Як "Динамо" створювало та долало проблеми у матчі зі "Скендербеу"

Київське "Динамо" у матчі Ліги Європи проти албанського "Скендербеу" перемогло, після проваленого першого тайму

Як "Динамо" розпочало єврокубковий сезон

У "Динамо" старт у нинішній єврокубковій компанії вийшов неоднозначним. Кияни розпочинали виступи у Лізі чемпіонів. У третьому кваліфікаційному раунді після впевненої домашньої перемоги над швейцарським "Янг Бойз" 3:1, здавалося, що у динамівців не має виникнути проблем із посередньою командою із Берну. Однак команда Олександра Хацкевича примудрилася розгубити перевагу у гостях і програвши 0:2 вилетіла до Ліги Європи.

Читайте також: "Динамо" - "Скендербеу". Все про матч киян у Лізі Європи

Проте у раунді плей-офф другого за статусом єврокубкового турніру "Динамо" більше осічок собі не дозволило і впевнено пройшло португальський "Марітіму" – після гостьової нічиєї 0:0, воно виграли вдома з рахунком 3:1.

У суперники по груповому раунду Ліги Європи динамівці знову отримали "Янг Бойз", якому виявилося не до снаги пробитися до Ліги чемпіонів. Також киянам дісталися сербський "Партизан" та албанський "Скендербеу", домашнім матчем проти якого кияни й розпочинали виступи у групі.

Хто замінив Ярмоленка

Передовсім ця гра мала дати відповідь на запитання, як виглядатиме "Динамо" у єврокубках без свого лідера Андрія Ярмоленка, якого київський клуб наприкінці серпня продав за 25 млн євро дортмундській "Борусії".

У матчі чемпіонату України проти "Олександрії" капітана команди на правому фланзі півзахисту вдало замінив Віктор Циганков, який забив гол та віддав дві результативні передачі. Вийшов 19-річний вінгер у стартовому складі і на матч із албанцями.

Читайте також: Ярмоленко перейшов до "Борусії". Чого чекати від найкращого українського футболіста у Німеччині

Іншою проблемою Олександра Хацкевича стала вірусна інфекція, яку підхопив правий захисник Томаш Кендзьора, який не міг допомогти команді у четвер. На його позиції несподівано вийшов не Микола Морозюк, а номінальний центральний захисник Домагой Віда. Натомість у центрі у парі із Євгеном Хачереді зіграв Тамаш Кадар. Зліва діяв хорватський новачок команди Йосип Піваріч.

Чому "Динамо" провалило 1-й тайм

Навіть на трохи забутій позиції, Віда був одним із найкращих у складі "Динамо" у першому таймі. Він активно підключався до атак своєї команди і мав одну із найнебезпечніших нагод забити – після подачі зі штрафного хорват пробив головою поруч зі штангою.

Це був один із не багатьох моментів створених динамівцями у 1-му таймі. І досить показово, що частіше воротам загрожував саме правий захисник, ніж Віктор Циганков, який не створив належної напруги справа і виглядав не найкращим чином.

Протилежний фланг взагалі у першому таймі мовчав – Піваріч зосередився на обороні та вперед не ходив, а Дерліс Гонсалес взагалі був непомітним.

Читайте також: Як "Шахтар" посоромив скептиків у матчі з "Наполі"

Усі атаки "Динамо" розгорталися повільно та передбачувано, тож футболістам "Скендербеу" не складало труднощів зупиняти їх ще на початковій стадії. Головним чином це траплялося через те, що у складі команди не знайшлося футболіста, який би забезпечив якісний перехід від оборони до атаки.

Центральні півзахисники Сергій Сидорчук, Віталій Буяльський та Денис Гармаш не лише не створювали напруги попереду, але й не впоралися з руйнівними діями. Футболісти "Скендербеу" раз за разом отримували можливість завдавати дальні удари. Після одного з них албанці вийшли вперед – Гієргі Музака прийняв м'яч по центру, прокинув його собі на хід та точно пробив по воротах. 1-й тайм завершився жахливо – "Динамо" поступалося на своєму полі аутсайдеру групи.

Що Хацкевич змінив у перерві

Судячи з усього у перерві в роздягальні киян відбулася серйозна розмова, а Хацкевич зробив перестановки у складі. Замість Дениса Гармаша тренер випустив на поле другого форварда – Жуніора Мораеса. Корективи внесені у гру спрацювали моментально.

Вже на 47-й хвилині "Динамо" зрівняло рахунок. Сергій Сидорчук, який вивів команду на поле з капітанською пов'язкою, наважився на дальній удар і забив дивовижний гол, вгативши м’яча під поперечину.

Ще за три хвилини нарешті увімкнув свою швидкість, та дриблінг на лівому фланзі Дерліс Гонсалес, який зліва віддав передачу на дальню штангу, де її замкнув Жуніор Мораес і вивів киян вперед.

Якими є підсумки матчу

Після того, як "Динамо" повело у рахунку, воно впевнено контролювало ситуацію на полі і збільшило перевагу. На 65-й хвилині Гледі Мічі, під час виконання киянами стандарту, звалив руками на газон у своїй штрафній Тамаша Кадара, суддя призначив одинадцятиметровий, який реалізував Дьємерсі Мбокані.

"Динамо" перемогло 3:1. Проте, цей матч вкотре продемонстрував стару проблему киян, які почасти виходять на поле не сконцентрованими та мають через це проблеми. Саме з цієї причин вони вилетіли з Ліги чемпіонів, мали проблеми у гостьовому матчі з "Марітіму" та першому таймі гри зі "Скендербеу". Тож Олександру Хацкевичу є над чим працювати.

У іншому матчі групи B "Янг Бойз" у четвер на своєму полі зіграв внічию з "Партизаном" – 1:1. Наступний матч динамівці зіграють 28 вересня у Белграді проти сербського клубу.