Сільська романтика та будні контрабандиста. 5 YouTube-каналів українського треш-гумору

Вони розповідають про українське село, контрабанду та жартують із недоліків українського суспільства

Еспресо.TV вирішили написати про тих, хто без прикрас розповідає в YouTube про найпотаємніші скелети українського суспільства. Нецензурна лайка, треш та "угар" - основні інструменти цих людей. 

Чоткий паца

Найпопулярніша спільнота в українському інтернеті, яка налічує майже 2,2 млн користувачів. Почалось все зі групи "Вконтанті" з україномовними мемами. 

"Чоткий паца" розпочався із мемів про простого, часом брутального та безпосереднього хлопця із українського села. Для мемів використовували фото реального чоловіка - він був основним персонажем групи.

Більшість постів публікували із суржиком, який популярний в усіх частинах України. Жартували про політику, український менталітет та непрості стосунки між закоханими.

Водночас автори групи створили канал на YouTube. Активно наповнювати його почали лише два роки тому. Популярність канал завоював після політичної пародії на пісню гурту "Время и Стекло" “Имя 505”. Цей ролик на  набрав майже 43 млн переглядів.

Зараз на каналі випускають різноманітні скетчі та обговорюють найгучніші новини України. Роблять програми, куди запрошують українських знаменитостей.  

На їх канал підписалось вже 843 тисячі людей і це поки найбільший україномовний канал на Youtube.


Kurwa Matj

Гурт створили актори Йосип Жмурик (Віктор Розовий) та Влодко. Хлопці виступають в гумористичних шоу, займаються стенд-апом та паралельно записують кліпи. 

Читайте також: 5 українських пабліків у Facebook, де можна посміятися

Kurwa Matj стали популярними після участі в шоу “Ліга Сміху”. Хлопці створили команду "Загорецька Людмила Степанівна" та з’явились у третьому сезоні гри. На момент написання матеріалу, хлопці потрапили у півфінал.

Головна ідея гурту - контрабандистський гумор. За твердженням учасників, вони походять із прикордонного міста Мостиська, що на Львівщині та щоденно стикаються із реаліями життя контабандиста. 

У своїх піснях вони розповідають про машини на польських номерах, про митників та інші типові для прикорднонних містечок речі. Хлопці використовують досить цікаву мову - суміш українсько-російського суржику та польської мови.


Курган і Агрегат

Одні із найвідоміших андеграунд-постатей України, популярні далеко за межами інтернету. Харківські хлопці створили свій канал в YouTube, куди запостили перший кліп “Лова”. Трек став популярним і невдовзі Курган і Агрегат почали виступати з концертами.

Хлопці у своїх піснях розповідають про життя у селі та називають себе “силянами”. Їх називають засновниками так званого “сільського репу” і це цілком відповідає тому, що пишуть Курган и Агрегат. 

Зараз дует активно гастролює по Україні, зирбає зали та перегляди в мережі. Зокрема і через свою унікальну мову, щедро здобрену нецензурною лайкою. 

На їх канал в інтернеті “Блаженное село” підписалось майже 37 тисяч фоловерів. Найпопулярніше відео - спільна робота із співачкою Дашою Астаф’євою “Вчителька”, набрало 1,4 млн переглядів.

"Ми страдаєм фігньой, людям нравиться, а нам нравиться виступать. Колись ми стіснялись-стіснялись, а потом виложили на ютуб кліп, який лежав три года, і так воно пішло. Не стісняйтеся, будьте собой!”, - розповіли хлопці в одному із своїх інтерв‘ю.


Сен-тропе

Два простих хлопці із Полтави - Дмитро Гайдук та Євгеном Кулик, створили гурт “Сен-Тропе”. Вони почали писати “сільський реп” і паралельно створили YouTube-канал.

Реп-дует став досить відомим у Полтаві, їх часто запрошували на корпоративи та весілля, але в межах сусідніх областей.

Впізнаваність до хлопців прийшла у 2016 році, після участі в телепроекті "Х-фактор". Відео з їх участю набрало більше мільйонів переглядів. 

Після проекту "Сен-Тропе" почали давати концерти не лише у Полтаві. Хлопці з’являлись у рекламі, а їх кліпи в інтернеті набирають десятки тисяч переглядів. Загалом їх відео переглянуло 1,3 мільйони глядачів.

"Чули Цей Той, пацани з села рішили покорить город! Ми покажем не льогкий путь від бика до реп-звізди!”, - так себе представляють Сен-Тропе.

Насправді хлопці живуть не у селі та нічим не виділяються поміж інших. Образ селюків - лише образ. 

За словами хлопців, сільський акцент вони освоїли під час навчання в Полтавському університету, де навчалось дуже багато студентів з області. В той же час прийшло і розуміння "сільської моди".


UkrTrasDub 2.0

Канал був створений у червні 2016 року і за більш ніж рік хлопці стали досить популярними в україномовному інтернеті.

UkrTrashDub 2.0 займається перекладом іншомовних роликів та кліпів на українську. Автори каналу не лише перекладають, але записують повноцінні треки, накладаючи їх на оригінальні ролики.

На каналі можна знайти, наприклад, україномовну версію відомого артхаусного фільму “Зелений слоник”.

Часто автори публікують українські кавери на відомі світові хіти. Наприклад, “Ніколи тебе не покину” від Rick Astley та “Привіт” від Адель.

Окрім цього автори деколи публікують переклади до інтро з порнофільмів та відео неоднозначних постатей з англомовного YouTube.

Попередній канал UkrTrasDub налічував майже 21 тисячу підписників, а їх відео переглянуло 2,5 мільйона глядачів. Після того, як канал за невідомих обставин видалили, команда створила новий.