Довгий список дитячих книжок на участь у конкурсі “Еспресо. Вибір читачів”

1 липня, 2017 субота
11:29

Оргкомітет премії “Еспресо. Вибір читачів” сформував список книжок, які увійшли до “довгого списку”. Участь у наступному етапі братимуть більше сотні видань

Протягом червня надійшло близько 150 заявок на участь від премії. Після ретельної перевірки їх на відповідність вимогам, до конкурсу увійшли більше сотні книжок. З них 50 - це книжки для дітей.

Представляємо список у номінації “Дитяча література” (книги для дітей та підлітків).

Ці книжки переходять у другий етап.


null28 днів із життя Бурундука (Іван Андрусяк)
Вид-во "Фонтан Казок"


Повість про життя підлітків. Коли однокласники обзивають тебе Бурундуком і насміхаються, бо ти не вмієш стрибати через козла і лазити по канату, — тоді на душі так кепсько, що ти готовий на будь-що, тільки б довести їм усім, хто такий Івась Бондарук насправді. Навіть на те, щоб вивести собі… кишенько­вого чортика!

 

 

 

nullБайки діточкам про Косю-домовичка (Ольга Пилипенко)
Вид-во "Vivat"


Домовичок Кося обожнює бешкетувати, тому часто потрапляє в небезпечні ситуації, але завжди знаходить вихід, а заразом складає правила безпечної поведінки для дітей.

 

 

nullБігль старший (Оксана Лущевська)
Вид-во "Vivat"


Коля не розуміє, чому його літній друг, дядь Мирон, не хоче завести пса. Невже він їх не любить? А може, він застарий для таких клопотів? Одного дня хлопчик знаходить покинутого собаку й приводить його до самотнього сусіда. На що готовий його літній друг, аби врятувати чотирилапого?

 

 

nullВедмідь не хоче спати (Була Оксана)
"Видавництво Старого Лева"


Як і кожного року, наприкінці осені ведмідь зібрався спати. Він завершував останні приготування і чекав, коли прийдуть туконі, щоб допомогти влаштуватись у барлозі. Однак йому зустрівся зубр, який розповів, як живуть взимку ті, хто не спить. Що робитиме ведмідь тепер, коли знає правду - взимку весело, а хто спить, той все пропускає?

 

 

 

nullГолосно, тихо, пошепки (Творча майстерня «Аґрафка», Романа Романишин, Андрій Лесів)
"Видавництво Старого Лева"


Книжка-картинка про слух, звук і тишу, про голос і мовчання, про звуки. Про те, як важливо слухати і чути один одного. Ця книга «зазвучить» багатьма голосами, яскравими кольорами, цікавими фактами та промовистими візуальними образами. На папері відтворені світ шуму, звуки музики, міста та природи. Тут написано про те, який звук найстаріший у Всесвіті, хто має найкращий слух і який музичний твір є найтихішим. Як спілкуються люди, які не чують, і якою важливою в нашому житті є тиша.

 

 

nullГості на мітлі (Володимир Рутківський)
Видавництво Старого Лева"


Стара відьма разом зі своїм слугою, чаклунським котом Аристархом, отримала відрядження з Лисої гори. Вона має прилетіти до рідного села, де ще малою зазнала безліч принижень та образ, і викрасти якусь дівчинку для того, щоб зробити її своєю ученицею. Спочатку страшні посланці навіть перевиконують план...

 

 

 

 

nullДе ви, кохані леви? (Наталя Трохим)
"Видавництво Старого Лева"


Ніжні вірші збірки запрошують читачів у дивовижний і чарівний світ природи. Тут ховаються за деревами леви і рисі, вигулькують з-під трави гриби і чорниці, вечір ходить у капелюсі, а дощик скаче по воді. А хто на кого схожий — киця на хмаринку чи навпаки.

 

 

 

nullДе Ойра? (Таня Стус)
Вид-во "Vivat"


Книга розповідає маленький епізод із життя Орисі та її песика Ойри розкриває кілька важливих сторін людських стосунків і зокрема родинних. Повага до простору та потреб інших, уміння ділитися, важливість «плекання внутрішнього садочка», подолання страху – усе це робить нас ближчими й наповненішими.

