Конор Макгрегор. Як харизматичний сантехнік став найбагатшим бійцем світу

Дмитро Марценишин
23 червня, 2017 п'ятниця
17:00

Як ірландський боєць змішаних єдиноборств Конор Макгрегор долав шлях від соціального дна до всесвітнього визнання

26 серпня у Лас-Вегасі відбудеться поєдинок між найкращим боксером світу Флойдом Мейвезером та найсильнішим бійцем змішаних єдиноборств – Конором Макгрегором. Цей бій ще до його проведення назвали найдорожчим у історії – організатори планують заробити $600 млн, а кожен з учасників протистояння покладе до кишені, як мінімум, по $100 млн.

І якщо для Мейвезера подібні гонорари давно не дивина, то для Макгрегора все, що з ним відбувається, схоже на сон. Адже ще якихось 10 років тому цей ірландський хлопець працював у Дубліні звичайнісіньким сантехніком.

Уроки виживання

Конор Макгрегор народився у 1988 році у неблагополучному передмісті Дубліна – Крамліні. У 12 років почав займатися боксом, коли зрозумів, що потрібно вміти за себе постояти.

"Я не мав на меті здобути якийсь бісів титул. Я просто вчився виживати на вулицях", - пригадує Макгрегор, який згодом перепробував чимало видів єдиноборств - кікбоксинг, джиу-джитсу, грепплінг.

Як кожен ірландський хлопчисько - Конор захоплювався і футболом – у його сумці поруч з боксерськими рукавичками завжди лежали бутси і він з одного виснажливого тренування мчав на інше, щоб пограти у футбол.

Навіть розпочавши професійну кар'єру у MMA (змішаних єдиноборствах), Макгрегор продовжував грати у одній з регіональних ірландських ліг за клуб "Йеллоустоун" за який виступав до 2011-го року.

null

Закінчивши школу, юнак влаштувався учнем сантехніка, але за півтора роки – вже після своєї першої поразки у професіональному MMA від литовця Артемія Ситенкова, зрозумів, що треба зосередитися на чомусь одному.

Попри наполягання батька, Конор звільнився з роботи, заявивши, що він створений для єдиноборств. Жив на допомогу по безробіттю, двічі на день наполегливо тренувався та поставив собі мету, яка тоді здавалася безглуздою – у 25 років стати мільйонером.

Врешті Макгрегор свого досягнув, а легендарний голлівудський актор Сільвестр Сталонне навіть назвав ірландця за його дивовижний злет - Роккі з реального життя.

Втілення мрії

null

Справжнє сходження Макгрегора розпочалося у 2012 році, коли він став чемпіоном британської бійцівської франшизи Cage Warriors одразу у двох вагових категоріях – напівлегкій (до 66 кг) та легкій (до 70 кг), перемігши північноірландця Дейва Гілла та словака Івана Бухінгера.

Свій наступний поєдинок боєць на прізвисько The Notorious (Сумновідомий) проводив уже у США під егідою найпрестижнішої у світі організації MMA – Абсолютному бійцівському чемпіонаті (UFC).

Запопадливий президент UFC Дейна Вайт вчасно розгледів неймовірний комерційний потенціал ірландця. Він був вибуховим і приховувався не лише у бійцівських талантах, але й у надзвичайній харизмі.

Це було саме те, чого жадала Америка з її 40-мільйонною ірландською діаспорою. Тож вже за чотири роки після появи Макгрегора у UFC змішані єдиноборства у США набули неймовірної популярності.

Читайте також: Кров та гроші. Чому змішані єдиноборства коштують $4 млрд та перемагають бокс

Не залишився у накладі й сам Макгрегор - у 2013 році за свій дебютний поєдинок у UFC він отримав нещасних $8 тис., а вже за два роки став справжнісіньким мільйонером. Причому ірландець відібрав чемпіонський пояс у напівлегкій вазі у бразильця Жозе Альдо у надзвичайно ефектному стилі.

Спочатку він це зробив на передматчевій прес-конференції, вихопивши пояс у ошелешеного Альдо. А потім принизив суперника й у клітці, нокаутувавши його на 13-й секунді бою.

 

Зараз Конор Макгрегор перший у історії UFC чемпіон у двох категоріях – у листопаді минулого року він ще й нокаутував американця Едді Альвареса та здобув титул у легкій вазі.

Неймовірна харизма

null

Взагалі - поведінка Конора Макгрегора за межами октагону заслуговує окремої уваги і є складовою його фантастичного успіху. Він вдало епатує публіку та успішно розкручує бої. Починаючи з 2016 року жоден з поєдинків ірландця не зібрав у платних трансляціях аудиторію меншу за 1,5 млн глядачів, які за таке задоволення платять $27-80 за перегляд лише одного поєдинку.

