Україна та США показали останні розробки на виставці озброєнь AUSA-2017. Фоторепортаж

9 жовтня державний концерн "Укроборонпром" вперше в історії представив передові розробки української оборонної промисловості на міжнародній виставці озброєнь AUSA-2017 (Association of the US Army) в Вашингтоні

Про це повідомляє "Голос Америки".

На стенді Укроборонпрому виставили реальні зразки БТР-4 та безпілотника Фантом-2. Загалом Україна на виставці представила 26 експонатів , серед яких і стрілецька зброя, зокрема, нова гвинтівка М-4, зроблена за американською технологією, танковий двигун нового зразка і сам танк "Оплот" поруч із броньованими позашляховиками "Халк" та "Фіона", які на виставці представлені у вигляді макетів.

Головний директор Укроборонпрому Роман Романов :"У нас є потенціал у двосторонній співпраці, і тому  сьогодні ми тут, на виставці A-USA, для того, аби якомога більше компаній дізналися про наші можливості та потенціал, і щоб з цього народились нові проекти, які працюватимуть на благо України та США".

Розробники запевняють, що більшість з представленої техніки відповідає стандартам НАТО. Українці виставили боєспроможну та випробувану у реальних боєвих діях техніку, а це серйозний аргумент для потенційного продажу або ж двосторонньої співпраці, зазаначає "Голос Америки".

"Я можу абсолютно серйозно сказати, що американці можуть розглянути можливість виробництва БТР-4 тут, у США"- каже посол України в США Валерій Чалий.

Американці презентували модифіковані хаммери та ще декілька броньованих машин.

Найбільшу увагу привернув прототип надсучасного гелікоптера Bell V-280. Машина вдвічі швидша та більш маневрена за звичайні гелікоптери, має футуристичний дизайн та потужне озброєння.

Відзначають, що головною родзинкою V-280 є технологічна складова, а саме революційні методи керування машиною.  У кабіні пілота – величезний екран та два джойcтики, що виглядає не складніше за комп'ютерну гру.