 

nullДень народження привида (Сашко Дерманський)
Вид-во "Фонтан Казок"


У День народження до привида Сашуки Писуки прийдуть у гості всі його друзі-привиди – і Зловісна Марта, і Гарнюня Гапуня, і Балухатий Блюм, і Рудий Зуб, і Май Онес, і навіть Зелепонь Квартальна… І в кожного буде своя історія – химерна, розбишацька, страшненька, повчальна, добра – і неодмінно весела! 

 

 

 

nullДень усіх білок (Ірена Карпа)
Вид-во "Чорні вівці"


«День усіх білок» – це розповідь про те, що насправді є цінним у житті та як важливо вміти боротися за свої права, незалежно від того, хто ти: дорослий, дитина чи лісове звірятко. Книжка сповнена пригод і гумору, карколомних поворотів і складних ситуацій, з яких хоробро виплутуються наші герої: білки і собаки, сови і кроти, лісники і бандити. Це добра й бешкетлива історія про дружбу, свободу і Мрію. 

 

 

nullЖиття і сніг (Мар'яна Прохасько, Тарас Прохасько)
"Видавництво Старого Лева"


Книжка-картинка. Головним викликом для авторів стало розповісти стару історію трохи іншими засобами, де картинки набувають стрункішого значення, де випадковість перетворюється на закономірність і структурованість, а слова, яких стає значно менше, укладаються в нову мову – лаконічну і виважену. На світі є ліс. У лісі є нора. У норі живуть кроти. Яке їхнє життя? Чим воно відрізняється від життя інших тварин? Чи є щось таке, що об’єднує усіх?

 

 

nullЗубр шукає гніздо (Оксана Була)

"Видавництво Старого Лева"

Дванадцять оповідань від сучасних українських письменниць торкаються важливих тем підліткового життя. Мрії та страхи, любов і зрада, дружба і втрати, шкільні справи і стосунки з батьками, розваги і хобі... Тонко описані, багатогранні, сповнені гумору та справжніх емоцій історії зацікавлять і юних, і дорослих читачів.

 

 

 

nullКазки-горошинки (Ірина Савка)
"Видавництво Старого Лева"


Казки про дружбу і підтримку, винахідливість і працелюбність. Одна польова мишка якось знайшла маленьку горошинку, але не схрумала, а вкрила її тепленько і чекала весни, щоб посадити горошинку в землю. Отак із неї й проросли ці чарівні «Казки-горошинки», в яких лисичка надумала спекти пасочку, а жабка — заспівати краще від самого соловейка, ведмедики вирішили не спати взимку, а дві бджілки-сестрички готували цілющий мед для дітей.

 

 

 

nullКлюч до книги скрижалей (Оксана Мардус)
Вид-во "Фонтан Казок"


Ця книжка — історично-пригодницький детектив, у героях якого впізнає себе кожен підліток, якому цікаво розкрити джерела свого роду. Тут кмітливі школярі розслідують таємниці життя славетного будівни­чого Якима Погребняка, який на замовлення запорозьких козаків звів унікальний бароковий храм без жодного цвяха. Карколомний сюжет зі справжнім привидом, таємничим підземеллям, дивовижною книгою скрижалей і розколотою кахлею, яку треба відновити, щоб зняти давнє родове прокляття…

 

 

 

nullКнига рекордів Говорухи (Саша Кочубей)
Вид-во "Фонтан Казок"


«Книга рекордів Говорухи» — нова пригода улюблених героїв повісті «Сім нескладух Говорухи». І це ті герої, в яких сучасні українські школярі справ­ді «впізнаю́ть себе».
У Андрійка Говорухи, шкільне прізвисько Андроїд, і його друга Юрчика нова халепа: подруги захопилися популярним актором і пе­рестали звертати на них увагу. Але Говоруха не здається! Він ладен сам встановити які завгодно рекорди, щоб прославитися й перемог­ти несподіваного суперника.

 

 

 

 

nullКолисанки і дрімливі вірші (Савка Мар'яна)
"Видавництво Старого Лева"


Малюк не спить? Можливо, це тому, що він не знає про чарівне слово «на добраніч»? А може, ви просто ще не співали йому річкової чи котикової колискової? Не знаєте їх? Не біда. Навчитися нових колискових, а ще – рахувати з малечею зорі і маленьких слоненят ви зможете, гортаючи книгу «Колисанки і дрімливі вірші».