Навіть свою першу поразку у UFC ірландець виставив під правильним кутом. У березні 2016-го року він перескочив одразу з напівлегкої категорії у напівсередню (до 77 кг) та кинув виклик американцю Нейту Діасу зі США.

null

Це виявилося дещо зухвало, адже суперник за добу після зважування суттєво набрав вагу і в день бою тягнув на всі 90 кг та витримав численні удари Макгрегора, якого здолав задушливим прийомом.

"Я з'їдав по два стейка на день, дозволяв собі багато солодощів і почуття перенасичення загасило бойовий запал. Битися потрібно на голодний шлунок", - констатував причини своєї поразки Макгрегор.

Сумував ірландець недовго і вже у серпні взяв у Діаса реванш, відлупцювавши та впевнено перемігши його одноголосним рішенням суддів. А напередодні бою Макгрегор влаштував чергове шоу на прес-конференції, вступивши з Діасом запеклу "перестрілку" пляшками.

Це коштувало ірландцю $150 тис. штрафу. "Суддя вдарив молотком, а я був просто в шоці. 150 тисяч? Десять років тому я б не заплатив за таке й 150 євро", - зізнався Макгрегор.

Але саме за такі шалені вчинки ірландця обожнюють співвітчизники та люблять фани в усьому світі. Конор віддячує їм взаємністю. Одного разу, йдучи вулицею, він побачив на балконі ірландський прапор поруч зі своєю картонною фігурою та не роздумуючи зайшов до свого фана у гості.

А те що коять на прес-конференціях та боях Макгрегора його ірландські вболівальники складно передати словами, це потрібно просто бачити.

Макгрегор це цінує і обіцяє колись провести свій бій у Дубліні на культовій арені "Кроук парк", де грає збірна Ірландії з футболу, та колись бився легендарний Моххамед Алі.

Зірка поза жанрами

null

Популярність Макгрегора у світі величезна. Лише у Instagram він має 14 млн фолловерів. Американський журнал Times включив ірландця до списку 100 найвпливовіших людей світу та розмістив його фото на своїй обкладинці. А анотацію для видання склав сам Арнольд Шварценеггер.

"Макгрегор - це більше, ніж боєць, спортсмен, чемпіон. Конор - це надзвичайна особистість. Його енергія є абсолютно заразною", - написав славетний американець.

Читайте також: Макгрегор-Мейвезер. Чи зможе боєць ММА вибити $600 млн з боксера

У свіжому рейтингу найбагатших спортсменів світу іншого авторитетного журналу - Forbes  - Макгрегор займає 24-те місце – лише за минулий рік він поклав до кишені $34 млн. Більше нього не заробив жоден представник єдиноборств у світі, навіть найіменитіші боксери.

Між тим, гроші Макгрегор отримує не лише за бої – ірландець бажане обличчя для багатьох брендів і рекламує буквально все – від автомобілів, до одягу, взуття і годинників.

null

Неабияк зацікавив ірландець і кіноіндустрію. Минулого року він отримав одразу дві пропозиції - знатися у сіквелі "Хижака" та культовому серіалі "Гра престолів". І від обох відмовився.

"У мене пекельно боліла гомілка, я бив нею 25 хвилин по колінах того хлопця. Нога просто відвалюється, а мені пропонують роль в "Грі престолів". Я сказав їм, що хочу бути в боях, а не в шоу-бізнесі", - пояснив Макгрегор причину відмови.

Проте, героєм цього серіалу Макгрегор вже мав нагоду себе уявити раніше, коли провів спаринг з одним із персонажів "Гри престолів" – Горою.

Найважливіші справи

Практично немає сумніву, що з часом шоу-бізнесу вдасться затягти Макгрегора у свої тенета. Та поки ірландець заклопотаний іншими справами. У травні його дружина Ді Девлін народила йому первістка – Конора Джека Макгрегора.

"Раніше я гнався за успіхом. Майже десять років все миготіло, як у казино. Та зараз я зосереджений на своїй родині. Я люблю свою сім'ю - це мої люди, моя кров, моя спадщина" – розповідає Макгрегор.

null

А ще у нього на носі згадуваний бій з Мейвезером, у якому він пообіцяв знищити американця. "Якщо я вирішу побитися з ним просто так - то пошлю під три чорти UFC, ММА, бокс та спорт. Це буде мій найлегший бій за все життя", - запевнив Макгрегор.

Проте, як відомо, поєдинок між Макгрегором та Мейвезером пройде за боксерськими правилами і фаворитом у ньому буде зовсім не ірландець. Та Макгрегору до ролі андердога не звикати. Цей сантехник з неблагополучного району Дубліна вже неодноразово доводив, що вміє йти всупереч обставинам. 

