпе VI в ПАРЄ - стане останнім днем ​​успішної політичної кар'єри голови ПАРЄ, іспанського сенатора Педро Аграмунта. Для Аграмунта візит короля повинен був стати демонстрацією його власного політичного впливу, здатності представляти Іспанію на найвищому міжнародному рівні.

Але візит, який готував і ініціював Аграмунт, буде відбуватися в атмосфері його особистої ганьби. Голова ПАРЄ готується до дострокової відставки. Необхідність супроводжувати короля - єдина причина, по якій цю відставку відкладено.

Ще коли я дізнався про візит групи депутатів ПАРЄ на чолі з Аграмунтом разом із російськими депутатами в Сирію, я не міг зрозуміти: невже іспанський парламентарій не розуміє наслідків своєї подорожі? Якби Аграмунт був рядовим депутатом, це могло б зійти йому з рук. Але Аграмунт представляє ПАРЄ.

Організація наклала на Росію заслужені санкції, після чого російська делегація взагалі відмовилася брати участь в роботі асамблеї. Головним завданням голови ПАРЄ було переконати Москву продовжити брати участь в роботі асамблеї у визначеному форматі і робити кроки, які могли б привести до зняття санкцій - тобто закликати свого президента забратися з Криму і Донбасу.

Те, що російські депутати - не парламентарі, а холуї Путіна - це не проблема Аграмунта. Це проблема людей, які давно втратили залишки людської гідності, перетворилися на живі принтери.

Але замість того, щоб презентувати позицію ПАРЄ, Аграмунт їде з росіянами в Сирію. Можливо, росіяни його обдурили і сказали, що це буде секретний візит. А, може, Аграмунт сам себе обдурив, не так важливо. Важливим є те, що він підставив організацію, яку йому довірили очолювати.

Візит депутатів не був звичайним візитом парламентарів. У Дамаску зустрічалися із Башаром Асадом. Після того, як сирійський ублюдок знищив жінок і дітей за допомогою хімічної зброї, рукостискання Аграмунта з ним виглядає пікантно.

Аж ніяк не всі європейські уряди визнають легітимність Асада, Аграмунт не мав ніякого права тиснути цю брудну руку без повноважень від ПАРЄ. Але зустріч з Асадом - це тільки квіточки. Депутати "інспектували" знищений росіянами Алеппо, цей арабський Сталінград. І ще відвідували серце агресії - авіабазу Хмеймім.

Так, Аграмунта брали не всюди. Але він не міг не помітити: це не поїздка депутатів. Це поїздка військових злочинців. Як він міг опинитися серед них?

Найцікавіше - всі знають як. Найбільша проблема - не відкати або податкові пільги, для перемоги над ними потрібно просто мати бажання змінити законодавство. Найбільша проблема сучасного світу - політична корупція. О це моторошно.

Політичну корупцію на Заході необхідно припиняти не менш рішуче, ніж корупційні зловживання в країнах "нової Європи". Я б навіть сказав - більш рішуче. Зловживання чиновників в Україні чи Румунії - дитячі сльози у порівнянні з готовністю поважних західних політиків прислуговувати злу.

І поки на Заході не зрозуміють, де справжні проблеми, будуть жити від кризи до кризи, від Аграмунта до Аграмунта.