 

 

nullКомп і компанія (Анна Коршунова)
Вид-во "Час майстрів"


Книжка про те, як знайти себе у цьому зеленому, сонячному, галасливому світі, повному пригод і несподіванок ― варто лише натиснути кнопку «Вимкнути комп’ютер» і зробити крок назустріч літу.
Владик виріс у місті, і навіть тиждень у селі без комп’ютера й Інтернету здається йому справжньою каторгою, примхою дорослих, яку доведеться якось перетерпіти... ― та вже за кілька днів він разом із компанією нових друзів вартуватиме на таємних тренуваннях, зазіхатиме на черешні в сусідському садку й врятує від шахраїв шкільний комп’ютерний клас і вигадуватиме купу причин, аби лишитися в селі до кінця канікул і здійснити таємний план «Сто кроків».

 

 

nullКраїна Українія (Тетяна Майданович)
Вид-во "Криниця"


Читачі книги потрапляють у дивовижну країну Українію. Ця країна «і звичайна, і немов казкова»: вона вкорінюється у видимій Україні і рясно квітує в уяві, а головне – приходить у людське серце. Це світ, в якому діти, весело граючись, вже вчаться бути господарями довкілля, майбутніми свідомими і творчими громадянами. Сюжети віршів цікаві саме життєвою правдою, яка у почуттях, вчинках, подіях своєрідно поєднана із казковістю.

 

 

nullКрута компанія (Надія Біла)
Вид-во "Академія"


Мілка і її компанія — комфортний світ дівчат із сорокової школи. У їхні майже шістнадцять усе вабить і складається більш-менш очікувано. Мілка зустрічається із Сашком, але нічого, крім розчарувань і принижень, не знаходить з ним. А ще є Дімка і його друзі.У Дімки тато-алкоголік і втомлена життям мама. Від усіх проблем він ховається у Світлани, яка втікає з ним від своєї самотності. Світ Дімки не такий, як у Мілки — фешенебельний міні-світ, де пахне квітковими парфумами, а довкола море фальші. За законом несподіванки, в якийсь момент ці світи зіштовхуються. У «хеппі-фіналі» Мілка і Дімка виходять на свою, вже нову, орбіту. Бо крута компанія може давати і повчальні уроки.

 

 

 

nullКуди відлітають риби (Ростислав Попський, Іван Малкович)
Вид-во "АБАБАГАЛАМАГА"


У казковій історії розповідається про маленьку Дівчинку, яка влітку приїхала до свого Дідуся. Там вона знайомиться з чудернацькими Іржавчиками і стає свідком казкової Ночі Великого Вітру, коли відбуваються нечувані дива...

 

 

 

nullЛеля з будиночка на дереві (Юля Лящинська)
"Видавництво Старого Лева"


Леля — звичайна дівчинка, жвава і весела. Але житло у неї незвичне — вона з татом і мамою живе в будиночку на дереві. Одного дня з’являються лихі сусіди, які хочуть відібрати їхній затишний дім на втіху своєму розбещеному синку, якого дівчинка називає Свинопринцом. Проте рішуча і відважна Леля, дарма що мала, стає на захист будиночка…

 

 

 

 

 

nullЛеонід Глібов - дітям (Олена Волосевич)

Вид-во "Апріорі"

У цій - багато цікавих фактів про життя та творчість українського письменника, поета, байкаря, видавця та громадського діяча - Леоніда Глібова. Книга проілюстрована світлинами, ілюстраціями, документами і рукописами письменника, що дозволить читачам глибше зануритись в поетичний світ автора.

 

 

 

nullЛізка Мармизко (Наталія Ясіновська)
"Видавництво Старого Лева"


Як подружитися з Вовком і Березою? Чи вміють плавати хом’яки? Навіщо маленькій «і» крапочка? Про все це знає Лізка Мармизко. І залюбки вам розповість. А ще вона любить малювати, експериментувати і не любить нудьгувати. Та й навіщо? Якщо завжди можна покликати друга і вигадати веселу забаву?