Теги:
Читайте також:
Київ
+11°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 38.95
    Купівля 38.95
    Продаж 39.47
  • EUR
    Купівля 42.08
    Продаж 42.85
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
29 березня
13:42
Обстріл, Харків
Нові боєприпаси РФ можуть долітати до будь-якого району Харкова, - Синєгубов
13:39
електроенергія
Україна експортуватиме електроенергію попри атаки РФ: ситуація в енергосистемі станом на 29 березня
13:35
долари
Україна отримала $1,5 млрд позики від Японії та Великої Британії
13:20
Оновлено
"Моя страсна п’ятниця почалася в укритті": посол Британії про атаку РФ на Україну 29 березня
13:04
транспортна карта
У Києві з 1 квітня транспортна карта подорожчає на 25 грн
12:59
На фото: Софія Морозюк
Скандальна художниця Морозюк виставила на продаж свої картини по $5 тис.
12:59
У Києві до 15 червня обмежать рух транспорту Північним мостом. Причина
12:51
Бузок
Синоптикиня Наталка Діденко анонсувала на вихідних сонячну погоду
12:49
Ексклюзив
На фото: поранений в стабпункті
Студент КПІ розповів про гусеничні евакуаційні ноші, які допомагають рятувати бійців з поля бою
12:47
Зеленський РНБО
Зеленський провів засідання РНБО в оновленому складі: окреслив для органу 5 завдань
12:36
Загибель помічника Залужного Частякова: завершено розслідування щодо офіцера, який подарував гранати
12:12
Оновлено
Атака на Україну 29 березня 2024
РФ атакувала Україну "шахедами" та ракетами: поранено 6 людей, пошкоджено ТЕС і ГЕС
12:11
Постачали в РФ граніт для виготовлення пам’ятників загиблим окупантам: СБУ затримала підозрюваних
12:08
OPINION
Юрій Богданов
"Синіми светрами" у "Крокус-Сіті" закривають провал ФСБ
11:52
Україна повернула тіла 121 полеглого захисника
11:50
На фото: 50 Cent
Колишня дівчина репера 50 Cent звинуватила його в зґвалтуванні та фізичному насильстві
11:49
польща україна , біженці
Польща планує надати біженцям з України право змінити статус перебування: подробиці
11:37
ППО збила 3 російських безпілотники на Херсонщині
У Румунії біля українського кордону знайшли фрагменти безпілотника
11:24
На Дніпропетровщині РФ атакувала дроном автівку: загинув чоловік
11:20
На фото: Алессандро Мікеле
Колишній креативний директор Gucci Алессандро Мікеле очолив Valentino
11:20
діти, війна
З окупованих територій Херсонщини вдалося повернути родини з трьома дітьми
11:13
Зроблено в Україні
"Зроблено в Україні": у Сумах відкрили перший офіс підтримки мікро- та малого бізнесу
11:09
Бундестаг
У бундестазі вважають, що розгортання сухопутних військ країни НАТО в Україні не означає автоматичного вступу в конфлікт інших членів Альянсу, - ЗМІ
10:58
Ексклюзив
Сергій Згурець, український журналіст, військовий експерт
Боєприпаси в Україну почнуть надходити з квітня, і це суттєво змінить динаміку на полі бою, - Згурець
10:57
годинник, зміна часу
Україна 31 березня переходить на літній час: у Мінекономіки нагадали причини
10:55
ракета Х-101
У Молдові не підтвердили інформацію про проліт російської ракети над своєю територією
10:54
На фото: пропалестинська акція у Cтокгольмі з вимогою виключити Ізраїль з Євробачення-2024
Ізраїль закликав своїх громадян не ходити з національною символікою під час Євробачення у Мальме
10:49
Володимир Соловйов
У Вірменії заблокували трансляцію програм російського пропагандиста Соловйова
10:27
Валерій Залужний та Олександр Сирський
Сирський прокоментував звільнення Залужного
10:25
Анонс
Фільм Одеса: змінюючи код
Віднайти код Одеси у її героях: в п'ятничному ефірі Еспресо новий документальний фільм
10:22
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 29 березня: скільки коштує долар, євро та злотий
10:20
Фортифікації, зуби дракона
Військові та цивільні інженери об’єдналися для зведення фортифікацій на Запорізькому напрямку
10:16
Авдіївка
Сирський розповів, скільки українських військових потрапили у полон до РФ під час виходу з Авдіївки
10:14
Наводила авіабомби на Сумщину: СБУ затримала пособницю окупантів
10:07
Олександр Сирський, Рустем Умєров
У ЗСУ переглянули потребу в мобілізації 500 тис. людей, - Сирський
10:00
OPINION
Сергій Фурса
Чому поляки не вважають себе "боягузами"?
09:58
На фото: Антон Птушкін
"Смертю людини вже нікого на Заході не здивувати": Птушкін презентував документалку про тварин і війну
09:57
Patriot
Улітку Нідерланди розгорнуть системи Patriot у Литві
09:43
Олександр Сирський
Атаки дронами по кораблях РФ виявилися такими ефективними, що може йтися про зміну стратегії війни на морі, - Сирський
09:41
Ексклюзив
окупанти в Криму
Ворог перекинув резерви з Куп'янського напрямку, щоб просунутися на Лиман, - командир взводу 95-ї ОДШБр Краснов
Більше новин