10 фільмів цього літа, які бажано подивитись

Еспресо обрало 10 фільмів, які не можна було пропустити цього літа у кіно

“Маніфесто” (Manifesto)

Кіноінсталяція, в якій дворазова володарка “Оскара” Кейт Бланшет грає 13 різних персонажів. Фільм складається з серії монологів - від декларацій футуристів і дадаїстів до роздумів окремих художників, архітекторів, танцівників та кінематографістів, які виголошує Бланшет, перевтілюючись в шкільну вчительку, ведучу новин, працівницю фабрики, бездомну людину та інших.


“Розваги дорослих дівчат” (Rough Night)

Брутальна, чорна комедія зі Скарлет Йоганссон та Демі Мур. П'ять найкращих подружок з коледжу возз’єднуються через 10 років, щоб влаштувати вечірку у Маямі. За багато років героїні дуже змінились, їх об’єднують лише безгузді спогади. На перший погляд безтурботний відпочинок обертається несподіваними відкриттями і небезпечними пригодами.


“Безсоромна мандрівка” (Snatched)

Гостросюжетна комедія, яка захоплює живою грою акторів та цинічними жартами, в яких нема місця політкоректності. Мати і донька відправляються в екстремальну подорож, де їхні стосунки мають пройти реальні випробування, після чого стануть ще міцнішими. Справжній подарунок для кіноманів у сезон відпусток. Ну і, звичайно, перша за 15 років поява у великому кіно неперевершеної Ґолді Гоун.


“Гіпопотам” (Hippopotamus)

Ексцентрична британська комедія за мотивами роману відомо англійського актора і письменника Стівена Фрая. Його герой - немолодий поет, дебошир і алкоголік Тед Волліс, якого виганяють з роботи в газеті. Хрещениця головного героя, якого всі звуть Гіпопотамом, пропонує йому провести розслідування в елітному будинку, який належить шкільному товаришеві Теда. Гіпопотам зацікавився справою, адже, за чутками, в цій садибі відбуваються дивні речі.


“Він і вона” (Mr & Mme Adelman)

Французька романтична драма, в центрі сюжету якої історія кохання двох молодих інтелектуалів Віктора і Сари, які обожнюють Джойса і Достоєвського. Героїв чекають випробування успіхом, багатством і банальної нудьгою. Попри це їм вдається залишатись бути разом, продовжувати розуміти та кохати одне одного.


“Дюнкерк” (Dunkirk)

Епічна воєнна драма від одного з найкращих сучасних режисерів - Крістофера Нолана (“Темний лицар”, “Початок”, “Інтерстеллар”). В основі сюжету - реальна історія евакуації близько 300 тис. солдатів з французького міста Дюнкерк, яка відбулась під час Другої світової війни. Фільм вражає постановочним розмахом, реальними авіаційними сценами, потужним саундтреком Ганса Циммера.

Читайте також: "Дюнкерк". До смерті красива війна у стилі техно


“У всьому винен єнот” (Wakefield)

Драматичний фільм з зіркою серіалу “У всі тяжкі” та фільму “Трамбо” Брайаном Кренстоном. У центрі сюжету успішний юрист, який одного дня вирішує поставити життя на паузу та втекти від родини. Але робить він це в оригінальний спосіб з можливістю спостерігати за тим, як домочадці шукатимуть його або, можливо, навіть його заміну.


“Червоний”

в українському прокаті з 24 серпня

Українська історична драма, екранізація роману Андрія Кокотюхи. У фільмі розказано про двох українців, які одночасно воювали за різні ідеали. Але доля звела їх в одному таборі. Тепер вони на каторзі: український повстанець Данило Червоний та радянський льотчик Віктор Гуров.


“Містер Штейн іде в онлайн” (Un profil pour deux)

Французька комедія з неперевершеним П’єром Рішаром. 75-річний вдівець веде самотній спосіб життя. Родичі дарують йому комп'ютер в надії оживити будні пенсіонера. Незабаром він заводить онлайн-знайомство, правда, дещо прикрасивши дані свого профайлу.


“На драйві” (Baby Driver)

Гостросюжетний бойовик від англійського режисера Едгара Райта. Хлопець на прізвисько Малюк полюбляє стильну музику, швидку їзду і адреналін в крові. Усе його життя - це суцільні погоні і перестрілки, адже він працює водієм, який допомагає бандитам втекти з місця злочину. Одного разу він по-справжньому закохується і вирішує вийти з гри, але спочатку йому потрібно виконати ще одне завдання.