 

 

 

 

 

nullЛякація (Іван Андрусяк)
Вид-во "Фонтан Казок"


Збірка «Лякація» удостоєна у 2016 році Корнійчуковської премії, а низка віршів із неї включена до нової шкільної програми для вивчення в третьому класі. Тут, і кумедні, і розбишацькі сюжети, і яскраві образи й «добрі капості». Це вірші, які не вчаться напам’ять, а легко запам’ятовуються самі.

 

 

nullМиші. Казка-шкряботушка (Соня Атлантова)
Вид-во "Фонтан Казок"


Гумористична казка-шкрябо­тушка «Миші» приведе в світ веселих пригод. Миші — такі само люди. Можуть і накапостити, і начуди­ти, — а можуть і подвиг звершити, особливо заради дівчинки чи хлопчика, яка (який) ну дуже подобається. Зрештою, у них на все свій час: коли балуватися, бешкетувати й котів дратувати, а коли й нору трикімнатну рити і повну комору припасів готувати на зиму…

 

 

 

 

nullМікробор (Олег Чаклун)
Вид-во "Фонтан Казок"


Маленький робот Мікробот понад усе полюбляє гратися в хованки. Випадково опинившись на нашій планеті, він заводить дружбу з дівчинкою Амелією та хлопчиком Пітером, і вони разом перемагають космічного лиходія Сульфура. Упевнившись, що хованки тут неперевершені, Мікробот приводить іще сімох друзів-роботів — таких само веселих пустунів і розбишак. І вони вирішують пограти в хованки там, де ще ніхто й ніколи не грав. Але, звісно, без допомоги дітей їм не обійтися...

 

 

nullМікробот і галактичний пірат (Олег Чаклун)

Вид-во "Фонтан Казок"

Це третя книжка з циклу пригод маленького робота Мікробота і його друзів. Цього разу їм протистоїть наймоторошніший у галактиці пірат Зерос! А боротьбу з ним доведеться вести на дивовижній планеті Містерії, де немає нічого сталого — все безперестанку змінює барви й форми… Щоб здобути перемогу і врятувати світ, друзі мусять виявити не лише дива кмітливості, а й найкращі душевні якості.

 

 

nullМікробот і Кам’яний дракон (Олег Чаклун)
Вид-во "Фонтан Казок"


Цього разу на Мікробота чекає надзвичайна пригода в пустелі, де лютує страшний Кам’яний дракон, від якого потерпають не лише люди, а й гноми, і навіть Лю­динолис. І лише справжні друзі можуть здолати всі труднощі й урятувати світ. Надсучасні технології, суперможливості, дива техніки органічно поєднуються з живими тради­ціями доброї казки.

 

 

nullМісто Тіней (Мія Марченко)
Вид-во "Фонтан Казок"


Янгол, вирізаний зі слонової кістки, — єдине, що залишилося дванад­цятирічній Марті від матері. Її життя змінилося назавжди: переїзд, нова школа, чуже місто і заклопотаний батько, якого вона майже не знає. Чи зможуть вони порозумітися? Чи зустріне Марта нових друзів, особли­во коли на єдину її цінну річ тепер полюють одразу дві магічні істоти: золотоокий сажотрус і таємничий залізний птах? І чи зможе зневірена дівчинка віднайти в душі ту силу, яка перетворить скуте кригою Місто Тіней на Королівство Золотих Веж?

 

 

 

 

 

nullПеремагаючи долю. Козацьке щастя (Олександр Зубченко)
"Видавництво Старого Лева"


1638 рік, на Лівобережжі лютують коронні війська Миколая Потоцького та Яреми Вишневецького. Козацький обов’язок змушує Івана Рубая і його вірних друзів-козаків Юрка, Петка та Миколу покинути коханих дівчат та стати на захист рідної землі. Запорожцям не раз доведеться поглянути в очі смерті, бо їхній ворог – нещадна й всевладна польська шляхта. Бойовій майстерності звитяжних козаків заздрять найвправніші польські й турецькі воїни. 

 

 

nullПесик Гав, соловейко, джміль і два жолуді (Василь Шкляр)
Вид-во "Апріорі"


Подарункове видання. Емоційна, кумедна оповідь про дитячі пригоди, які трапляються з невгамовними дітлахами. Український текст супроводжується паралельним англійським варіантом.

