Геї, Росія та прекрасний Київ. Що писали світові ЗМІ про Євробачення-2017 в Україні

Найпалкіші теми, які обговорювали в іноземних ЗМІ про Євробачення-2017 проведене в Україні

Претендент від Росії Юлія Самойлова

У зарубіжних ЗМІ все ніяк не можуть забути історію із забороною на в'їзд російській учасниці Юлії Самойловій. Нагадаємо, що дівчині заборонили в'їжджати через виступи на території окупованого Криму в 2015 році.

Американський ресурс Politico звинувачує Україну в надмірній політизації конкурсу: нібито обидва останні рази (Руслана і Джамала) Україна вигравала шоу за рахунок пісень проти радянського режиму, хоча Євробачення не передбачає такі теми на своєму шоу. Незрозуміло, як саме пісня гуцульського фольклору, яку виконала Руслана, могла стати частиною політизації шоу.

Однак, до цих тем додалась ще й заборона в'їзду російської учасниці. На думку Politico, це вже перебір.

BBC, навпаки, писали про те, що, швидше за все, в Москві знали, що станеться, коли на конкурс поїде Самойлова, яка побувала в Криму. Росія також відкинула пропозицію України, щоб Самойлова виступала дистанційно, і з тих пір оголосила, що не транслюватиме конкурс взагалі.

BBC і Atlantic відзначають, що це був перший раз, коли учаснику відмовили у в'їзді.

Зате пізніше британське видання The Guardian пише, що на Євробаченні відбулися дивні речі: "Португалія виграла! І незважаючи на те, що ведучими були троє білих чоловіків, господарям вдалося внести різноманітність в шоу. І ніхто не нудьгував за Росією ".

Ведучі "Євробачення-2017"

Тему ведучих висміяли майже всі європейські видання.

Наприклад, британське видання Telegraph написало, що, не дивлячись на те, що тема Євробачення "Різноманітність", Україна вибирає 3 білих чоловіків ведучих майже одного віку.

Telegraph пише, що таке відбувається вперше. Зазвичай змагання представляють жінка і чоловік. Схожа ситуація була в Австрії, коли ведучими шоу стали три жінки, включаючи трансгендера Кончиту Вурст.

Деякі видання вважають, що Україна просто переборщила з "gay-friendly" (відкритістю для гомесексуалізму), яка так нетипова для країни. 

Арка Дружби народів та ЛГБТ

Україна намагається використовувати Євробачення, щоб вигідно виглядати на тлі євроінтеграції. При цьому європейський ресурс Euroactiv написав, що девіз "Шануймо різноманітність" не відповідає життю в Україні.

В статті Euroactiv згадуються слова прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, який в 2015 році заявив, що Україна ніколи не підтримає легалізацію одностатевих шлюбів.

Журналісти Euroactiv також пожартували і над Аркою Дружби народів, частину якої розмалювали в кольори ЛГБТ-спільноти, щоб "відокремити себе від Росії, яка виступає проти геїв".

Прекрасний Київ

Деякі ресурси встигли скласти гід по Києву, з поясненням обстановки в країні.

Наприклад, The ​​Guardian написали, що кітч вже давно - не головна деталь України - країна розвивається творчо.

"Київ виблискує і сяє, як весняне сонечко, запалюючи вогнем позолочені церкви в стилі бароко. Снігові береги починають танути, обличчя людей пом'якшуються. Місто і його люди виглядають новонародженими ", - так пише The Guardian.

Німецький ресурс Spiegel писав, що у Київ зелений, молодий і динамічний. Також у статті зазначається, що росіяни звикли говорити, що Київ - це дуже бідне місто, проте це не так. І не варто забувати про те, що Київ був столицею стародавньої Русі.

Автор статті захоплюється красою перекритого Хрещатика, музикантами і нічним життям Києва. Однак німецькій редакції не подобаються київські низькі зарплати в 340 євро і великі витрати на електрику.

Бездоганне Євробачення

Але в цілому вся світова преса була захоплена обговоренням самого шоу, учасників та змісту пісень. У пресі складно знайти статті невдоволення Євробаченням-2017. І якщо на початку зустрічалися слова про політизацію, невдоволення вибором ведучих, утиск прав ЛГБТ-спільноти, то під час фіналу конкурсу всі забули про свою критику.

Це якнайкраще доводить, що організація конкурсу пройшла успішно і ніщо не відволікало глядачів і учасників від самого процесу. У Київ приїхало 60 тисяч туристів, і всі залишилися задоволені. Навіть історія з молодим чоловіком, який оголив зад, не зіпсувала нікому враження від шоу.

Керівник пісенного конкурсу "Євробачення" Ян Ола Санд відзначив високий рівень організації конкурсу в Києві. Він також сказав, що щороку керівництво робить зауваження країні, що приймає. Але в цьому році Євробачення пройшло бездоганно.

"У нас не було ніякх проблем. Україна організувала все на вищому рівні ", - заявив Санд.