Як "Реал" принизив "Ювентус" у фіналі Ліги чемпіонів

У фіналі Ліги чемпіонів у Кардіффі мадридський "Реал" розтрощив італійський "Ювентус" з рахунком 4:1

Атака проти оборони

Фінал Ліги чемпіонів очікувався як протистояння найкращої атаки проти найкращої оборони. Від видовищного та результативного "Реалу" чекали наступальних дій, а "Ювентусу", з його непрохідним захистом, відводили гру "другим номером".

Проте початок матчу виявився несподіваним. Команда Массіміліано Алегрі ошелешила суперника своєю активністю та пішла великими силами вперед. Мадридці такого повороту подій не очікували та виглядали відверто розгубленими. Вони ледве не пропустили на 4-й хвилині, коли після удару Гонсало Ігуаїна іспанців врятувала лише чудова реакція голкіпера Кейлора Наваса.

Обмін ударами

Проте стартовий штурм "Ювентуса" не дав необхідного результату, а "Реал" перебрав ініціативу до власних рук. Успіх мадридцям принесла проста комбінація за участю Кріштіану Роналду та Дані Карвахаля.

Вони розіграли елементарну комбінацію "стінка", португалець завдав удару по воротах і влучив у Леонардо Бонуччі, що дезорієнтувало голкіпера туринців Джанлуїджі Буффона, який належним чином не зміг зреагувати на удар.

Команда Алегрі не опустила рук та пішла відіграватися. Справжній шедевр створив хорватський форвард туринців Маріо Манджукіч. З напівмоменту він витиснув фантастичний максимум. Опинившись у карному майданчику під опікою двох захисників він не розгубився та перебуваючи спиною до воріт прийняв м'яч на груди та пробив через себе, влучивши під поперечину. Команди пішли на перерву за рахунку 1:1.

Повна капітуляція

Здавалося, що фінал набуває максимальних обертів, але після перерви глядачі конкурентної гри не побачили. "Реал" міцно захопив ініціативу у свої руки та у зародку гасив усі намагання "Ювентуса" опиратися.

Команда Зінедіна Зідана організовувала одну атаку за іншою та врешті досягли свого. На 61-й хвилині Тоні Кроос пробив по воротах, Джанлуїджі Буффон зреагував на удар, але першим на підбиранні виявився Каземіро, який за допомогою ще одного рикошету дальнім пострілом вивів мадридців вперед.

"Ювентус" виглядав повністю деморалізованим і за три хвилини пропустив ще раз. Для туринців повною несподіванкою виявилася поява на правому фланзі центрального півзахисника "Реалу" Луки Модріча, який віддав філігранну передачу до карного майданчика, після якої Кріштіану Роналду зіграв на випередження та зняв питання про переможця фіналу.

Неймовірний рекорд

Дещо зіпсував враження від перемоги мадридців епізод на 84-й хвилині, коли Серхіо Рамос порушив правила проти Хуана Куадрадо, а потім після легкого поштовху колумбійця впав на газон, як підкошений. На суддю акторські здібності капітана "Реалу" справили неймовірне враження, і він, показавши Куадрадо другу жовту картку, вилучив туринця з поля.

Команда Зінедіна Зідана скористалася численною перевагою. На 90-й хвилині Марсело здійснив відмінний прохід лівим флангом та прострілив на Марко Асенсіо, який зробив рахунок матчу непристойним.

"Реал" переміг з рахунком 4:1 та став першою у історії командою, яка двічі поспіль виграла Лігу чемпіонів. Загалом же мадридці виграли головний єврокубок у 11-й раз та оновили рекорд за цим досягненням.