 

 

 

 

 

nullПіраміда Синтії (Олег Чаклун)
Вид-во "Фонтан Казок"


Синтія, звісно, принцеса — але ж вона дочка Геніального Короля! Вибухова, ефектна, непередбачувана, цікава до всього нового й незвичного, лише вона здатна розгадати та­ємницю старовинного замку, запустити світловий комп’ютер, відкрити старанно замас­кований портал і розплутати ще чимало загадок — щоб, зрештою, врятувати від нещастя цілий світ, заснований на дивовижних надновітніх технологіях. А допоможуть їй у цьому незвичні друзі — таємничий Дворецький і кумедні роботи Тік і Так.

 

 

nullПомста Баби Яги (Василь Шкляр)

Вид-во "Апріорі"

Збірка яскравих оповідань про перше входження дитини у складний світ людських взаємин. Про пізнання добра і зла, які тісно сусідують як у реальному житті, так і в чарівній казці. Видання містить паралельний переклад оповідань англійською мовою.

 

 

 

 

nullПригоди Лумпумчика. Планета Рожевого Світанку (Марія Чумарна)
Вид-во "Навчальна книга-Богдан"


Пригодницько-фантастична повість, що розповідає про неймовірні історії з життя різних планет, маленького сатурнівця Лумпумчика і його друзів-землян Василька, Юрчика, Сашка, Іринки та інших. Це третя частина повісті. У ній ви разом з Юрчиком визволите з полону незвичайну дівчинку Уту, побуваєте на дивовижній Планеті Дитинства та познайомитесь із Васильковим молодшим братиком, який іще не народився…

 

 

nullПрилетіла пташечка (Оксана Кротюк)
Вид-во "Апріорі"


Книжка відкриє красу і шляхетність нашого народу. У народному календарі, який формувався віками, не було нічого випадкового. Як і немає жодної випадковості чи зайвини в народних традиціях. Недаремно вони пережили віки. У цій книзі: весняні народні свята, ігри й забави та навчиться робити чимало мистецьких речей. 

 

 

 

 

 

nullСамійло (Ярослав Яріш)
Вид-во "Час майстрів"


Історична пригодницька повість з елементами фентезі описує події, які відбуваються в часи, коли кочівники чинили набіги на українські землі, щоб грабувати та полонити людей, які потім ставали дуже хорошим товаром на ринку рабів. Звичайний сільський підліток Самійло вирушає у небезпечну мандрівку через таврійський степ до Криму, прагнучи звільнити свою молодшу сестричку, поневолену загарбниками. Книжка розповідає про славетне козацтво, про козаків-характерників, про честь, звитягу, готовність на самопожертву.

 

 

nullСім нескладух говорухи (Саша Кочубей)
Вид-во "Фонтан Казок"


Височенна як жирафа однокласниця Єва, образившись на Андрійка Говоруху (шкільне прізвисько Андроїд), напророчила йому сім неприємностей – нескладух. І ось вони починають збуватися – і хлопець усе дужче нервує, через що раз у раз потрапляє в усе кумедніші ситуації. Аж доки раптом не з’ясовується, що насправді… Говоруха з Євою одного зросту, а рахувати веснянки на обличчі дівчинки дуже навіть цікаво!

 

 

 

 

 

nullСпадкоємець та донька повітрулі. Книга 2 (Надія Марчук)

Вид-во "Апріорі"

Книжка про вірних друзів з дитинства. Дзвінка та Данилко мають надзвичайні здібності, завдяки яким врятували своє рідне село від руйнівних сил природи. Але доля кидає їм новий виклик - тепер вони мають допомогти своїй країні уникнути жахливого майбутнього. За дітьми полює темний чаклун - пан Війма, який здатен убити людину одним поглядом... Боротися з ним дітям допомагають їхні батьки, друзі, в також кумедні хоробрі домовички Тін і Ніта. На шляху Дзвінки та Данилка зустрічається багато незвичайних старих і нових знайомих. 

