Фантастичні удари. Топ-10 найкращих голів Ліги чемпіонів

Еспресо пропонує підбірку найкращих голів Ліги чемпіонів сезону 2016/17

10. Месут Озіл, Арсенал

"Лудогорець" – "Арсенал" 2:3

Месут Озіл у гостьовому матчі проти болгарського "Лудогорця" вирвав для своєї команди перемогу на 87-й хвилині. Банальний вихід сам на сам німецький хавбек перетворив на шедевр, перед тим як вразити ворота перекинувши м'яч через голкіпера та вклавши фінтом на газон двох захисників. 

9. Сауль Ньїгес, "Атлетико"

"Байєр" – "Атлетико" 2:4

Сауль Ньїгес у першому матчі 1/8 фіналу своїм голом деморалізував футболістів леверкузенського "Байєра". Він немов на тренуванні невимушено пройшов правим флангом змістився у центр і обвідним ударом вразив дальню "дев'ятку". 

8. Арьєн Роббен, "Баварія"

"Баварія" – "Арсенал" 5:1

Зміщення Арьєна Роббена з правого флангу у центр, яке завершується потужним ударом – це маневр, про який знають усі на світі суперники. Тим не менше голландський хавбек продовжує цей фінт ефективно використовувати і забивати голи. Черговою жертвою футболіста "Баварії" став "Арсенал". 

7. Іско (Карім Бензема), "Реал"

"Атлетико" – "Реал" 2:1

Після перемоги "Реалу" у першому півфіналі над "Атлетико" з рахунком 3:0, у повторній грі "вершкові" опинилися на межі катастрофи, пропустивши два голи у першому таймі. Проте "погасив пожежу" Іско, який збив перед перервою. Для нього все зробив Карім Бензема, який неймовірним чином переграв біля лицьової лінії трьох суперників. 

6. Томас Ділейні, "Копенгаген"

"Копенгаген" – "Брюгге" 4:0

Чудові голи забиваються не лише у матчах між європейськими грандами. Свідчення цього гол ірландця Томаса Ділейні, який ударом з лету в "дев'ятку" поклав початок розгрому данським "Копенгагеном" бельгійського "Брюгге". 

5. Каземіро, "Реал"

"Реал" – "Наполі" 3:1

У першому матчі 1/8 фіналу проти "Наполі" для "Реалу" все складалося не найкращим чином – мадридці вдома пропустили першими. Навіть коли вони повели в один м'яч – становище перед повторною грою видавалося хитким. Виправив ситуацію Каземіро, який увігнав м'яч у сітку ударом злету та дозволив "Реалу" зітхнути вільно. 

4. Тео Уолкотт, "Арсенал"

"Арсенал" – "Баварія" 1:5

Матчі 1/8 фіналу проти "Баварії" перетворилися для "Арсенала" на суцільний жах – обидві гри завершилися поразкою лондонців з рахунком 1:5.  У повторному матчі надію на порятунок англійцям подарував Тео Уолкотт, який завершив вражаючий сольний прохід ударом під поперечину. Щоправда протрималася вона недовго. 

3. Кріштіану Роналду (Марсело), "Реал"

"Реал" – "Баварія" 4:2

"Реал" у домашньому чвертьфіналі розгубив перевагу здобуту завдяки гостьовій перемозі 2:1, та поступився з аналогічним рахунком. Мадридці дотисли мюнхенців у додатковий час. Марсело у овертаймі створив справжній витвір мистецтва, протягнувши м'яч через півполя та виклавши його Кріштіану Роналду, якому залишалося лише підставити ногу і вразити ворота. 

2. Дані Алвес, "Ювентус"

"Ювентус" – "Монако" 2:1

Цього сезону у "Барселоні" кусають лікті, через те що відпустили бразильця Дані Алвеса до "Ювентуса". Правий захисник не лише "випалює" свій фланг та віддає результативні паси, але й забиває. В другому півфіналі проти "Монкао" від забив дивовижний гол, пробивши з льоту після кутового. 

1. Маріо Манджукіч, "Ювентус"

"Ювентус" – "Реал" 1:4

Найкращий гол цього сезону було забито, як і належить у фіналі Ліги чемпіонів. Форвард "Ювентуса" Маріо Манджукіч опинившись під опікою двох суперників на вході до карного майданчика, прийняв феноменальне рішення – взяв м'яч на груди та пробив через себе.