Чоловічі жакети, червоний колір та ковбойські чоботи: 10 модних трендів осені-2017

Все, що потрібно знати про моду осіннього сезону

1. Яскравий червоний

Офіційно, червоний - головний колір цьогорічного осіннього сезону. Найвідоміші світові бренди представили осінні образи в цьому кольорі: від екстравагантних пальто Dolce&Gabanna до одноколірних look’ів TOD’s.

2. Чоботи з блисткітками

Сяючі чоботи, що переливаються на світлі – новий тренд сезону. Такі моделі, зокрема, з’явилися у колекціях Chanell та Seint Laurent. Справжня знахідка для тих, хто хоче почуватися зіркою. Щоправда, добирати образ до такого взуття потрібно дуже ретельно – забагато сяючих деталей у look’у можуть зробити його вульгарним та "дешевим", про що пишe Elle.

3. "Подих Дикого Заходу"

Цього сезону модні бренди "вдихнули" у застарілий тренд нове життя. Зокрема, у колекції Рафа Сімонса для Calvin Clein продемонстровано сучасні ремейки, натхненні стилем Дикого Заходу. Наразі у колекціях переважають шкіряні жилети, "коров’ячі" принти та чоботи зі сталевими носами.

4. Ретро-капелюхи

Новий тренд сезону – головні убори в стилі «ретро». Мода 1940-х ожила у нових колекціях від Prada, Mark Jacobs, Marni та MiuMiu. Головні напрямки в моделях ретро-капелюхів – ефект "пошарпаності" та вироби з хутра.

5. Вікторіанські комірці

Цієї осені захищати шию від холоду мода пропонує комірцями у стилі Вікторіанської епохи. Схожі моделі були прабабусями сучасних водолазок, і зустрічаються у колекціях Valentino, Lemaire, Kenzo та John Galliano. Виглядає елегантно, проте підійде нове модне віяння не кожній жінці, адже такі комірці візуально вкорочують шию.

6. Широкі плечі

Дизайнери жіночого одягу позичили стиль у чоловіків. Піджаки oversize, з широкими плечима пропонують Saint Laurent, Ellery, Isabel Marant, та ще декілька брендів.

7. Шотландська клітина

Шотландський картатий малюнок, утворений перетином тонких смужок різного кольору і ширини, вважається еталоном британського смаку і стилю. Костюми, жакети та пальто в таку клітину - інвестиція на роки, адже це справжня сучасна класика.

8. Деконструйована класика

Що буде, якщо декілька класичних силуетів та кольорів зібрати воєдино в одному предметі гардеробу, чи вирізати з них добрячий шмат? Схоже саме це питання зацікавило такі бренди, як Burberry, Preen, Ports 1961 та Thom Browne. Сміливо, яскраво, а от чи зійде ця тенденція до мас-маркету – невідомо.

9. Широкі ремені

Все ще актуальні широкі пояси. Їх головна принадність у тому, що вони добре підкреслюють лінію талії, роблячи її тоншою, а також візуально подовжують ноги. Модний аксесуар можна зустріти мало не у кожного другого бренду на модних показах.

10. Пальто з поясами

Імениті дизайнери та бренди, як от Louise Vuitton, Miu Miu та Sacai роблять особливий акцент на талії у нових моделях верхнього одягу, незалежно від використаного матеріалу – шкіри, хутра, деніму, тощо.