 

 

null

Справжнє диво (Олег Чаклун)
Вид-во "Фонтан Казок"


Лише справді добросердна дівчинка може подружитися зі сніговиком. Лише справді сміливий хлопчик може врятувати маленьку подружку від страшного птаха. Лише зі справжнім фантазером і мрійником дружи­тимуть морські баранці та веселка в небі. Такі казки вчать бачити незвичайне в звичайному, цікаве в буденному, казкове в усьому, що оточує.

 

 

 

nullСтаршокласниця. Першокурсниця (Анастасія Левкова)

"Видавництво Старого Лева"

У житті Лілії — переламний період: завершення школи та вступ в університет. У цей час відбувається стільки всього: кохання й «сотворення кумирів», перипетії взаємин із друзями та вчителями, розчарування. Це час, коли обираєш професію, що визначатиме вектор твого життя; коли починаєш розуміти, в якій країні живеш, і усвідомлюєш себе її громадянкою... Ліля переживала це на початку століття, коли ще не було соцмереж, а мобільні телефони та комп’ютери вважали розкішшю. Як це — бути підлітком початку 2000-х - у щоденнику Лілії Маринник.

 

 

nullСтонадцять халеп Остапа Квіточки (Сашко Дерманський)
Вид-во "АБАБАГАЛАМАГА"


Книжка, написана нібито для старшої читацької аудиторії, але ж… Немає жодних сумнівів, що чудернацькі та смішні пригоди молодого вчителя Остапа й не менш чудернацькі та смішні походеньки недодідька Вельзепера припадуть до смаку не лише старшим, а й молодшим школярам.

 

 

 

 

 

 

nullТимко і ґелґотунчик Шкода (Сергій Пантюк)
Вид-во "Фонтан Казок"


Зворушлива історія дружби кмітливого хлопчика Тимка і кумедного розби­шакуватого гусеняти з влучним прізвиськом Шкода не залишить байдужим не лише Вашу дитину, а й Вас. Адже в цій історії усе справжнє — і ферма, і люди, і птахи, свійські й дикі, а головне — справжні емоції і справжні пригоди.

 

 

nullТиранозавр Оленка. Горобці-молодці (Олена Горобець, Олеся Мамчич)
Вид-во "Фонтан Казок"


Це книжка-перевертун.
«Тиранозавр Оленка» – друга збірка для дітей поетеси Олесі Мамчич. Мама двох дівчаток, вона не лише все знає про те, хто мешкає в будиночку із зірками, який найкращий подарунок для люстерка, – а ще й прописує все це неймовірно хвацько, грайливо, весело і в найкращих традиціях сучасної поетики.
«Горобці-молодці» – дебют поетеси Олени Горобець у літературі для дітей. Мама двох хлопчиків, вона все знає про те, як скачати братика з інтернету і що може статися, коли бульку з жуйки видути аж надто велику.

 

 

nullТринадцятий місяць у році (Галина Кирпа)
"Видавництво Старого Лева"


Коли ростеш у незвичайній родині, в якій від тебе немає таємниць, як тут не бути трішки задорослою, як на свої 10 років? Коли твої батьки — письменники, дідусь і бабуся — колишні вчителі, мамині найближчі подруги — бібліотекарка і художниця, а менший двоюрідний братик щомісяця міняє професії — як тут не зростати допитливою й вигадливою дитиною? Катруся намагається зрозуміти світ дорослих, пізнати смерть, дружбу і брехню, почути все живе й неживе навколо, кожну травинку й комашку, дощ і вітер — і ділиться своїми спостереженнями.

 

 

 

 

null

Тринадцять історій у темряві (Галина Ткачук)
Вид-во "Темпора"


Фундаментом книжки стала усна «народна творчість», що прийшла до нас із дитинства. «На чорній-пречорній горі стоїть чорне-пречорне місто…», «Одного темного осіннього вечора одна дівчинка лишилася вдома сама…», – так починаються декотрі з історій, які розповідає Галина Ткачук. І ці початки є знайомими і навіть трохи рідними, либонь, для кожного з нас. Адже такі історії-страшилки діти, а подеколи й дорослі, люблять розповідати одне одному у відповідних ситуаціях. Наприклад, по вечорах у дитячих таборах, або в темних купе нічних поїздів, або біля вогнища у лісі… 

