У Барселоні стався теракт. Все, що відомо зараз

Ввечері 17 серпня на головній туристичній вулиці Барселони стався теракт, жертвами якого, за даними журналістів, стали щонайменше 13 людей

Увечері 17 серпня мікроавтобус наїхав на перехожих в Барселоні. Наїзд стався на бульварі Рамбла - найбільшій туристичній вулиці міста. Зіткнення відбулось на пішохідному переході.

Як розповідають очевидці, фургон рухався по вулиці зі швидкістю близько 80 кілометрів на годину, намагаючись зачепити якомога більше перехожих. Перш ніж зупинитися, він проїхав близько 600 метрів.

Спершу повідомлялося про двох загиблих та 25-26 поранених. Поліція одразу розцінила інцидент як терористичний акт.

Пізніше з'явилося відео інциденту й повідомлення про стрілянину.

Відразу після наїзду водій автівки вийшов з неї та зник. Поліція закрила станції метро у центрі міста і перекрила проїзд на окремих вулицях.

Потім стало відомо, що терорист захопив заручників та засів у розташованому поряд із місцем вчинення теракту турецькому ресторані "Ла Луна де Естамбул". Поліція оточила ресторан, в якому знаходився терорист.

У соціальних мережах також повідомлялось, що до цього ресторану увірвалися двоє озброєних чоловіків.

Пізніше ЗМІ спростували інформацію про захоплення заручників у ресторані.

Нападника, який вчинив наїзд мікроавтобусом на перехожих у Барселоні, звати Дрісс Укабір. Повідомляється, що він мешкає у місті Ріполь, поруч з яким поліція знайшла другий фургон терористів. Укабір орендував фургон в місті Санта-Парпетуа-да-Мугоза.

Поліція оприлюднила фото затриманого терориста.

Читайте також: Теракт на головній туристичній вулиці Барселони. Фоторепортаж

За попередніми даними, фургон терористи узяли напрокат в одній з місцевих фірм. Терористи зняли два фургони - другий чекав їх в сусідньому з Барселоною місті Вік; імовірно, вони хотіли на ньому втекти.

За даними джерела телеканалу RTVE, один підозрюваний затриманий. За даними видання La Vanguardia, - затримані двоє.

Потім повідомлялось, що у Барселоні невідомі двічі спробували проїхати на машині через поліцейський кордон. У результаті цього поранено чотирьох поліцейських.

Тим часом ФК "Барселона" висловив співчуття жертвам теракту.

"Страшно засмучені атакою на наше місто. Усі наші думки про жертв, їх сім'ї і жителів Барселони", - йдеться у повідомленні.

За останніми даними посадових осіб Каталонії підтверджено 13 загиблих і щонайменше 50 поранених в результаті теракту.