 

 

nullФайні товсті дівки, йо! (Тетяна Стрижевська)

Вид-во "Фонтан Казок"

Мілка й Зоряна — абсолютно сучасні дівчатка! Вони знають геть усе про моду і їхнє життя розписане за канонами провідних жіночих жур­налів. Та ось одного разу невблаганна доля на цілий місць закидає їх до бабусі в далеке карпатське село. І тут ґламурність мусить пройти випро­бування Справжністю! Що від неї залишиться на лоні справжньої при­роди, у спілкуванні зі справжніми людьми – та ще й тоді, коли у дівчаток уперше починають зароджуватися справжні почуття?

 

 

 

nullХтось, Або Водяне Серце (Вікторія Амеліна)
"Видавництво Старого Лева"


Головний герой цієї книжки – Хтось. І щоб дізнатися, хто ж він насправді, йому доведеться постаратися: навчитися читати, знайти команду однодумців і разом втілювати мрії. Весела і дуже красива історія для найменших про ту задачку, яку їм самим зовсім скоро доведеться вирішувати: хто я і яка моя мрія?А трапилася ця історія у великому акваріумі, великому й круглому, як наша планета...

 

 

 

nullЧат для дівчат (Стус (Щербаченко) Тетяна, Лущевська Оксана, Хромова Анна, Біла Надія, Ткачук Галина, Вздульська Валентина, Сердюк Маша, Ярова Альона, Малетич Наталка, Захабура Валентина, Ясіновська Наталія, Кочубей Саша)
"Видавництво Старого Лева"


Дванадцять оповідань від сучасних українських письменниць торкаються важливих тем підліткового життя. Мрії та страхи, любов і зрада, дружба і втрати, шкільні справи і стосунки з батьками, розваги і хобі... Тонко описані, багатогранні, сповнені гумору та справжніх емоцій історії зацікавлять і юних, і дорослих читачів.

 

 

 

 

 

nullВасилинка-руда вдача (Анна Володимирська)
Вид-во "Vivat"


Чи легко бути справжньою принцесою? Тим паче, якщо ти вчишся у звичайній школі, ще й оточена заздрісними людьми. Василинці доводиться боротися за право бути собою. У цьому їй допомагають близькі люди й вірний пес.

 

 

 

nullЯ х трамвай + зоопарк (Кузякин Кузька)
Вид-во "Vivat"


А у вас таргани є? А бруновухих чебурашок ви придбали? А з драконом ви знайомі? А на машині часу каталися? Якщо ні, то ласкаво просимо до прекрасного світу дитинства! Де завжди багато захоплюючих пригод! Де можна дружити навіть із грушею. Де хлопці носять вуса й закохуються. А головне — ніхто ніколи не сумує!

 


Другий етап стартує вже сьогодні. Протягом липня експертне журі визначить 5 книжок, які перейдуть до останнього третього етапу. Головне слово залишиться за читачами, які зроблять свій вибір у бібліотеках.

Теги:
Читайте також:
Київ
+5°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.41
    Купівля 39.41
    Продаж 39.92
  • EUR
    Купівля 42.16
    Продаж 42.89
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
19 квітня
02:20
Марта Костюк
Костюк перемогла імениту суперницю і вийшла у чвертьфінал турніру WTA у Німеччині
01:50
збитий "Шахед"
Росія атакувала Україну "шахедами". Ситуація у ніч на 19 квітня
01:45
окупант
У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам
01:00
фото Юлія Кочетова
Українська фотожурналістка Юлія Кочетова – серед переможців глобального етапу премії World Press Photo-2024
00:56
Анатолій Трубін, Бенфіка
Трубін не врятував "Бенфіку" від вильоту з Ліги Європи: по пенальті виграв "Марсель"
00:38
Баєр, Байєр, Ліга Європи
"Баєр" пройшов "Вест Гем" в ЛЄ і встановив історичний рекорд у європейському футболі
00:28
ЦРУ
Є ризик програшу України до кінця року, якщо не буде схвалено допомогу США, – директор ЦРУ Бернс
00:13
Оновлено
Харківщина газопровід пожежа
На Харківщині пошкоджено газопровід: виникла пожежа, постраждалих немає
00:01
Ентоні Блінкен та Дмитро Кулеба
"У нас немає плану Б": Кулеба прокоментував очікування від голосування в конгресі США
2024, четвер
18 квітня
23:56
Венеційська бієнале: українці поширили по всьому місту мапи бомбосховищ
23:44
Генасамблея ООН
США обмежили пересування очільника МЗС Ірану, який прибув на заходи ООН
23:13
В Україну після року роботи в Антарктиці повернулася 28-ма експедиція
23:03
Окупанти на ЗАЕС
У МАГАТЕ повідомили про вибухи на території ЗАЕС. Окупанти заявили, нібито "нейтралізували" дрон
23:01
Дмитро Кулеба
"Навіть більше є батарей, ніж 100": Кулеба про ППО, які можуть бути надані Україні
22:50
Meta представила прототип нової моделі ШІ LLaMA 3
22:27
конгрес США
Демократи у конгресі пообіцяли підтримати законопроєкт про допомогу Україні
22:18
Валдіс Домбровскіс
У G7 розглядають використання $300 млрд заморожених активів РФ як заставу для кредитів України, - віцепрезидент Єврокомісії Домбровскіс
22:14
Аналітика
Сергій Згурець, український журналіст, військовий експерт
Залежність України від допомоги США. Технологічні рішення та ситуація на полі бою. Колонка Сергія Згурця
21:51
Оновлено
Віцеканцлер Німеччини Габек
Віцеканцлер Німеччини Габек у Києві зустрівся з Зеленським
21:46
Ексклюзив
Військові
За умови нормальної ротації 70-80% військових повернулися б на фронт після відпочинку, - нардеп Костенко
21:40
"Схеми": Портнов, який перебуває в Іспанії, переоформив на дітей маєток під Києвом
21:36
Зеленський напередодні свята Песах зустрівся з єврейською громадою в укритті школи
21:30
Чехія допомога Україні
Україна та Чехія розпочали підготовку двосторонньої безпекової угоди
21:04
Google
Google звільнила 28 працівників, які протестували проти контракту компанії з Ізраїлем
20:57
Дмитро Сус
Касаційна палата Верховного Суду підтвердила вирок експосадовцю Генпрокуратури Сусу
20:27
Швейцарія
Уряд Швейцарії затвердив виділення Україні понад 5 млрд євро на відновлення
20:05
OPINION
Ігор Гулик
На повільному вогні. Як Україну підштовхують до "миру"
20:03
ЗСУ генштаб війна з Росією
Впродовж доби на фронті зафіксовано 71 бойове зіткнення, найбільше в районі Бахмута, - Генштаб
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 785-го дня війни: Україна має супердрони, що можуть вражати цілі в Сибіру, Німеччина передасть нам ще одну систему ППО
19:56
OPINION
Віталій Портников
Новий закон про допомогу Україні від США: деталі
19:52
Будинок футболу УАФ
Аудит в УАФ виявив відтік активів у 1,3 млрд грн за президентства Павелка
19:51
ЗРК Patriot
Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц
19:44
Ексклюзив
Ми побачили тривожні тенденції: Фонд "Демократичні ініціативи" про джерела, з яких українці отримують інформацію
19:42
Україна Британія
Британія надала Україні обладнання для покращення роботи ТЦК
19:29
Ексклюзив
військовий квиток, мобілізація
Захист прав людини в ЄС: кореспондентка Висоцька розповіла, що військовозобов'язаних силоміць повертати в Україну не будуть
19:20
аргентина нато
Аргентина попросила надати їй статус глобального партнера НАТО
19:13
безпілотник
Україна розробила дрони, які долають 3 тис. км і здатні долітати до Сибіру, - The Economist
19:10
Інтерв’ю
Володимир Нікулін
Поліцейський Володимир Нікулін з фільму "20 днів у Маріуполі": такої війни не було на нашому континенті
18:44
нафтовий танкер
"Cтворить екологічний хаос": очільник МЗС Швеції про переспрямування нафтових танкерів РФ через Балтійське море
18:34
TikTok
TikTok заблокував 24 профілі, які поширювали пропаганду РФ: серед них - сторінки Шарія, Дубінського та Панченко
Більше новин